Тунинг на дизелов двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Тунинг на дизелов двигател

Мнениеот Matematiks » Сря 04 фев 2009 2:43

ACCELERATOR знам за каква кола с какъв потенциал говорим; имам такава макар и само турбо без кулер, в момента е наааа...нямам представа. Километража не бачка поне от миналия век, иначе пише оттогава към 280 хиляди, минала е през 2 жени преди мен и все у семейството се е въртяла, сменил съм амортисьори отзад, една ролка на алтернатора и само масълце и газ, караме я двама човека и не спира по цял ден :shock , мисля да я оставя на колегата и да пипна нещо гледанко (Brezel ми вкара ебаси мухата :bowdown ) тъй като не ми трябва, а и не мога да си позволя да поддържам мотор и кола, а тази изисква по-малко, освен това вече не бачкаме в гаража и ще да става двуместен май-май скоро като има финанси :012: та да си спинка там заедно с моторетката :bishop

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 04 фев 2009 23:36

1.9 ТДИ става към 180 коня при слагане на по-голяма турбина, дюзи и подходящ чип. 2.5 ТДИ със сигурност ще ги надхвърли 200 коня, ако се направят подобни конверсии. Лошото е, че тогава трябва да смениш съединител, можеш да очакваш проблеми в скоростите, охладителната система да не ти достига (да прегрява) и др.

Най-добре сложи хубав чип и хубав филтър и се радвай на хубава кола.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 04 фев 2009 23:55

Най-добре нищо недей прави, че те дизеловите 6-таци са достатъчно кекави, че да не си скубеш косите после, що така стана :012: .

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 05 фев 2009 7:41

човека щом е пуснал тема значи наистина се е замислил да направи автомобила си по мощен .всеки разубеждава а тук таме някои пише по темата , човека се интересува а вие отгоре му . нека някой които наистина разбира да сподели с нас невежите какво точно трябва да се направи , какви са последиците за мотора , финансовата страна и какво да очаква човека .а преди да ме нападнете и мен да ви кажа да си карате бензинките и ни оставете нас да си караме печките :) успех

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 05 фев 2009 7:48

дюзи от 2,5 163к +качествен чип =точно 200коня

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Чет 05 фев 2009 8:54

ifidik написа:дюзи от 2,5 163к +качествен чип =точно 200коня

Това за кой двигател и с каква турбина ?

Аз на Вентото за сега съм със стандартен чип, обслужих си турбината напълно и и направих някоя друга настройка (тестове от 0-90000rpm , 90000- 160000rpm турбината се държи перфектно), привел съм и някой други стойности както мен ме кефят ,тръба на 63 с крайно гърне. Освен едно голямо буксуване нищо друго не получавам за момента mhihi

В TDI двигателите има потенциял, но съм се насочил към quattro 1.8T или 1.9TDI :mrgreen:

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 06 фев 2009 1:40

всяка седмица чипосвам по един или два такива мотора в повечето случаи монтирани на а6
двигателя е с голям потенциал
лично мое мнение е че тунинга на този двигател трябва да се изчерпи с чип и филтьр

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 06 фев 2009 8:07

A аз чипосвам между 3 и 4 на седмица.

Такъв мотор на 17 цола джанти по скоростомер си ги кара 250км/ч без какъвто и да е хард тунинг - само и единствено с намесата на BREZEL.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 06 фев 2009 21:11

Има двигател на Пасат, който е 2.5 TDI и серийно е 180 к.с. Вижте (само) с чип какво се получава
http://www.digitaltuning.bg/catalog/index_rezult.php?id=1693
Както е писал в една друга тема niks76, моторът 2.5 TDI 163 к.с. (както и посочения по-горе) е доста добър, отстранени са всички детски болести на първите V6. Ето и с него какво е постижимо само със софтуерна намеса
http://www.digitaltuning.bg/catalog/index_rezult.php?id=1692
Мисля по-запознатите знаят и niki7878 какво е постигнал с неговия AFN, и то без кой знае какви супер сериозни промени - 150 к.с. Така че потенциал има, въпросът е какво точно е желанието и възможностите.
Както гласи поговорката - който има брада, има и гребенче, както и това че мерак се гаси с пари ...
Аз лично, ако имам възможност, бих си направил един хубав дизелов проект. Въпрос на вкус.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Съб 07 фев 2009 12:59

Така до колкото разбрах от ето тази тема http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... ?f=15&t=80
от колегата Brezel Е нужно да се сменят разпръсквачите.Имало разпръсквачи
216 um – около 160 кс.
225 um – около 180 кс.
240 um – около 200 кс.
260 um – около 240 кс.

Аз лично избирам последните 260 um на каква цена са някой знае ли ? За турбината също от темата разбрах че моята може би е :

"GT2056V (VNT20) – Това е турбина от 2.5 ТДИ V6 мотор. Класика е при много напомпаните ТДИ тунинг мотори. Държи си спокойно на 1.6 бара налягане"

Генерацията от темата в VW форума разбрах че колегата вентоман си е сложил на вентото "тръба на 63 с крайно гърне" този диаметър достатъчен ли ще бъде.

Интеркулер
Турбо пътища
Въздушен филтър и филтърна кутия. Тези ми са ясни.

МАП сензор.
Манометър и други уреди.
Съединител.
ЧИП.
Тези как се връзват къде абсолютно нищо незная

Нека ако има някой по запознат с тези части да изкаже едно мнение за цена приблизителна.За да зная с какво точно ще се захвана ако започна да правя нещо или само да си сложа чип и филтър,а може и една генерация.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 07 фев 2009 20:20

Като начало за известно време требва да си намериш друга кола за всекидневка. Неможе да правиш проект и да си я караш в същото време. След това не си казал какъв бюджет имаш за тунинг. Дюзите описани в дизел форума са за 1.9 ТДИ мотор !

Добрин много ясно описа ситуацията ама някой не му се чете :deal

моя съвет е да не си чупиш излишно колата. ако обаче искаш да си имаш кола в която да вкарваш пари и да ти е за КЕФ послушай добри. Пирмерно Leonardo_vd прай така. Има си една четорка за всекидневка и сега прави едно голфче единица да бъде хем яко хем красиво. :applause:

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Нед 08 фев 2009 11:13

Така като чета мнението на Brezel май тези 2 000лв които смятах да вложа ще бъдат самото начало на нещо не се знаещо как ще завърши.Така, че всичко спира до тук сега като се по-стопли времето един чиш филтър и тази генерация много я умувам,но най-вероятно и тя ще бъде направена.Е нека някой да заключва темата на мен ми стана ясно ако започна с какво ще се захвана.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 08 фев 2009 14:33

Fr3nzY написа:Така като чета мнението на Brezel май тези 2 000лв които смятах да вложа ще бъдат самото начало на нещо не се знаещо как ще завърши.

добре казано и изпълнено със смисъл. Направи сметка че само ако ретовариш турбото от разни тунинги (понеже не се знае колко е старо сега оригиналното) след това ново е към 1500 лева а втора ръка към 800. Дюзаите за 1.9 спортните са 600 лева. за твоя мотор даже не съм гледал какви ше са и колко ше са. ако слагаш усилен съединител пак отиваш на 1300 лева за един ЗАКС перформънс или някой СПЕК. добре ше е да смениш консумативи ремъжи ала бала а при твоя мотор са мнго скъпи. Най добре си карай тази кола а ако искаш нещо да си тунинговаш си вземи А3 Голф4 или някой сеат със AHF ALH ASV мотор и ше си играеш с него.

Върни се в “Дизелови агрегати”