Може да се постави двигател от г3 1.9 Д на пасат Б3 1.6 ТДИ?
Re: Може да се постави двигател от г3 1.9 Д на пасат Б3 1.6 ТДИ?
ОК. Утре ще го започваме пък ще видим какво ще излезе . Благодаря все пак !
Значи до сега всичко е наред. Има една съществена разлика с вакум помпата,неса еднакви. Разликата е в дължината на оста . Обаче на всичкото отгоре не съвпадат трите отвора на капачето на самата помпа ( понеже на новата простаците които са демонтирали двигатела са счупили пластмасовия щуцер и от там нататък се почна ...) За сега е това ще продължим утре и ще видим какво друго ще излезе.
Здравейте колеги !
Рокадата се получи. Но имам един въпрос, на ГНПто отзад (от към тръбичките за дюзите)има една букса, знае ли някой за какво е. Аз мисля че е обогатител, защото като запали двигатела с включен токов кабел се чува силно чукане, а при исключен си работи добре. Може ли да ми дадете някакъв съвет. Благодаря предварително!
Рокадата се получи. Но имам един въпрос, на ГНПто отзад (от към тръбичките за дюзите)има една букса, знае ли някой за какво е. Аз мисля че е обогатител, защото като запали двигатела с включен токов кабел се чува силно чукане, а при исключен си работи добре. Може ли да ми дадете някакъв съвет. Благодаря предварително!
Здравейте колеги. Днес се видя какъв е проблема. Този двигател на който попаднах се оказа толкова прегрян че главата като са я шлайфали са сложили 2 гарнитури и пак е удрил клапана в буталото,спукана е между клапаните и на 4 те цил. и не става за нищо .Сега трябва да търся друга глава . Някякви идеи ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
читава глава за 1.9 тд трудничко се намира,а относно двигателя,1.6 тди е доста по добър от 1.9,а и доста пове4е върви.утре ще ти пратя тел на един колега който има глава за 1.9. 

Един приятел скоро разфасова ауди със СБ двигател, не знам да ли пази двигателя. Ако искаш утре ще го питам.
Тя моята стана една..... свят да ти се завие.Вече няколко месеца карам колата и накрая друг проблем.Счупи се испускателен клапан и направи белята . Пораженията са два клапана леглата водачите,крива биела и наранена глава. Вече шлайфах блока
и главата, нови бутала и така на татък. В момента го сглобяваме и до ден два е на пътя. Обаче съм решил да си търся няой голф , венто или голф комби с прецакан двигател за да направя другата рокада .
Съжалявам колега но глава намерих отдавна , благодаря все пак !
Проблема е че като си дадеш парите за някакъв двигател, ( от морга ) и не знаеш какво купуваш, всеки ти се кълне че няма проблеми но после не можеш да се отървеш от тях. С една дума ВНИМАВАЙТЕ КАКВО КОПУВАТЕ !
и главата, нови бутала и така на татък. В момента го сглобяваме и до ден два е на пътя. Обаче съм решил да си търся няой голф , венто или голф комби с прецакан двигател за да направя другата рокада .
Съжалявам колега но глава намерих отдавна , благодаря все пак !
Проблема е че като си дадеш парите за някакъв двигател, ( от морга ) и не знаеш какво купуваш, всеки ти се кълне че няма проблеми но после не можеш да се отървеш от тях. С една дума ВНИМАВАЙТЕ КАКВО КОПУВАТЕ !
Върни се в “Дизелови агрегати”