Голф 4 1.9 TDI 110h.p. vs. Пежо 406 2.0 HDI 110h.p.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Re: Голф 4 1.9 TDI 110h.p. vs. Пежо 406 2.0 HDI 110h.p.

Мнениеот stenly_m » Сря 15 сеп 2010 13:21

Здравей Морфей! Не искам да те обидя, но според мен тук изобщо не си прав моята кола е пълен ел. пакет, климатроник и изглеждаше по абсолютно същият начин когато я купих и на лепенката одзаде пише КОМФОРТЛАЙН. По Шваке(една дебеличка книжчица, която застрахователите ползват пише, че ХАЙЛАЙНА за тази година има шибедах). Разбира се възможно е и да е Хайлайн, но нито ти, нито аз можем да бъдем сигурни. Най-правилният съвет да се види нивото на оборудване е да погледне лепенката, която е отлявата страна на гумата с изписано нивото на оборудване, код на двигател и т.н. Както виждаш колегата не е запознат с нещата и едно такова мнение като твоето го заблуждава и го приема за чиста монета предвид над 3000 мнения във форума, а не бива. Моят съвет е по-правилен и по-на място...лепенчицата и чиста работа. Щото всички 4ки, който се продават в бг са с гръмкият пакет "ХАЙЛАЙН".

Иначе всико друго, което си казал е така. Съгласен съм с теб.

Последна промяна от stenly_m на Сря 15 сеп 2010 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 15 сеп 2010 14:45

Голфетката е яка :) харесва ми фул екстри :) и изобщо не вярвам, че е 99-та година туй тряа да е 2000 2001

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 15 сеп 2010 15:06

Ох, и тука ли се почва спора за лепенките mhihi

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=175829

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 15 сеп 2010 15:06

prostakel, ФУЛ екстри е:

Система за миене на фаровете,
Кожен Салон,
Подгрев на седалките,
ASR, ESP, Шибедах, сензор за чистачки (не знам от коя година го има в 4ките)

А това, че има борд, климатроник и ел. са си кажи речи във всеки пакет. Единствената допълнителна екстра, която виждам е автопилота, но автопилот с/у 200 лв се слага.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 15:26

Нема такъв хайлайн сериино с шибедах. Отворете ценовата листа на Г6 и вижте с кво се предлага. Стига те с тея лепенки отзад..... мога да ви лепна каквото си поискате.

Шибедах, кожа, подгрев на седалки, темпомат, автоматични чистачики, ESP (зависи от мотора), ксенон, са все екстри които се надграждат върху Highline и останалите му разновидности.

Темпомата от Голф 5 насам е сериино при Comforline и липсва при Sportline (при Голф 5 няма Highline) и при Golf 6 е така, но там вече си връщат Highline. Предполагам, че при 4-ката е допълнителна екста, като се има предвид, че модела е на 13 години.

При G4 TDI гледаш волан, салон, климатроник, джанти, стопове, лайстни и огледала в цвета на купето, ел. съкла и огледала, борд компютър (без значение малък, среден голям), халогени във фаровете. Има ли ги тез неща, колата си е Хайлайн..... незевисимо от това дали са слагани допълнително след като е произведена от някой ентусиаст.

Въпросната 4-ка си е Хайлайнка.

На моята като и е присаждана половината задница и лепенката липсва какво правим, няма да купим колата заради една лепенка..... :roll: ?

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 15 сеп 2010 17:06

ОФФ...ти си голям философ, честно. За кола 2000 г ( а считам тази от обявата за такава, защото е след 6-ти месец '99) като отвориш шваке дават и ШИБИДАХ за хайлайн освен другите неща, които има. Смятам, че тази дебеличката книга е много по-вярна от всички мнения във форума по тази тема. Моята е с тъмни стопове, климаторник, ел. трилъчев волан и лайсни в цвета на купето, има борд, има лупи и т.н. но няма шибедах и според Шваке и според лепенката в багажника си е КОМФОРТЛАЙН. А по твоите обяснения трябва да е ХАЙЛАЙН. Смятам да вярвам на книгата не на теб, колкото и да ми се ще колата ми да е ХАЙЛАЙН.

Изразих си мнението, защо имам съмнение за тази кола, че не е хайлайн. Не ми се спори безсмислено с теб за това има ли голф 6ца 5ца 4ка 3ка хайлайн все тази. Ако липсва лепенка в багажника пак е друг случай, защото моята не липсва и колата ми беше 1:1 с тази и пише КОМФОРТЛАЙН, досега не съм видял някой да понижи нивото на оборудване като си продава колата. Но по-добре колега да погледне там и да се информира отколкото да вярва на някой, който си продава колата. И особено на някакви като нас дето седят и си пишат във форума. И за да ти затворя устата ето ти серийното оборудване на ХАЙЛАЙНА за въпросният период и автомобил 110 коня:

http://www.schwacke.de/SP/PERSONENWAGEN/VW/GOLF/LIMOUSINE-4-TUEREN-(AB_08-1997_BIS_06-2006)/GOLF-19-TDI-HIGHLINE_10521138.html

серийно оборудване
Airbag за водача и пътника до него
Airbag за водача и пътника до него - "пълен размер"
Airbag: Странична въздушна възглавница водач / пътник
Антиблокираща спирачна система (ABS)
Огледала наляво и надясно, ел. регулируеми и отопляеми - водач страна и изпъкнал страната на пътника асферичните
Огледала наляво и надясно, ел. регулируеми и отопляеми в синхрон - със синьо-оцветени огледала
Cupholders предните и задните
Стоп светлина, трети
Оборотомер
Електронната стабилизираща програма (ESP) - включва ABS (Антиблокираща спирачна система), EDL (електронен блокаж на диференциала), ASR (тракшън контрол)
Електронната стабилизираща програма (ESP), включително ABS (Антиблокираща спирачна система) - включва Brake Assist, EDL (електронен блокаж на диференциала), ASR (тракшън контрол)
Круиз контрол (CCS)
Трансмисия: 5-степенна механична скоростна кутия
Фронт обтегачи на предпазните колани
Задното стъкло перални и чистачки система - чистачка
Закрила на детето "в задните врати
Подглавниците (2) огледала
Предни облегалки за глава
Готово: Uni
Кормилната колона височина и längseinstellbar
Заден централен подлакътник с кутия за съхранение
Фронт централен подлакътник
Фронт централен подлакътник с кутия за съхранение
Фарове за мъгла
Пакет: Комфортни седалки - Пътническа седалка, регулируеми на височина, задна седалка с 1 / 3 към 2 / 3 разделят сгъване с централен подлакътник
Пакет: Комфорт пакет Електричество (4 врати) - Предни и задни ел. стъкла - централно заключване, електрически регулируеми и отопляеми огледала в синхрон
Пакет: Комфорт пакет Електричество (4 врати) - Предни и задни ел. стъкла с щипка защита и комфорт закриване централно заключване, електрически регулируеми и отопляеми огледала в синхрон, със синьо-оцветени огледала
Опаковка: Пакет Комфорт места - Пътническа седалка, регулируеми на височина-Rücksitzbankund постно трета до две трети разделят сгъване с централен подлакътник с кутия за съхранение
Пакет: технология - централно заключване с дистанционно управление и две безжични ключ сгъване-кражба аларма, мултифункционален дисплей (МВнР)
Филтър прашец
Тапицерия: плат спортни седалки с
Радио "Бета" - стерео касетофон с радио: - 2x20 Watt, 2 пищялки и 2 среди / напред
Радио "Бета" - стерео радио с касетофон - 4 тонколони отпред и два 2-лентов системи
Радио "Бета" - стерео радио с касетофон - 4 тонколони, както предната антена двупосочна система
Колела: Алуминиеви (4) "АВУС II" 6 J х 15 - 195/65 R 15 гуми - калници
Колела: Алуминиеви (4) "АВУС" 6 J х 15 - 195/65 R 15 гуми - калници
Wheels: резервна гума в шофиране гума
Задната седалка с 1 / 3 към 2 / 3 разделят сгъване
Плъзгащи / Изложител стъклен покрив, ел. - С Vorwählautomatic
Серво на волана
Места: предната пътническа седалка, регулируема височина
Места: височина на седалката на водача регулируема
Места: предни спортни седалки
Текстилни подови изтривалки - отпред и отзад
Имобилайзер, електронни
Топлоизолация чаша зелен
Централен
Централна централно заключване от вътрешната страна ("Заключи-Отключи")

Никъде не се споменават твоите разсъждения за цвят трилъчев волан и т.н. Серийно това има автомобила като е хайлайн...доста от нещата липсват при въпросният автомобил. ПИТАМ ХАЙЛАЙН ли е? (риторичен е въпросът)!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 17:42

Къв цвят на волана те гони бе? нещо аз поне немога да прочета шибедах в описанието ти :roll: ? Подчертай го в червено :) .

Вервай си на каквото си искаш. Шибедах, люк или както там си го наричаш струва около 2000лв. и се слага допълнително дори при голф 6 камо ли на изгнилата 4-ка от преди 13 години.

Забравих да добавя и подлакътника и делимата задна седалка...., но те си вървят комплект със салона, така също и регулирането на седалките. Така също и стъклата са тонирани - с зелен оттенък, при Хайлайн. Регулирането, на волана в четирите посоки също е чест от пакета, макар че нямам идея на останалите как се регулира, понеже никога не съм ги гледал.

Твърдението ти е абсурдно пък ако ще и в библията да е написано. Шибедаха е екстра при абсолютно вяка кола, дори при коли като Мерцедес Авангард изпълнение и се поръчва заплаща допълнително.

Нема кво да спорим. Всеки си вярва на каквото си поиска. Този голф си е Хайлайн. Отвори мобилето.де и виж колко четворки ще видиш с шбедах. Ми мога да ти кажа че ги гледам от две години и тези с шибедах се броят на пръсти. И ся кво.... трябва да се съглася, че да караш Хайлайн на Голф 4 е няква супер екстра.... че те по редки от юбилейките :Mr Green Fun

Швакето не го знам кво пише ма имай предвид, че нови Голфчета не се купуват само от Германия, а така също и от други страни. Съответно базовият пакет на някое от нивата на обрудване може и да се различава, въпреки че е малко вероятно, но няма как да съм на 100% сигурен. Понеже никога несъм виждал ценова листа на нови Голф 4 , понеже преди 13 години нито интернет имаше, нито сайтове с цени и оферти.

Последна промяна от morfei1 на Сря 15 сеп 2010 18:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 15 сеп 2010 17:55

Ти честно си супер упорит и тъп...извинявай, че те наричам така ама като си поръчаш хайлайн получаваш тези екстри, които са по-горе аз за разлика от теб си направих труда да проверя какво аджеба е хайлайн за кола 1999-2000 г. а ти седиш и ми спориш за глупости...а въпросната кола няма някой от тях...не виждам как става хайлайн като няма ЕСП. Тази кола е сигурно КОМФОРТ и човека дето я е карал си е поръчал някоя друга екстра, но това не я прави хайлайн. айде спри да ми отговаряш, че супер много ме дразниш...да признавам си не мога да намеря къде пише шибидах, защото това е на немски и съм го превел през гугъл транслате. Допускаме, че шибедаха не е екстра за хайлайн, но другите неща що ги пропускаш? И това потвърждава моето твърдение, не твоето. Това българите във форума са големи разбирачи! хем ти показвам официална информация хем спориш...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 17:59

Абе отворен. Нестига че спориш за тъпни и на разбирач ми се правиш? Кое е това TDI 99год. с ESP? Те горките ASR нямат през тези години бе момък, ти за ESP ми говориш. Аре покажи ми едно такова?

Аре и затова да те светна, че при VW - ESP е допълнителна екстра, която се предлага като опция, за модели с механична скоростна кутия и мощност под 110KW. При двигатели със същата мощност, но автоматични кутии се поръчва задължително. Ти осъзнаваш ли кви неща пишеш.... шбедах, ESP като част от пакета :screwy ? VW не е некой китайски боклук със всички екстри за 20000лв.

Въобще неискам да коментирам повече нещо с теб, след твърдението на 110-ка 99год с ESP... ясен си ми mhihi

Митака хубаво ти пусна линк към онази тема къде е дълга 7 страници, ама кой да чете. Нали имало онази дебелата книга.... където и викали Шваке , the Holy Bible of the cars mhihi

Пак ти казвам това си е Хайлайн от 99год. Ако отзад на лепенката не пише, ще го добавим с перманентен черен фулмастер от Офис 1 :Mr Green Fun

Последна промяна от morfei1 на Сря 15 сеп 2010 18:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 15 сеп 2010 18:07

ПФууу май не схащаш...за 1,6 хайлайн може ЕСП-то да е екстра, но за 1,9 ТДИ 110 коня не е. Второ да ЕСП като система го има или 2000 или 2001-ва година, но АСР кога го има? ЕДЛ от кога го има? Спориш за глупости, не се правя на разбирач, ами отворих сайта натиснах дизел, коне и година и видях какво ми показа. Ти си този разбирача, който не виждам за какво спори. Аз споря, защото ме дразнят изказванията ти. Айде жив и здрав. И пак ти казвам моята кола като я купих беше 1:1 с тази и е КОМФОРТ. айде обясни го това разбирачо, дето съм ти ясен

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 18:08

Е тва е разликата, че ти гледаш сайтове и ги приемаш за даденост, а аз гледам коли - реални, които можеш да влезне да ги пипнеш, да ги покараш :wink:

Продължаваш да твърдиш че TDI - AHF от 99год е сериино с ESP при ниво Highline? Някой сериозно ти е объркал представите само това искам да ти кажа, най-добронамерено, без да те обиждам по никакъв начин. Смени си източниците на информация.

Що се отнася до твоят автомобил, най-вероятно има удър отзад и са му присадили задница от Голф, който е бил comfortline. Другия вариант е да са ти пуснали салон от Хайлайн? И двето неща са твърде вероятни да са се случвали в крайна сметка. Говориш така категорично за колата си, все едно и знаеш цялата история от момента на произвеждането и до момента в който ти си я купил, че го и приемаш за даденост и за правило.

Направи снимки на твоя интериор и ги сложи в темата. А така също и напиш кода на мотора.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 18:38

И последно след като се позоваваш на шваке - въпросният сайт. Ти прегледа ли точно, какво включва Хайлайн пакета или прегледа какви са всички екстри, които могат да се вградят в Голф 4, защото разлика има :) и ми се струва, че си направил второто ?

Изображение
Изображение

Опитах се да направя превод с Гугъл, понеже Немският не ми е силна страна. Нито виждам Шибедах нито виждам ESP. Според този сайт, това е нивото на оборудване от 1999 до 2002год. и всеки Голф който има въпросните неща е Хайлайн.

Airbag: Side airbag driver / passenger
Airbag for driver and front passenger - "Full-Size"
Anti-lock braking system (ABS)
Mirrors left and right, electrically adjustable and heated in sync - with blue-tinted mirror glass
Rev counter
Transmission: 5-speed manual transmission
Rear window washer-wiper system - intermittent wipers
Headrests (2) rear
Front head restraints
Steering column height and längseinstellbar
Front center armrest with storage box
Rear center armrest with storage box
Fog lights
Package: Comfort seats - Passenger seat with variable height adjustment, rear bench seat with 1 / 3 to 2 / 3 split folding with center armrest
Package: Comfort package Electrics (2-door) - front electric windows - central locking, electrically adjustable and heated mirrors in sync
Pollen Filter
Radio "beta" - stereo cassette radio with: - 2x20 Watt, 2 tweeters and 2 mid / forward
Wheels: spare wheel in driving tire
Wheels: Alloy (4) "Avus" 6 J x 15 - 195/65 R 15 tires - Mud flaps
Sliding / Exhibitor glass roof, electric - with Vorwählautomatic
Power steering
Seats: Driver's seat height adjustable
Seats: front sport seats
Seats: Initial assistance "Easy Entry" for rear passengers - including front seats with height adjustment
Textile floor mats - front and rear
Immobilizer, electronic
Green heat-insulated glass
Central central locking from the inside ("Lock-Unlock")

Аз си мисля, че ми дължиш извинения, незнам ти на какво мнение си :) . Благодаря ти за сайта, незнаех за него. Ще ми бъде полезен :да: .

jan_klod1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jan_klod1 » Сря 15 сеп 2010 18:48

Пичове не ви ли се струват твърде много 8 бона за тая кола :roll: те и за Highline със 6-те скорости са малко множко пък малко ли за тая :012: А относно вашите спорове Шваке ли е Маке ли е, има ли шибидак, няма ли, боли ма накрайника :D Важното е колата да е добре подържана и да има още животец в нея :bishop

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 15 сеп 2010 18:50

В интерес на истината за мен цената 8000лв е скъпа за тази кола, на фона на това че има 2002год PD мотори 116-130к.с за по тези пари или малко повече.

Но всеки си преценя. Понякога 1000лв в повече за кола могат да ти спестят много повече, понякога не. Никой няма да си продаде здравата, добре поддържана кола, без проблеми за без пари.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 16 сеп 2010 8:23

Колата изглежда добре поне на снимките,дори си помислих че е на колегата Luciano да не би да я е пуснал за продажба :roll:
По спора за Хайлайн: аз имам идентична кола с тази от обявата и също подкрепям Морфей1 че това е хайлайн.Моя голф е 98г. и е без шибидак и си е оригинален хайлайн от всякъде.
Това че на колегата е комфортлайн не означава че някой преди него не си е играл да сложи няколко неща от хайлайн в колата му да си вдигне сам нивото на оборудване!
Шибидака се доплаща при всички нива наоборудване,както и кожения салон и други глезотии и това че някоя кола има или няма такъвива не я прави по различен хайлайн!
п.п.както казах колата ми е същата като на снимката,но като знам какво вярно куче ми е и колко подобрения съм и направил от как е при мен и аз не бих се разделил с нея за 7000лв. примерно какъвто е пазара на тези коли в момента и затова ще я оставя на жена ми поне да знам че съм се набутал яко,но имам сигурна кола в семейството,а и като знам какъв малшанс е да попаднеш на читава и гледана кола 2-ра ръка ... mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”