Мен ме посъветваха , че на Rom Petrol била най-качествена нафтата !
Някой има ли впечатления от нея? Мисля да я пробвам, като изгоря този резервоар.

Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Теста е меродавен, но според мен всеки трябва да си го направи за себе си и да сравни измежду местата, на които би зареждал къде най - му допадат параметрите на горивото.
Аз лично зареждам гориво от ЕКО и то от една конкретна бензиностанция в Пловдив (която ми е под носа) от много години и съм адски доволен!!! Лично съм преливал миналата зима над 200 л от тяхното гориво от туби и смея да твърдя, че горивото е кристал!!! Бората я карам само с това гориво и ВИНАГИ слагам Castrol TDA. Кайн проблем - при - 20 миналата зима - контакт, лампата за подгряване гасне, брррррмммм и съм в играта.
Със същата нафта брат ми кара Мазда 6 2.0 143 кончета и вече 30 000 км няма никакви грижи. На същата кола, сравнено с ОМВ алпин дизел, се оказа, че разликата с горивото на ЕКО е само в цената!
Замръзвала ми е нафта от Лукойл преди години на Опела ми.
За мен схемата против замръзване на нафтата е винаги резервоара да е на фул.
Аз лично зареждам гориво от ЕКО и то от една конкретна бензиностанция в Пловдив (която ми е под носа) от много години и съм адски доволен!!! Лично съм преливал миналата зима над 200 л от тяхното гориво от туби и смея да твърдя, че горивото е кристал!!! Бората я карам само с това гориво и ВИНАГИ слагам Castrol TDA. Кайн проблем - при - 20 миналата зима - контакт, лампата за подгряване гасне, брррррмммм и съм в играта.

Със същата нафта брат ми кара Мазда 6 2.0 143 кончета и вече 30 000 км няма никакви грижи. На същата кола, сравнено с ОМВ алпин дизел, се оказа, че разликата с горивото на ЕКО е само в цената!

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
OvivO написа:Мен ме посъветваха , че на Rom Petrol била най-качествена нафтата !
Някой има ли впечатления от нея? Мисля да я пробвам, като изгоря този резервоар.
И на мен бяха ми я похвалили и я пробвах,но не останах доволен

След като я изгорих пак си сипах Спринт-дизела от ОМВ и колата направо полетя

Затова съм си казал стига експерименти,защото всеки път се убеждавам че Спринта най и допада на моята печка.
п.с. Не правя никаква реклама,просто споделям личните си наблюдения

Много странна работа е това. Аз като зареждам на старата печка от ОМВ (по-скоро като зареждах) бях адски недоволен. Абсолютна немощност, бързо свършване на горивото и на последните 7-8 литра като оставаха в резервоара, започваха да падат обороти и да се тресе все едно земетресение удря. Направо ненавиждам ОМВ. Сега сипвам главно от Ром Петрол. Там двигателя сякаш се успокои и май му хареса. Сипвам и на Лукойл често където също нямам забележки. На ЕКО и на Шел ми направи впечатление, че колата много върви, но страшно бързо гори литрите. Извода (поне за мен де) е че моята двойка върви най-добре с Ром Петрол.
П.С. Преди 2-3 години баща ми беше сипал на Омегата ОМВ Алпин, температурите паднаха една нощ до към -10, -15 градуса и на сутринта нямаше помен от живот в тоя двигател. Сервизи чудесии за да му кажат, че нафтата е замръзнала. Go figure!
П.С. Преди 2-3 години баща ми беше сипал на Омегата ОМВ Алпин, температурите паднаха една нощ до към -10, -15 градуса и на сутринта нямаше помен от живот в тоя двигател. Сервизи чудесии за да му кажат, че нафтата е замръзнала. Go figure!
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Хубави думи и от мен за Ромпетрол! Просто нафтата им няма нищо общо с това което ни сипват по другите бензиностанции.
Колкото до теста ... според мен не е меродавен. Както споменаха и други колеги - зависи колко е алчен управителя и какви далавери върти персонала
Аз лично съм се убедил как на 2 различни бензиностанции на Шел в един и същ град сипват коренно различни горива (като качество). Така, че това под чия шапка е една бензиностанция не е критерии.
Колкото до теста ... според мен не е меродавен. Както споменаха и други колеги - зависи колко е алчен управителя и какви далавери върти персонала

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
Давам сериозен рушвет да съм управител
на оборотна бензиностанция
че по бърже да си купя Таурек
на оборотна бензиностанция

че по бърже да си купя Таурек

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:Тази вечер по БТВ имаше репортаж с теста на колегите от оффроуд форума, ама не успях да го гледам. Някой ако е гледал да сподели дали са казали нещо повече от написаното в темата.
в архивите на БТВ...
в сайта,дали го няма...?
сега ще проверя!
намерих го...
http://www.btv.bg/videos/search_videos.pcgi
ако не се отвори...
в търсачката напишете това заглавие:
С какво гориво шофираме
Последна промяна от goderzi на Пет 19 дек 2008 9:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
anger написа:Теста е меродавен, но според мен всеки трябва да си го направи за себе си и да сравни измежду местата, на които би зареждал къде най - му допадат параметрите на горивото.
Аз лично зареждам гориво от ЕКО и то от една конкретна бензиностанция в Пловдив (която ми е под носа) от много години и съм адски доволен!!! Лично съм преливал миналата зима над 200 л от тяхното гориво от туби и смея да твърдя, че горивото е кристал!!! Бората я карам само с това гориво и ВИНАГИ слагам Castrol TDA. Кайн проблем - при - 20 миналата зима - контакт, лампата за подгряване гасне, брррррмммм и съм в играта.![]()
това наистина е най-сигурния начин
а нафтата в българия като цяло е пълен ташак
аз моята кола си я докарах от испания, по път към къщи съм зареждал съм в испания,франция,италия,гърция никакви проблеми,
от както сипах на родна бензиностанция, това вече не е същата кола
обиколил съм всички голями фирми бензиностанции, няма никаква разлика
пълен ташак
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
goderzi написа:Passat_bs написа:Тази вечер по БТВ имаше репортаж с теста на колегите от оффроуд форума, ама не успях да го гледам. Някой ако е гледал да сподели дали са казали нещо повече от написаното в темата.
в архивите на БТВ...
в сайта,дали го няма...?
сега ще проверя!
намерих го...
ако не се отвори...
в търсачката напишете това заглавия:
С какво гориво шофираме
Клипчето е наистина интересно гледайте го

Тоя от метрологията е еба*ти лъжеца

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да повярвам, че тоя кълвач, дет е представител на агенцията по метрология е толкоз нагъл да се опитва да твърди факти, дето и той самия знае, че нямат нищо общо с курса на долара.Dorian написа:goderzi написа:Passat_bs написа:Тази вечер по БТВ имаше репортаж с теста на колегите от оффроуд форума, ама не успях да го гледам. Някой ако е гледал да сподели дали са казали нещо повече от написаното в темата.
в архивите на БТВ...
в сайта,дали го няма...?
сега ще проверя!
намерих го...
ако не се отвори...
в търсачката напишете това заглавия:
С какво гориво шофираме
Клипчето е наистина интересно гледайте го![]()
Тоя от метрологията е еба*ти лъжецаТе хората му казват че на -13гр. само 1 от 14 вида нафта е читава,а ония твърди че за цялата година от взетите проби от всички бензиностанции имало единични случаи на кофти нафта.Дет се вика направо според него няма случаи на гадна нафта за тази година
![]()
![]()

Върни се в “Дизелови агрегати”