От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
513
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2159
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот H2O » Съб 18 дек 2010 16:51

bnick написа:
H2O написа:Най голяма е дисциплината с горивата при SHELL.

Сипвай си тогава само там mhihi
H2O написа:Та прослувутото OMV създадено през 90-те години,всеки може да се досети кой го е създал и каква традиция има в света на горивата.Бензиностанциите им са само в Източна Европа.

Ти рафинерията край Виена виждал ли си я? Едно наистина забележително нещо...

18 страници има написани от които 90 процента са пълни глупости!Но на българина акъл не можеш да дадеш!Това сме корави глави и ....Затова не ми се пишеше да се занимавам с глупости.Не само във Виена съм бил пич,на много места съм бил,но такива като българите ги няма никъде в Европа.Само руснаците могат да ни бият по глупост.Но те не са в Европа.Айде ся почвате да храните темата с глупости.Не провокирам никой просто си казах мнението защото знам кой от къде зарежда и какво прави с горивата в нашата държава.Като не ти харесва мнението ми зареждай където искаш,а не да дразниш с махленски приказки!Тази тема е приключена за мен :!:

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Съб 18 дек 2010 18:51

От скоро започнах да зареждам на петрол заради нафтата им proforce.Беше мми любопитно просто как са техните горива.
Сутринта беше -10 и колицата си запали от раз.
Иначе преди слагах Ромпетрол.Ползвам и добавка на castrol tda

Според графиката на анкетата,тоя ШЕЛ нещо не е особенно харесван.И аз така.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 18 дек 2010 19:29

snoopcar написа:Геомекс за Сливен върви прилично за сега и разхода е поносим.Ще видя зимата как ще е.

От Януари почвай от Мангалпетрол.

А тези гърци, гърци ама не подбиват цената на горивата.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Нед 19 дек 2010 16:55

H2O написа:Стига сте си блъскали главите с тая нафта.Всичката е хубава.Не ви ли минава през акъла,че по колата може да не е наред нещо.OMV,ПЕТРОЛ И РОМПЕТРОЛ зареждат от едно и също място!!!SHELL,ЛУКОЙЛ твърдо от Лукойл.ЕКО преди купуваха от Лукойл,но може да вземат и от НАФТЕКС.По малките бензиностанции основно от Лукойл.Най голяма е дисциплината с горивата при SHELL.Та прослувутото OMV създадено през 90-те години,всеки може да се досети кой го е създал и каква традиция има в света на горивата.Бензиностанциите им са само в Източна Европа.За Лукойл и Петрол въобще няма да говоря.Екото се мъчи на БГ пазара с подмолни номера.но да не забравяме,че са гръцка фирма :mrgreen:

Много се извинявам предварително, но не мога да се сдържа да добавя към горното
"...и един шоколад завива мармотите в станиол..."

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 20 дек 2010 10:59

В момента има сага с паленето на Астра-та на брат ми, та като се разбере на 100%, че е от нафтата ще пиша къде е заредил. :wink:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 20 дек 2010 11:07

Момчета, стига с експериментите. Добавка Лики моли 1л. е 21лв. Въпреки, че сипах по-малко от предписаното паля много по-лесно сутрин. Не си хвърляйте парите на вятъра за скъп дизел с уж сложена добавка против замръзване.

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Вто 21 дек 2010 8:51

Значи винаги зареждам от Ромпетрол /най-добрата нафта за сега/ но преди 10 дена ми се наложи заредя от Петрол от тази профорс и да ви кажа чесно не съм доволен.До преди няколко дена тук в Хасково имаше ниски темперетури от порядака на /-11 и -13 сутрин / и тази нафта запали от веднъж но не можа да вдигне оборотите значи от порядака на 4/5 секунди колата прекъсваше след което вдигна оборотите.Но с Ромпетрол няма проблем с подобни темперетури и с карта на Ромпетрол -2ст. остъпка и цената на Петрол разликата е около 6/7ст. за литър.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 21 дек 2010 9:34

Това е честно най-тъпата тема на форума...Половината от мненията мога смело да твърдя, че хората просто си внушават разни глупости. За мен най-показателното е следното:

Когато ми светне лампата ( а тя светва на едно и също количество гориво в резервоара ) отивам в определена бензиностанция и слагам 50 лв гориво. Скъпо-евтино все тази - 50 лв. На седмица го изгарям по един и същи маршут и в крайна сметка се оказа, че с 50 лв. гориво от всички бензиностинции минавам едни и същи километри с разлика в разхода. Градско 7,8-8,5(Обикновен дизел при всички бензиностанции) и 7,0-7,5(ОМВ - вече Алпин). Като пак повтарям пробега е почти еднакъв +– 5-6 км. разлика само в показанието по борд. Не знам за вас, но за мен лично по-ниският разход е по-показателен от това дали сутрин пали от раз или не, защото паленето сутрин е свързано с доста повече неща освен горивото.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 21 дек 2010 22:02

Не е нормално нафтата в Австрия (1.09 евра)да е по-евтина от нафтата в България....не е нормално...... :stll think:

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Сря 22 дек 2010 11:00

drago_tr написа:Не е нормално нафтата в Австрия (1.09 евра)да е по-евтина от нафтата в България....не е нормално...... :stll think:

И не само там е така. :banghead:

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Сря 22 дек 2010 18:35

snoopcar написа:
drago_tr написа:Не е нормално нафтата в Австрия (1.09 евра)да е по-евтина от нафтата в България....не е нормално...... :stll think:

Ептен ни взеха з балъци................. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Сря 22 дек 2010 18:48

stenly_m написа:Това е честно най-тъпата тема на форума...Половината от мненията мога смело да твърдя, че хората просто си внушават разни глупости. За мен най-показателното е следното:

Когато ми светне лампата ( а тя светва на едно и също количество гориво в резервоара ) отивам в определена бензиностанция и слагам 50 лв гориво. Скъпо-евтино все тази - 50 лв. На седмица го изгарям по един и същи маршут и в крайна сметка се оказа, че с 50 лв. гориво от всички бензиностинции минавам едни и същи километри с разлика в разхода. Градско 7,8-8,5(Обикновен дизел при всички бензиностанции) и 7,0-7,5(ОМВ - вече Алпин). Като пак повтарям пробега е почти еднакъв +– 5-6 км. разлика само в показанието по борд. Не знам за вас, но за мен лично по-ниският разход е по-показателен от това дали сутрин пали от раз или не, защото паленето сутрин е свързано с доста повече неща освен горивото.

:да:

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Сря 22 дек 2010 23:09

По-евтина и много по-качествена.И в Германия акциза е по-нисак за дизела,отколкото за бензина.
Приебани сме отвсекЪДЕ КОЛЕГИ!!!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Сря 22 дек 2010 23:48

В началото на Пасата сипвахме само на ОМВ, но впоследдствие само на Ромпетрол. В Козлодуй имаме само Лукойл, ама тук всичките им горива са лоши. Затова понеже, честичко пътувам към Габрово и сипвам на Ромпетрол на Долни Дъбник, а на връщане или в Габрово или на Ромпетрол в Брестовец. Засега съм изключително доволен.

Потребителски аватар
SuN_CiTy
Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
Двигател: BMM 2006

Мнениеот SuN_CiTy » Чет 23 дек 2010 12:35

pokimon написа:
snoopcar написа:

Ептен ни взеха з балъци................. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Ами истината е че в България ни *бат от всякъде :evil:

послепис: то да беше само от към гориво щеше да се ядва... :banghead:

Върни се в “Дизелови агрегати”