Видя ли охладителя за маслото..?
по принцип от там може да хвърля , поне при мен е така..
ще ти дам снимки и ти би трябвало да имаш такъв..
Отгоре има една гарнитура , която се прецаква , виж тая част при теб дали е омаслена отгоре, при мен беше доста и капеше.
незнам дали при теб е същата форма, но според мен би трябвало да имаш подобна част..
по принцип от там тече масло , когато е прецакано но не са фрапиращи количества. Лошото е ако избие , защото оставаш за нула време без масло..

Двигателя сам се форсира и потече масло - не от турбина
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Двигателя сам се форсира и потече масло - не от турбина
Marto_VN написа:То и моето турбо на място с компа си беше супер въпреки луфта, но когато го пробвахме в движение , пренадуваше страхотно много, така че съвета ми е проба по време на движение - има огромна разлика , щото когато колата се движи - натоварването е реално..
И ти си мислиш,че е пренадувало от луфта?

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
damb написа:Та къде точно се намира тоя охладител ?
При мен се намира , като застанеш срещу колата , при отворен капак от дясно долу до двигателя, някъде под казанчето за антифриза. Вижда се лесно и се достига с ръка..
Давам ти снимка за ориентация горе-долу...
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:Marto_VN написа:То и моето турбо на място с компа си беше супер въпреки луфта, но когато го пробвахме в движение , пренадуваше страхотно много, така че съвета ми е проба по време на движение - има огромна разлика , щото когато колата се движи - натоварването е реално..
Не само... щото като има луфт и мисля че зацикля турбината и може на моменти и да не върти....
Все пак оста се измества когато има луфт нали.. , а с изместена ос няма правилно въртене или по точно криво ... или изобщо може да спре да се върти ако зацикли...
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:Ludiq написа:Marto_VN написа:То и моето турбо на място с компа си беше супер въпреки луфта, но когато го пробвахме в движение , пренадуваше страхотно много, така че съвета ми е проба по време на движение - има огромна разлика , щото когато колата се движи - натоварването е реално..
Не само... щото като има луфт и мисля че зацикля турбината и може на моменти и да не върти....
Все пак оста се измества когато има луфт нали.. , а с изместена ос няма правилно въртене или по точно криво ... или изобщо може да спре да се върти ако зацикли...
Това който ти го е казал е за

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:Ludiq написа:Marto_VN написа:То и моето турбо на място с компа си беше супер въпреки луфта, но когато го пробвахме в движение , пренадуваше страхотно много, така че съвета ми е проба по време на движение - има огромна разлика , щото когато колата се движи - натоварването е реално..
Зацикли ли турбината или измести положение на остта,то това е нейния окончателен край,защото оста се чупи абсолютно задължително при такова положение,а и лопатките приемат странна форма...представяш ли си от 80 000-100 000 оборота примерно да спре моментално

Marto_VN написа:damb написа:Та къде точно се намира тоя охладител ?
При мен се намира , като застанеш срещу колата , при отворен капак от дясно долу до двигателя, някъде под казанчето за антифриза. Вижда се лесно и се достига с ръка..
Давам ти снимка за ориентация горе-долу...
при мен основния разлив е отляво, но и казанчето за антифриза е там, За това сам дал и снимките в предния пост, Нека някой който разбира да ни осветли това по снимките какво е и може ли нещо да е от там ? Ще проверя и този вариант, но събирам и други идеи - ако има давайте .
Днеска поръзхвърлях малко двигателя да огледам как стоят нещата. Според мен нещата стоят така - поради завишеното количество на маслото ( да му се ненучудиш как е станала тая работа, но явно като съм си го сменял съм долял повече, а уж го гледах много внимателно, нищо друг път ще наливам до минимума първоначално , а после ще доливам) то е трябвало да прелее от някъде. Излезнало е от отдушника , от там явно с въздуха в цилиндрите - и от там неконтролируемо форсиране докато изгори вкараното. Имаше излезнало масло и през пробката за маслото, както и около тръбата на интеркулера към EGR , но то е от завихрянето по въздушния път на прелялото масло. Поне това е моятз теория засега. Не вярвам да влиза нафта в маслото на двигателя, все си мисля че ако е така за 500-те километра след белята с изхвърлянето на масло , щях да съм свидетел и на повече беля,
Какво ще кажете , възможно ли е това горесподеленото да е положението и описанието в правом на моя случай,
П.П. Освен това поне си изчистих EGR - имаше си нагаряне, бмакар и не супер много. и другото която открих е тръбичката от отдушника до вуздушната тръба бе малко резната, ама я закърпихме с лента.
Какво ще кажете , възможно ли е това горесподеленото да е положението и описанието в правом на моя случай,
П.П. Освен това поне си изчистих EGR - имаше си нагаряне, бмакар и не супер много. и другото която открих е тръбичката от отдушника до вуздушната тръба бе малко резната, ама я закърпихме с лента.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според това което си описал моето мнение е че не си сложил повече масло а ти влиза нафта в маслото от пръстените на дюзите вдига ти се нивото и от там идва проблема с форсирането,смени маслото като за начало засечи го точно и покараи малко ако пак се покачи нивота мисля че знаеш процедурата
palauzov написа:Според това което си описал моето мнение е че не си сложил повече масло а ти влиза нафта в маслото от пръстените на дюзите вдига ти се нивото и от там идва проблема с форсирането,смени маслото като за начало засечи го точно и покараи малко ако пак се покачи нивота мисля че знаеш процедурата
Какви са тия пръстени на дюзата на помпа-дюза. Някакви О-прустени ли, гумички ли , какво по-точно представляват. Ако са те трудно ли се сменяват и колко ще е процедурата. Възможно ли е да се случи поради лошо гориво някак си. Обесни малко по-подробно моля, благодаря предварително !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да гумени о прастени са продават се комплект ,колкото до смяната щом не си сменял по добре не се захващай . Това колко ще ти струва зависи какви комплекти ще си купиш оригиналните от vw са по 60лв на дюза а на бош по около 20лв на дюза а за смяната на всякаде е различно някаде от порядака на 50-60лв мисля че е нормално
Това с влизането на нафтата през О-пръстените ми свучи по достоверно, но ако е така, явно се случва много бавно ли? - та запърви път се случи на 3000 километра след смяната на маслото. А след номерата с форсирането и уравновесяването на маслото в нормално ниво - всичко сякаш си ок - изшофирани пак около 700-800 км ???
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
я откачи долния маркуч на интеркулера и виж колко масло ще изтече от там.
ifidik написа:я откачи долния маркуч на интеркулера и виж колко масло ще изтече от там.
Откачван е вече за да се погледне турбината - РЕЗУЛТАТ : Нормално замърсен, не Омаслен ( а течове чак няма ), Турбината без луфтове !
Върни се в “Дизелови агрегати”