Може да се постави двигател от г3 1.9 Д на пасат Б3 1.6 ТДИ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
aptt
Автомобил:
Двигател:

Re: Може да се постави двигател от г3 1.9 Д на пасат Б3 1.6 ТДИ?

Мнениеот aptt » Чет 06 май 2010 16:43

ОК. Утре ще го започваме пък ще видим какво ще излезе . Благодаря все пак !

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Вто 11 май 2010 21:58

Значи до сега всичко е наред. Има една съществена разлика с вакум помпата,неса еднакви. Разликата е в дължината на оста . Обаче на всичкото отгоре не съвпадат трите отвора на капачето на самата помпа ( понеже на новата простаците които са демонтирали двигатела са счупили пластмасовия щуцер и от там нататък се почна ...) За сега е това ще продължим утре и ще видим какво друго ще излезе.

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Сря 12 май 2010 22:23

Здравейте колеги !
Рокадата се получи. Но имам един въпрос, на ГНПто отзад (от към тръбичките за дюзите)има една букса, знае ли някой за какво е. Аз мисля че е обогатител, защото като запали двигатела с включен токов кабел се чува силно чукане, а при исключен си работи добре. Може ли да ми дадете някакъв съвет. Благодаря предварително!

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Съб 15 май 2010 22:26

Здравейте колеги. Днес се видя какъв е проблема. Този двигател на който попаднах се оказа толкова прегрян че главата като са я шлайфали са сложили 2 гарнитури и пак е удрил клапана в буталото,спукана е между клапаните и на 4 те цил. и не става за нищо .Сега трябва да търся друга глава . Някякви идеи ?

stasik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stasik » Чет 02 сеп 2010 23:58

читава глава за 1.9 тд трудничко се намира,а относно двигателя,1.6 тди е доста по добър от 1.9,а и доста пове4е върви.утре ще ти пратя тел на един колега който има глава за 1.9. :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 03 сеп 2010 0:44

Един приятел скоро разфасова ауди със СБ двигател, не знам да ли пази двигателя. Ако искаш утре ще го питам.

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Съб 04 сеп 2010 15:56

Тя моята стана една..... свят да ти се завие.Вече няколко месеца карам колата и накрая друг проблем.Счупи се испускателен клапан и направи белята . Пораженията са два клапана леглата водачите,крива биела и наранена глава. Вече шлайфах блока
и главата, нови бутала и така на татък. В момента го сглобяваме и до ден два е на пътя. Обаче съм решил да си търся няой голф , венто или голф комби с прецакан двигател за да направя другата рокада .
Съжалявам колега но глава намерих отдавна , благодаря все пак !
Проблема е че като си дадеш парите за някакъв двигател, ( от морга ) и не знаеш какво купуваш, всеки ти се кълне че няма проблеми но после не можеш да се отървеш от тях. С една дума ВНИМАВАЙТЕ КАКВО КОПУВАТЕ !

Върни се в “Дизелови агрегати”