1.6 тди или 1.9тд
- jetta1.6tdi
- Автомобил: golf 4 GTI 1.8t
- Двигател: AGU
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За 1.6 съм сигурен 4е градско на мен ми дава 6 то4но,пълня баката от 70л. до горе и като мина 100км. доливам.Това го правих през 2004 когато го купих,тая есен реших отново да го засека и резултатът беше същият.За извън градско незнам. Искам да питам някои запознат ли е как, и възможно ли е да се монтира второ турбо,4етох една обява в мобиле за пасат б4 от Стара Загора с второ турбо което се вкл. от от бутон. МИСЛЯ 4Е НЕ Е ЛОШО КАТО ИДЕЯ .
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: 1.6 тди или 1.9тд
passat_1.6TdI написа:Здравейте колеги не, че имам нещо против AAZ , но просто от толко много теми в този VW club немога да разбера кой мотор е по-бързия 1.6 тд+и RA,SB или 1.9 тд AAZ повечето хора твърдят че 1.6 тд+и е по- бързия, но незнам вече от толкова много теми. За това моля ви кажете си вие мненията???
колега за да приключим този спор (безмислен) да направим едно състезание .....би трябвало с твойто ТДИ да победиш и да се уверим кой двигател е по добър. моита кола е 75 к.сили.
Притежателите на 1.6 тди ще казват ,че мотора им е подобър , а собствениците на 1.9 тд ,че пък техния е по добър и по бърз....да не забравяме , че на базата на 1.9 мотор се направиха новите тди та един от тях с 150 к. сили. моят син има 1.9 тди - 90 к.сили карал съм го е наистина удоволствие да се кара , особенно при изпреварване за нула време се ускорява има и по дълги скорости , въобще съвременен двигател.
Последна промяна от kiko946 на Нед 21 дек 2008 9:31, променено общо 2 пъти.
- kiko946
ahil80503 написа:аз съм 1.9 тд доволен съм много добре пали и на студено,но е малко тромава .Гори ми 5.5-6 извънградско ама за градското не съм сигурен май към 7 ги прави.Има ли някой с мнения за разхода за градско ,чувал съм че 1.9 тди то гори по малко. МНЕНИЯ мерси![]()
верно е ...тди е по мощен с 15 к. сили и един литър по малко харчи.
- kiko946
Re: 1.6 тди или 1.9тд
kiko946 написа:passat_1.6TdI написа:Здравейте колеги не, че имам нещо против AAZ , но просто от толко много теми в този VW club немога да разбера кой мотор е по-бързия 1.6 тд+и RA,SB или 1.9 тд AAZ повечето хора твърдят че 1.6 тд+и е по- бързия, но незнам вече от толкова много теми. За това моля ви кажете си вие мненията???
колега за да приключим този спор (безмислен) да направим едно състезание .....би трябвало с твойто ТДИ да победиш и да се уверим кой двигател е по добър. моита кола е 75 к.сили.
Притежателите на 1.6 тди ще казват ,че мотора им е подобър , а собствениците на 1.9 тд ,че пък техния е по добър и по бърз....да не забравяме , че на базата на 1.9 мотор се направиха новите тди та един от тях с 150 к. сили. моят син има 1.9 тди - 90 к.сили карал съм го е наистина удоволствие да се кара , особенно при изпреварване за нула време се ускорява има и по дълги скорости , въобще съвременен двигател.
http://uk.youtube.com/watch?v=tRx0SG6ZF ... re=related
Който не вярва ,нека погледне линка .
Върни се в “Дизелови агрегати”