подгряващи свещи не греят
- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: подгряващи свещи не греят
А защо гледате лампата на таблото, в много от случаите изгасва доста преди да е приключил задължителния подгрев преди палене при температури от 5 и надоло градуса. На мен лампата ми изгасва около 4-5 сек. след завъртане на контакт, но въртя едва когато чуя да цъкне релето и никакви ама никакви проблеми пушеци и т.н. А това за свещите може и да си прав, но каква е гаранцията, че купуваш нещо по-качествено като даваш повече пари?
gnb1 написа:Здравейте колеги!Имах следния проблем с моя Голф4 помпа дюза зутрин като дам на контак подгряването на свещите светва за около 4 сек.и въртя но колата пали трудно и почва да пуши сиво за около 2-3мин.после няма проблеми.Та замерх свещите и нито една не работеше,смених ги и си викам от тях ще е.Да ама не на следващата сутрин същата работа пак пуши![]()
![]()
И решавам махам буксата на температурния датчик давам на контакт и свещите греят около10 сек.и решавам да го сменя купувам нов ушким истински с зелена букса и да ви кажа от тогав нито пуши сутрин нито пали трудно а от четвърт оборот.Надявам се да сам полезен на някои колега.
Може ли да посочиш къде се намира въпросния датчик.Може и при мен да се окаже същата работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pokimon написа:gnb1 написа:Здравейте колеги!Имах следния проблем с моя Голф4 помпа дюза зутрин като дам на контак подгряването на свещите светва за около 4 сек.и въртя но колата пали трудно и почва да пуши сиво за около 2-3мин.после няма проблеми.Та замерх свещите и нито една не работеше,смених ги и си викам от тях ще е.Да ама не на следващата сутрин същата работа пак пуши![]()
![]()
И решавам махам буксата на температурния датчик давам на контакт и свещите греят около10 сек.и решавам да го сменя купувам нов ушким истински с зелена букса и да ви кажа от тогав нито пуши сутрин нито пали трудно а от четвърт оборот.Надявам се да сам полезен на някои колега.
Може ли да посочиш къде се намира въпросния датчик.Може и при мен да се окаже същата работа.
дат4ика се намира от дясната страна на главата на пластмасов троиник от които излизат 3 марку4а.успех

колега аз имам 1Z пасат 95г. при мен беше същото свещи,релета, кабели всичко ОК .Оказа се, че има предпазител след релето и реално не отива напрежение до свещите независимо че има индикация за подгряване ,50А преставлява пластинка на пръв поглед не изглеждаше изгорял но като развих болчетата се разпадна, аз реших проблема с кабел 2.5 кв. едножилен точно отговаря на площта на оригиналния.Намира се точно над спирачната помпа където минава жгута с кабели в черна кутийка влиза дебел червен и червен+бяло кабел. Така че виж дали имаш напрежени на свещите и ако няма търси този предпазител, германеца добре го е скрил 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Извинявам се на колегата че му ползвам темата но имам един въпрос.Днес реших да погледна свещите как са не защото пали трудно а защото карам колата за трета зима и не съм ги гледал досега.Оказа се че едната е изгоряла.Става въпрос за 1з мотор при мен свещите са с буксичка отгоре не с гайка и ми направи впечатление че пласмасовата релса която дава ток на свещите на една от свещите е пукнат.Има ли проблем да се кара така или трябва да се смени тази релса.И ако трябва от каде може да се намери и евентуално цена.А иначе тези дни ще се сменят и 4 свещи
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Не го бърка че е пукнат щом се вади със усилие от свеща,лошото е че с течение на времето пласмасата става чуплива там и се чупи много кофти.А още по лошото е че тая "релса" както и викаш върви с цялата инсталация на двигателя около 80 лв в ауто+,иначе читава намираш от моргата режеш и сменяш само нея.
fox_vt написа:Не го бърка че е пукнат щом се вади със усилие от свеща,лошото е че с течение на времето пласмасата става чуплива там и се чупи много кофти.А още по лошото е че тая "релса" както и викаш върви с цялата инсталация на двигателя около 80 лв в ауто+,иначе читава намираш от моргата режеш и сменяш само нея.
Моята се поначупи като сменях свещите.Сега на едната свещ съм без пласмасовото калпаче а само с пластинката.
Ще трябва както казваш да потърся по моргите.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
А при мен що не ми свети лампата за подгрева 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А какви свещи бихте ми препоръчали погледнах в етката от завода е излезнала с беру
Golf_Diesel_ написа:А при мен що не ми свети лампата за подгрева
Като дадеш на контакт релето цъква ли?
Ако не работата е ясна.
Ако да ...... мисля че си за еладжия.
lubo_bubaka написа:А какви свещи бихте ми препоръчали погледнах в етката от завода е излезнала с беру
Ми принципно Bosch е наи добре.
Моите бяха Bosch ама изгорели

За БОШ няма парици.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
pokimon написа:Golf_Diesel_ написа:А при мен що не ми свети лампата за подгрева
Като дадеш на контакт релето цъква ли?
Ако не работата е ясна.
Ако да ...... мисля че си за еладжия.
Мисля че цъква, ама имам и две изгорели свещи.
-
- Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
- Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989
здр, колеги !
при мен , когато колата не е напълно изстинала или пък времето е по-меко , лампата за подгряването свети два пъти по-дълго , отколкото при напълно студен двг или много студено време ? свети , но за 4сек да кажем , което всъщност не е достатъчно , защото пали по- трудно после . 1Y е мотора 1,9 чист дизел , благодаря !
при мен , когато колата не е напълно изстинала или пък времето е по-меко , лампата за подгряването свети два пъти по-дълго , отколкото при напълно студен двг или много студено време ? свети , но за 4сек да кажем , което всъщност не е достатъчно , защото пали по- трудно после . 1Y е мотора 1,9 чист дизел , благодаря !
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,днес си смених подгревните свещи щото и 4 бяха изгорели.Взех ги от ауто+ на БОШ по 26.05лв. с гаранция 1 година.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а да ви попитам има ли значение на студен или загрял двигател ще се сменяват свещите
Върни се в “Дизелови агрегати”