Въздухомер функции и диагностика ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 01 авг 2006 14:40

Това чистене с спрея е повърхностно.Аз говорех за чистенето на развален.Става вапрос когато има отлагания по самата жичке които водят до грешно отчитане.

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Re: Въздухомер функций и диагностика ?

Мнениеот tilio_tmt » Съб 10 дек 2011 17:36

колеги гледам че мненията са доста старички ама ме касаят силно защото сменяйки си въздушния филтър погледнах да видя на какво положение е дебитомера и видях тая въпросна жичка по средата ,за която разправяте, и като се взрях видях че е скъсана тоест от единия край се е скъсала и е избягала встани възможно ли е все още да бачка като се има напредвит че колата върви само ми се струва че гори малко повече 10 л. 130 -150 км. но ми ровиха и по помпата преди месеци и си мисля че е от нея мола обяснете ми може ли да влияе на горивото тоя дебитомер след като колата върви добре нито забива нито влиза в авариен режим знам какво е защото миналата година го смених дибитомера след като колата ми не можеше да върви повече от 50 км. а този го вземах от морга и няма проблем само дето ме притесни тая откачена или скъсана жшица благодаря :beer
забравих да добавя че дебитомера е същия като на снимката а колата е пасат в4 тди 90 к.с.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Re: Въздухомер функции и диагностика ?

Мнениеот paaco » Съб 10 дек 2011 21:05

http://www.tdibg.com/index.php?option=c ... &Itemid=35 тука има малко инфо за дебитомер. Спрей специален за дебитомери се продава в Auto+ около 10 лв. А и във форума има много теми за въпросния дебитомер.
Прикачени файлове
3702_962.JPG

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 12 дек 2011 21:45

Ако има още ентусиасти,които искат да си поправят "жичката" на дебитомера..имам някакъв БОХ,за целта на гаражните(опа..лабораторни) мераци-става.Само за София..не ми се праща и разправя...
По отношение на "устройството"-ами теорията за "термоанемометър" е приложима и тук,ама нивото на сигнала е неизвестно,поне за мен.Теоретично иде реч за измерване на проводимост на "нишката" обдухвана от входният въздух.Нито нишката е ясна,нито условията на мерене,аз гравитирам около елемента "платина".Вероятно е повърхностно замърсяване,съответно-грешно мерене.Според мен тая "джаджа" мери скорост на потока в зададено сечение-затова се различават "дизайнерски" и хич не си пасват механично,то иначе да сложат на све германци един и същ!Ама тук иде реч за тънка сметка-скорост на "вятъра" в една дупка....
"Смелия" не се обаждал скоро по темата....сигурно "телчицата" нещо го озорва... :wink:

Е,..как няма да влияе ..поне на харча,ако не на вървежа-тия данни ползва компютъра за да нагласи идеалните/оптимални съотношения гориво/въздух...Вие нафтова печка със скапан дозатор виждали ли сте?Мали....или гребеш наобратно нафтата ,или спиш на студено...има вероятност,обаче-и по вестниците да те пишат!

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 14 дек 2011 13:09

Дебитомера мисля,че работи по следния начин.Жичката се нагрява до определена температура(зададена т.е. фиксирана),въздуха я охлажда и от тока който е необходим да се поддържа тази температура се изчислява дебита на въздуха.Поне този принцип е заложен в други дебитомери.

Върни се в “Дизелови агрегати”