Замисляне - пропадане на около 2000-2200 оборота. Трийте
Re: Замисляне - пропадане на около 2000-2200 оборота.
какво ще рече че изчистването е лесно как става освен с комп .Атова че съм гледал незначи че съм видял всичко та затова и питам да каже някой ако има опит
- spb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gomez написа:Голф 4, 1.9 TDI-AHF, с чип от Brezel, спортен филтър K&N (почистен), изваден вакуум на ЕГР (но не е затапен с пластинка), почистен дебитомер ( пробвани и още два, единия почти нов ) има следния проблем !
При подаване на пълна газ от 1500 оборота на 5-та скорост при достигане на около 2000 оборота леко връща оборотите и след това си ги вдига нормално до макс. Същото го прави и на 4-та, но мисля на други (по-високи) обороти. На 3-та вече почти не се усеща.
Направил съм настройки на 01 канал на минимални милиграми, 2,5 мг., 03 - 33768, ако е от значение за проблема де.
Моля за съвети !
Колега до каде стигна с този проблем реши ли го и ако да от какво излезе че и аз имам същия проблем от около година.
Моля пиши по-ясно и правилно!
group®
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Реши се след повечко настъпване и за по-дълго време. Нямаше проблем за около 2 месеца, сега пак се появи.
Обаче днес пак същата процедура със якото настъпване за 2 часа и пак няма проблем.
Моя извод е че се е позацапала геометрията на турбото и леко задържа при нормално градско каране.
Излез извън града и покарай на по-високи обороти и пиши дали се е оправил проблема !
Успех !!!
Обаче днес пак същата процедура със якото настъпване за 2 часа и пак няма проблем.
Моя извод е че се е позацапала геометрията на турбото и леко задържа при нормално градско каране.
Излез извън града и покарай на по-високи обороти и пиши дали се е оправил проблема !
Успех !!!
Абе хора не се занимавайте с това извънградско каране на високи обороти !!! Това упражнение издухва само Грубия и скоро полепнал нагар по геометрията и евентуално решава проблема временно!!! Смъкнете си турбините и си почистете геометриите !!! Дори и да трябва да дадете 200лв. на майстор е оправдано зашото си решавате проблема с геометрията поне за следващите 50000 км.
Успех!
Успех!
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ясно е че ще си смъквам турбината, ама чакам да се затопли времето и да съм в отпуск.
Временно невременно - е решение за мен.
Не съм много сигурен, че и след почистване ти гарантира безпроблемна работа турбината и то за 50 000км.
Временно невременно - е решение за мен.
Не съм много сигурен, че и след почистване ти гарантира безпроблемна работа турбината и то за 50 000км.
Не говоря за безпроблемна работа на ТУРБИНАТА а за безпроблемна работа на ГЕОМЕТРИЯТА 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Пълно е с теми в които хората споделят че скоро след чистене на турбината пак забива така че това не е гаранция за премахването на проблема,всички знаем че има още доста фактори които влияят в случая !
Колега имах го същия проблем и смених ;умната; дюза въпреки че диагностиката не я хвана и проблема се реши
Stivi написа:Пълно е с теми в които хората споделят че скоро след чистене на турбината пак забива така че това не е гаранция за премахването на проблема,всички знаем че има още доста фактори които влияят в случая !
За това си има ВАГ-КОМ ! Ако той покаже грешка в стойностите на налягането на турбината то тогава чистим ГЕОМЕТРИЯ ама без да се замисляме. Ако след почистването на ГЕОМЕТРИЯТА колата пак забива значи факторите за забивите са били няколко и единият от тях вече е отстранен и няма да се появи скоро!
Но тук колегата не говори за забиване а за замисляне, което след каране на високи обороти се оправя за момент.
Или турбина или задъхан катализатор!
Това е Успех
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Катализатор нямам мнооого отдавна.
gomez написа:Катализатор нямам мнооого отдавна.
Ми в такъв случай чети по-горе и си прави изводи

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изводите съм ги направил много отдавна, така че ти чети повече форума за да ти се изясни.
Ми заключвай темата след като си си направил изводите.
Ама май не си!
Искаме да ти помогнем бе МЕН !!!
След като си си направил изводи и знаеш как да си оправиш кочината защо пълниш форума с въпроси на които знаеш отговорите !!!
Ама май не си!
Искаме да ти помогнем бе МЕН !!!
След като си си направил изводи и знаеш как да си оправиш кочината защо пълниш форума с въпроси на които знаеш отговорите !!!
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
БАСТУН, провери откога е темата и се самоубий ритоално.
Серго, с какво помогна Ти ?!!
Към модераторите - заключете темата моля!
Серго, с какво помогна Ти ?!!

Към модераторите - заключете темата моля!
Re: Замисляне - пропадане на около 2000-2200 оборота. Трийте
"Някой хора са НЕУКИ а други НЕПРОСВЕТЕНИ!!! Те често стигат до там, че не питат Разума... А и Душата проклетата мълчи"
Четете литература а не форуми

Върни се в “Дизелови агрегати”