[/quote]Написал съм вече,че колата при въртене подаде ново гориво по горивния маркуч но не иска да запали и според мен варианта за неработещата подкачваща попмпа отпадна.Колата е 2000 година с аларма Gemel която е с доста орязани функций.Четах и за датчика ХОЛ но при него прави беля за изгасване и палене при загряд двигател,но като се охлади пали тук проблема с температурите не играе просто не е палена откакто угасна.Dobromirski написа:
Написал съм ти до кой месец и година са с помпа в резервоара. (04.99). Реле 403 е за помпата. Въпросното 109 е Main relay за ецу-то, но не е от него, щом ти светка подряването!!!
Ако си с допълнително слагана аларма, погледни какво прекъсва по запалването (може да е помпата) .
Не на последно място: направи диагностика.
Голф 4 TDI загасна в движение ?
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 TDI загасна в движение ?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Закачи диагностика, и виж дали ти показва RPM докато въртиш на стартер (задръж по-дълго време на стартер). Това дето си чел за температурите е съвпадение, не разчитай на това.
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Е все пак ще се ходи на доктор.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
А какво по-точно се презапоява на реле 109 и на платката 

добре де коолега и кво стана в краина сметка как го оправи аз ония ден се лигавих и се въртях на снега малко и голфа загасна и няма палене неиска да запали имам нафта във филтара ама не отива кум двигателя може ли да е тва реле 109 ?

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
не съм го оправял
аз я вкарах в един сервиз и са в понеделник 6те ми кажат кво е и ще пиша
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Днес идва един майстор до колата и ми каза да не се притеснявам за ремък добре върти ,но ми каза да пробвам с друг акумулатор или да заредя стария защото когато бил слаб електрониката можела да откаже или да не даде да запали.А в интерес на истината имах проблеми с тока преди това.Като изгасване на уреди при пускане на други зареди слабия акумулатор.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
bobomv написа:......При опитите да запаля върти като полудяла но не пали....

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Това беше докато не изтощих акумулатора от опити.Май майстора се е заблудил ,че ремъка е здрав защото като я заредих имам чуството ,че стартера ще се скъса явно е ангренаж
ще пиша като го отворим.

явно нямаш същия проблем като мен при мен се оказа вода в нафтата и шибан горивен фитър
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:bobomv написа:......При опитите да запаля върти като полудяла но не пали....
Помпа?

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Проверихме ангренажа наред си е
.Мисля дали в крайна сметка няма да се окаже горивото като при предния колега вода ала бала .splyff вие как сте процедирали ( източване смяна, доливане ) ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
и моя голф угасна в движение и се оказа буренцето в резервоара има клапанче което ми запушва сондата гумичките бяха се вдървили махнах клапанчето сега карам без него за сега без проблем дали даго сложа обратно не знам мисля да отида до автотрейд ,ако сте имали тъкъв проблем светнете ме
еми колега слагаш малко бензинец и малко добавки сипваш и 10 15 литра нафта сменяш горивния филтър и си готов поне при мен така стана пали малко по трудно пурвите няколко но след това няма проблеми
успех колега

Върни се в “Дизелови агрегати”