С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот samo_pechka » Чет 03 ное 2016 23:33

Пентосин е марка масла, Пентосинт е модел масло, на марката Пентосин ( синтетиката им за ДВГ )

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 04 ное 2016 9:16

pacoboy написа:Това намерих в нета.

„СТАРШИЛД ИНВЕСТМЪНТ” ЕООД

тел. 089 6470967
факс: 02 950 1751
e-mail: starshield@abv.bg

Да това е официалния сайт, купувайте само от него колеги, аз се обадих в сайта и разговарях с един много приятен човек, който каза, че имало някакъв идиот от Пловдив, който го продавал на 120+ лева. Който му се купува да звъни тук...http://pentosin.bg/ нямало го писано в сайта, но го има това масло, което се споменава по-горе, също така нямало други представители в БГ да знаете.

tih написа:Чета последните коментари и само искам да попитам, PENTOSYNTH и PENTOSIN едно и също ли е, т.е. дали едното е марка на другото или това са различни марки?

Цялото име на маслото е PENTOSIN PENTOSYNTH HC 5W-40, PENTOSIN е марката, а PENTOSYNTH е модела масло!

П.П. За да не ям боя :newsm66 и да не спамя, старата кола я карах с Motul Specific 504.00-507.00 5W30 после сложих Motul 8100 X-clean+ C3 5W30 такова сложих и сега на Б6-то ми, доволен съм обаче смятам да го сменя с едно пентосинче 5W-40 :11 защото сутрин на студено клапаните ми малкоооо почукват.

П.П 2 Колега над мен е писал за PENTOSYNTH и PENTOSIN, sorry не го видях.

Потребителски аватар
polover3d
Автомобил: Passat B8 BiTDI 240 4M
Двигател:

Мнениеот polover3d » Пет 04 ное 2016 9:39

Карам само с Motul 8100 5w40 и нямам забележки.

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Съб 05 ное 2016 9:12

Тука http://......./pentosin-pentosynth-hc-5w-40-5l го има и по 1л.има 16лв.Но колко е истинско не знам.Има го и на други места даже по 62.40 5л. го има.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 05 ное 2016 16:24

Според мен е истинско,щото не е толкова известно и разпространено в търговската мрежа.Не си струва (поне засега) инвестицията да се правят ментета.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 05 ное 2016 16:46

И каква гаранция имаш, че не е приста вътре? Едва ли го взима 76 и го продава 75! :banghead Не бих купил от този дори за 20 лв да беше!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 05 ное 2016 19:16

Гаранция-Франция,дето има един лаф.Но помисли малко:маслото е доста рядка марка и сигурен съм че освен мен доста хора от форума го чуват за пръв път.Колко тесен е пазара на това масло ми подсказва липсата на каквото и да е промотиране най-малко по централните медии.
Колко инвестиции трябва да направиш ,за да произвеждаш реплика на толкова непопулярен продукт? Ами имаш нужда от производство на някакво количество масло-менте,имаш нужда от разфасовъчна техника бутилиране и етикиране,знак за сертификация!!! Имаш нужда от производство на самия амбалаж,ама колко производители биха си "сложили главата в торбата", имаш нужда от перфектно фалшифицирани етикети-това с ксерокс не става.И в крайна сметка ефекта е -на 100 потребителя ,1-2 да си купят твоят продукт.Някак си ,като че ли няма смисъл от "кръщаването" на това масло.Виж масовите марки ,където оборотите са главозамайващи ,ментетата са бързооборотни.
Относно цената,не се чуди-има маса фактори като -едрова цена(отстъпки на производител и др.),тънкости по вноса , игри с ДДС-та,акцизи и квото ти дойде на ума.Не забравяй че е публична тайна че авточастите се продават на дребно с 40 и повече процента надценка.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 06 ное 2016 16:32

Знам само, че е оригиналното за вграждане при новите автомобили на VW групата.
Признавам си, че и аз го чувам за пръв път. Играх си да разпитам 3 сервиза във Варна, само от единия майстора го беше чувал, дори ми каза, че не е знаел дали се продава в България.
Колкото по малко го знаят, толкова по бавно ще се стигне до пребутилиране и ментета с това име.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 08 ное 2016 9:36

Някой ползвал ли е това : Bardahl-XTEC 5W40

Изображение

Аз реших да го пробвам след като до последно ползвах Мотул .

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 08 ное 2016 9:48

Ако не бъркам всичко що е Бардал е добро,но като че ли най-силни са в добавките.Ако си бил доволен от Мотула не е нужно да го сменяш.Но опитай -може да ти подобри работата на двигателя .Гори ли масло колата ти?Ако да, вече можеш да сравниш с кое масло разхода му е по-нисък.Иначе ако някой каже че някое масло без да му са добавяни присадки ,подобрява съществено работата на ДВГ,става по-безшумен двигателя и тем подобни-не му вярвам.На тия нашите поизносени двигатели трудно ще се направи някакава съществена разлика м/у маслата ако не са обилно "подправени" с присадки.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 08 ное 2016 10:15

С Мотула(Specific 5W40) нямаше грижи , не го гореше , но тъй като ми похвалиха бардала реших да направя проба .

"Препоръчва се за дизелови двигатели тип помпа-дюза. Стабилен маслен филм при високи температури, антикорозионни и противоизносни свойства. Намален разход на гориво и вредни емисии. Лек старт при ниски температури. Удължени интервали на смяна . 100% синтетично двигателно масло, съдържащо най-новите поколения адитиви, специално разработено за превозни средства, оборудвани с филтър за твърди частици (DPF/FAP), покриващо стандартите за емисии EURO IV и EURO V. BARDAHL XTEC 5W40 C2/C3 е разработен в съответствие с технологията midSAPS/high HTHS, като се гарантира висока степен на защита на двигателя. "

Цитат :) , ако е вярно звъчи добре .

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 08 ное 2016 16:30

Е няма как да не е вярно.Въпроса е ти дали ще си доволен.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 08 ное 2016 18:02

Kолко кинти е този ''бардал''

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 08 ное 2016 19:34

Интересно ми стана : как разбирате , че сте доволни от дадено масло? Какви са критериите за преценка ? И защо като сте доволни от едно масло, го сменяте с друго.. с трето и т.н.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 08 ное 2016 20:11

samo_pechka написа:Интересно ми стана : как разбирате , че сте доволни от дадено масло?
......
Реклама ,колега,рекламата продава...и не малка доза внушение,повлияна от рекламата: ''Абе смених маслото с еди кво си-дават му по-безшумна работа и като че ли двигателя наистина работи по-тихо...

Признавам си че и аз неведнъж съм се подвеждал по реклама и внушението и.
Навремето ,когато моите старци живееха на село,имахме едно куче ,което отдалеч чуваше колата ми и почваше да лае радостно. Мина едно известно време и смених за седмица цялата генерация + масло.Викам си -Леле ,тоя двигател направо утихна.Отивам си на село един ден и още от моста по който минавам ,кучето лае радостно ,та ще скъса синджира.Наистина двигателя работеше 1-2 идеи по-тихо,ама "От стара баба ,млада булка не става".... :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”