замръЗна нафтата-Угаснах-какво да й наливам???
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: замръна нафтата-огаснах-какво да й наливам???
В движение не замръзва във филтъра. Той е вече топъл. Замръзва някъде по тръбичките, които се обдухват добре при движение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.Нафта от Ромпетрол. 2.TDA Castrol за зимата. 3.Diesel Power за лятото./ТОВА Е САМАТА ИСТИНА/.

- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
salama написа:значи сменям OMV- само там зареждам.Пък относно количеството нафта не смятам че -дали е пълен резервоара или е наполовина ще ми помогне в случая-той парафина пак си е като дъвка.
Има значение колко нафта има в резервоара. Личен опит оня ден на -19 тука във Варна буса ми 1.9 чист дизел запали с 50 л. нафта, друг бус същия двигател с 10 л. нафта не запали 2 дена подред.
- sinanmetin
- Контакти:
mshbul написа:В движение не замръзва във филтъра. Той е вече топъл. Замръзва някъде по тръбичките, които се обдухват добре при движение.
Напротив в движение от вятъра температурата каквато беше оня ден нафтата в резервоара както е отдолу на колата може би става -30 градуса. няма как да седи топла пак от личен опит ---> колата ми е загряла до 80 градуса на водата и само 64 градуса на маслото понеже съм с борд. Слизам от колата отварям капака пипам помпата студена. Това ме кара да мисля че не се стопля нафтата след като колата е загряла или поне до температура която е подходяща или близка до температурана на двигателя.
- sinanmetin
- Контакти:
Кастрол ТДА това ползвам аз и няма проблеми и с нафта от Румъния която вземАм тука от Варна на черно
Според мене това е решението

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
sinanmetin написа:mshbul написа:В движение не замръзва във филтъра. Той е вече топъл. Замръзва някъде по тръбичките, които се обдухват добре при движение.
Напротив в движение от вятъра температурата каквато беше оня ден нафтата в резервоара както е отдолу на колата може би става -30 градуса. няма как да седи топла пак от личен опит ---> колата ми е загряла до 80 градуса на водата и само 64 градуса на маслото понеже съм с борд. Слизам от колата отварям капака пипам помпата студена. Това ме кара да мисля че не се стопля нафтата след като колата е загряла или поне до температура която е подходяща или близка до температурана на двигателя.
Не би трябвало да има такива разлики във температурата на водата и маслото щото има косвена връзка между маслото и водата демек има едно нещо дето си завиваш масления филтър и то се води маслен охладител с две думи

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
fox_vt написа:sinanmetin написа:...колата ми е загряла до 80 градуса на водата и само 64 градуса на маслото понеже съм с борд. ....
Не би трябвало да има такива разлики във температурата на водата и маслото щото има косвена връзка между маслото и водата ....
А ако има разлика - то маслото трябва да е с по-висока температура , защото то има директен контакт с буталата , турбината и въобще всичко най-топло в моторетката

- sinanmetin
- Контакти:
Да съласен съм с вас !
- TDI stavrev
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
Аз карам зима и лято само с CASTROL TDA и SHEL VPOWER DIESEL и нямам никакви проблеми.Имам 6 различни дизелови двигателя и с нито един нямам проблем и при -20.Преди време свалях на единия дюзите и помпата и майстора като ги отвори каза че все едно не са работили!Но не отричам подръжката и редовната смяна на филтри и почистване.
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги нз как ви замръзва нафтата (специално за тази на омв) бачкам до 12,1 през ноща колата ми стои на паркинг,не в гараж и само омв сипвам от как я имам тази кола,но зимата винаги държа повече от половин резервоар.Сипвайте повече гориво! 

- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
Колеги днеска я паля и веднага стана.от 10 дни не я бях палил и имах 7 литра в резервоара.нямам добавка.никакъв проблем ..но мисля да сложа кастрола!Успех
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
uBO_1 написа:Re5Pec7 написа:achodemo написа:Алпин дизел OMV !!! За мен това е решението! Няма замръзване ..... Ама на някой хора (без да обиждам никого) им досвидяват 10-на стотинки горница на литър и после си блъскат главата ....
И мойта замръзна при -17 а нали алпина бил уш до -35
Това пък къде го пише

-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 2 часа фулирах резервоара до горе от OMV.Предварително му налях добвка CASTROL TDA за 55 литра-допълнително му налях и добавка за 55литра от тази българската ХЕЛИОС ,и да видим какво ще стане...Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
важно условие според мен е дали колата стои в гараж или не. Ако цяла нощ е навън тогава става интересно. Аз лично си налях от тази добавка Castrol TDA но пак не успях да запаля, колата ми стои навън. Може би защото налях добавката след горивото. Резерварът ми беше до горе. А при мен се появи и друг проблем - Когато колата е студена пали само по инерция. Оставя ли я за час-два само врътвам ключа и пали веднага. Когато върви не прекъсва, не киха, не кашля. Само като е студена колкото и да въртя не "кюхва" ни веднъж. Някакви идеи?
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Добавката се слага преди да налееш гориво, защото иначе полепва по тръбата към резервоара. Като я налееш предварително горивото облива добавката и всичко заминава към резервоара.
Върни се в “Дизелови агрегати”