Мнения за Golf 3 TDI 1Z 1997г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 23 юли 2008 14:34

nicki4 написа:, седалката на водача беше доста изтъркан, волана също видимо износен, тапицерията добре изглеждаше, аспуха е разцепен но не шуми, няма стерео но кабелите са там не са изскубани.

Само от това написано от тебе разбирам ,че колата е на 300+ к километри- не че имат значение километрите ,но щом колата вътре е дроб винаги ще те дразни :!: и то особенно ако си дал 6 к за Г3.ГТ е с дискове отзад ,а тва дето го гледаш е с лайсните на ГТ.Преди няма и месец продадох такъв/тоя в гаража/ за 5500 лв. само без ABS като волана и салона нямаше грам изтъркано и в колата не беше пушено и със всичко сменено + застраховка,ксенон и чип/сам си направи сметката дали 6000 си заслужава тоя италиански дарак/.Иначе смяна на ремък,ролки и т.н. е 250-300 лв. ,ама ени гуми са си 400 и т.н. ......

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 23 юли 2008 15:04

Абе хора, вие все едно ще купува човека самолет.....

Взимай я, ако ти харесва и от тук нататък всичко е късмет.
По принцип мотора е много добър, стига да не е издухал вече... ама това от форума няма как да го разбереш.

Покарай го, прегледай го, има си ваг ком- качи го да го погледнат и ако ти е на сърцето го отнасяй.. Консумативите са си консумативи, няма как да минеш без смяна на това- онова, когато си купуваш кола на 11 години...

Аман :twisted:

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Сря 23 юли 2008 17:15

Rabbit_TDI написа:
nicki4 написа:, ...ГТ е с дискове отзад ,а тва дето го гледаш е с лайсните на ГТ...

Колега има ГТ без дискови спирачки отзад. Моя е такъв, а съм виждал и други такива особено ако са 96-97 година и са 1,6.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 23 юли 2008 17:17

Nadya_ написа:Абе хора, вие все едно ще купува човека самолет.....

Взимай я, ако ти харесва и от тук нататък всичко е късмет.
По принцип мотора е много добър, стига да не е издухал вече... ама това от форума няма как да го разбереш.

Покарай го, прегледай го, има си ваг ком- качи го да го погледнат и ако ти е на сърцето го отнасяй.. Консумативите са си консумативи, няма как да минеш без смяна на това- онова, когато си купуваш кола на 11 години...

Аман :twisted:

надеее, надеее, нямаше те много време и изведнъж идваш и почваш да се караш.... :roll:

иначе си права...от форума няма как да разбере конкретния автомобил как е, но поне за париците ще му стане ясно че идват дълги :idea:

Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Сря 23 юли 2008 17:59

Не съм го карал, но го изключих от скорост също така отпуснах ръчната и го разклатих хубаво, като очаквах някакви скърцания и тракания, но нямаше такива. Както казах не с дискове отзаде. Майстора ми го няма в страната ще се връща другата седмица и ще го видим, но във всички случаи няма да му дам повече от 5500.

Благодаря за съветите и критиките, ще се похваля като го купя.

golfabitch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfabitch » Сря 23 юли 2008 19:48

за 5500 ще вземеш перфектно голфче откажи се от този цената му е много висока

Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Чет 24 юли 2008 8:33

Добре дайте предложения за перфектния голф за 5500.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 24 юли 2008 8:49

nicki4 написа:Добре дайте предложения за перфектния голф за 5500.

Батка, не се поддавай на такива съвети.
Перфектният голф е този, който е излязъл от завода тази година, и като го купиш, километража заппочва от 000000. Всичко останало е въпрос на мнение.
Ако те кефи колата, джамбазина свали и имаш парите - вземай и толкоз. Ти ще си я караш все пак.
А колегата дето продаде обслуженото Тди за 5500 - еми честито на новия собственик - уцелил е. Аз лично не бих си купил над 10 годишен дизел на 300 000+ ама всеки си знае. Просто умря далаверата на евтината нафта, заради която си струваше да търпиш тракането и пушека на дизеляка. За мен бензинов мотор с добре направена газ е най-приемливия варииант. Но - разни хора - разни идеали - всеки си шета на акъла и портфейла. :lol: :D :wink: :arrow:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 24 юли 2008 9:17

Ако караш градско на къси разстояние с тва палене на бензин особенно пък зимата не знам как ще ти е на далавера газта :idea: особенно като се има предвид че газов инжекцион е 1200 лева. Иначе верно с тея цени на нафтата дизелите зеха да излизат дебело :cry: .

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 24 юли 2008 9:33

Rabbit_TDI написа:Ако караш градско на къси разстояние с тва палене на бензин особенно пък зимата не знам как ще ти е на далавера газта :idea: особенно като се има предвид че газов инжекцион е 1200 лева. Иначе верно с тея цени на нафтата дизелите зеха да излизат дебело :cry: .

1200 лева е българския май - италианските са от 1400 нагоре. :D
Аз казвам заобикновена газ - щото да набуташ 1500 лева за газ на кола, която струва примерно 4,5-5 К за мен си е нерентабилно. Ама всеки си знае.
Абе няма далавера - всичко е скъпо вече - караме и тва е - най-евтино е да се возиш в тролея/рейса/трамвая, да не дупчиш билетче и да се надяваш да не се качи контрола. Колата си е масраф - дали на дизел, бензин или газ - яко бърка в джоба, но кефа и удобството нямат измерения в пари - те са безценни. :D :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 24 юли 2008 9:41

:да: - абе лошото е че не е само за каф ,а си е необходимост.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 24 юли 2008 9:51

nicki4 написа:Добре дайте предложения за перфектния голф за 5500.

Дай телефон явно не си четеш Л.С. да ти предложа нещо.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 24 юли 2008 10:19

Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Чет 24 юли 2008 14:24

chefito мерси 2/3 врати не ме управят имам жена и малко детенце.

Също така не искам на Газ, а и ще се кара предимно градско.

Adnan'e писал съм ти на лични.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 24 юли 2008 15:58

nicki4 написа:Аз колата я видях, външно ми хареса. Гърнето му е за смяна цъфтнал му е кожуха. Счупена му е пластмасата на щеката за маслото. Цена ???
Гумите са добри, ще издържат този сезон, климатика работи добре. задните 2 барабана са поръждясали, по боята има малко забележки. GT изпълнение.
Във форума повечето продавани коли са от 93-94г.
Като разход човека каза че е 5 на 100 с климатика заедно.
Каза също че прави 200км/ч без проблем, а за тракане то сте прави трака си доволно дизелчето. Колата не е от автокъща, а от човек който вкарва единични автомобили за продан.
Музика ще и сложа задължително, и аз така знам че 300лв ще ми отидат за застраховката, незнам за консумативи как варят цените за дизела. Каско трябва задължително и грубо ми се струва, че ще ми излезе златна, а след някоя година трябва да го подарявам на някого.

Здравей, аз имам тди 97 и искам да ти кажа, че съм много доволен от него. От средата на 96-та голф 3 са с AHU мотора. Няма да съжаляваш стига двигателят да е читав. Задължително някой майстор да го прегледа преди да го вземеш. Много ми е смешно като на светофара, някой коли 2000+ пък били те и мерцедес взимат да правят димна завеса от сажди, а моя не пуска черни облаци. За това ти казвам, че ако наистина е читав мотора ще останеш приятно изненадан. Много добре си дърпа купето, а за разхода аз пък съм склонен да повярвам, че е такъв. Аз съм бил във финансова криза и ми се е налагало да мина 300км с 12 литра - стигнах. Но няма смисъл повече да говоря, защото всеки сам си хвали колата. Покарай я и си прецени дали е това което наистина искаш, но без да я прегледа някой дизелджия не прибързвай да я вземаш.

Върни се в “Дизелови агрегати”