Много пуши AVF 131 кс.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Много пуши AVF 131 кс.
nike_bg смени бензиностанцията не гарантирам че ще има ефект защото българската нафта е скапана,но пробвай
Не е от това пробвал съм на всички бензиностанцци остави ги тези теми пишете по темата ако някой найстина може да ми бъде полезен с нещо ще бъда много благодарен. Мерси предварително
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Гори ли масло или антифриз? Дюзите щом са добре няма от какво друго да пуши.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
четох някъде че проблемът бил в някакъв датчик за температурата на горивото
Ми нито масло гори нито антифриза ми бяга. Всичко си е нормално само 4 ти цилиндър не пали. Ако е температурата на горивото и другите няма да палят. Закачана е на ваг ком и не излизат никакви грешки
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nike_bg написа:Ми нито масло гори нито антифриза ми бяга. Всичко си е нормално само 4 ти цилиндър не пали. Ако е температурата на горивото и другите няма да палят. Закачана е на ваг ком и не излизат никакви грешки
Е тя нафтата нали се пали от налягането !? Щом има компресия и буталото се движи значи трябва да се самозапали?? Разсъждавам като лаик но за да не работи цилиндъра и да мирише на неизгоряла нафта според мен има проблем в клапаните /изпускателен/и не става налягане а сместа излиза през аспуха !
Stivi написа:nike_bg написа:Ми нито масло гори нито антифриза ми бяга. Всичко си е нормално само 4 ти цилиндър не пали. Ако е температурата на горивото и другите няма да палят. Закачана е на ваг ком и не излизат никакви грешки
Е тя нафтата нали се пали от налягането !? Щом има компресия и буталото се движи значи трябва да се самозапали?? Разсъждавам като лаик но за да не работи цилиндъра и да мирише на неизгоряла нафта според мен има проблем в клапаните /изпускателен/и не става налягане а сместа излиза през аспуха !
Да но точно на този цилиндър компресията е най - голаяма ако има проблем в клапан дали ще има компресия?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:

Направо съм шах. Остана да свалим главата и да гледаме но на дали ще открием нещо. Ако пък има леко крива биела дали ще има компресия и възможно ли е да е нещо такова и от това да не се пали нафтата в този цилиндър
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво де защо не опиташ да смениш мястото на дюзата на 4-ти цилиндър.Премести я на 3-ти примерно и виж тогава дали ще пали.Щом имаш компресия или има проблем с дюзата или нафтата не се впръсква в точния момент.
Сменявахме го даже слагахме друга дюза. Най вероятно не го пръска когато трябва но това не знам как да установим
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Да не би компа да е проблема. Или да има скъсан кабел към дюзата на 4-ти цилиндър.... не знам... и аз разсъждавам просто на глас...
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Така добре щом сте сменяли дюзата значи не е в нея проблема.А ел. връзките как са?Изклучи куплунга който е на главата и замери съпротивлението на всеки пин(в ауто-датата пишеше кой пин за коя дюза е) и вижте дали влиза в нормите.Дюзата на колко градуса е регулирана?Да не би да е заминал разпределителния вал?
Но във високите обороти си работи. След като загрее колата всичко си е на ред това ме води на мисълта че с токовете проблем няма нито с компютъра. Най добре мисля че ще е да свалим главата и да прегледаме дали всичко си е на ред.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерни преди това компресията.
Върни се в “Дизелови агрегати”