Странно присветване на лампата за маслото
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Странно присветване на лампата за маслото
Сега се рових из форума и попаднах на тази тема viewtopic.php?f=24&t=24938&hilit=+TDI+1Z
Моя проблем е абсолютно еднакъв със този.
Моя проблем е абсолютно еднакъв със този.
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Само за проба , преди да сменяш маслото , му сипи още 6-700 мл някакво евтино масло и направи пак теста с баира...
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
И аз имах абсолютно същия проблем, святка лампата и като подадеш газ спира, и като смених маслото се оправи. Ако това го прави от както си сменил масло се замисли
- Golf_Diesel_
Точно 3 дена след като смених маслото взе да го прави. Иначе на скоро сипах литър Castrol, но святкането продължава. Сега като си сменя маслото и ако спре да свети лампата повече Фукс ТИТАН 10/40 НЯМА ДА СИ КУПЯ!
Колега, на мен с ТИТАН ми се е случвало същото. На загряла кола в топло време зумер и лампа. Сменях датчици, смених маслото, но сложиха 15в40, и спря. Но, както каза колега по-напред, не е толкова важно, че е 15в40, защото така или иначе индекса 40 си е същият, а проблемът беше точно при топъл мотор.
Маслото смени, сложи си Кастрол, дето си си бил с такова и вероятно ще се оправи.
Все пак напиши резултат. Ако излезе вярно маслото, ще го отбелязвам пред приятели, за да не го ползват.
Маслото смени, сложи си Кастрол, дето си си бил с такова и вероятно ще се оправи.
Все пак напиши резултат. Ако излезе вярно маслото, ще го отбелязвам пред приятели, за да не го ползват.
- Golf_Diesel_
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сподели колега дали след смяна на маслото с друга марка ,колата се е оправила! Аз се съмнявам причината да е в ФУКС-ТИТАН маслото(чак не ми се вярва...та аз самия го ползвам редовно и то вече на три мои коли до сега,изминал съм поне 300 х.км. с тая марка ,разход към 500-600 грама на 8000 км-не че хваля марката ...ама съм в недоумение).Ако се окаже ,че е оттам.... 

- Golf_Diesel_
За лампата не знам, ама с Кастрола ми гореше литър на 10000, пък с това ми гори малко над два литра.
Струва ми се че съм попаднал на ментакт ТИТАН, въпреки че се твърди че все още от тая марка няма ментета.

И аз това си помислих за моя случай. Бях със същото масло на другата кола и нямаше проблем, а на тази - лампа и зумер. Маслото беше купувано от един и същи магазин в разстояние на месец... Мистика, както казваха в "Особености на руския национален риболов".
Колкото и да е тъпо - дано да е калпаво маслото, най-евтиният вариант е.
Колкото и да е тъпо - дано да е калпаво маслото, най-евтиният вариант е.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Да колега, може би си попаднал на менте, щото и аз знам че Фух не е лоша марка. Моето с което го правеше тва беше IGAT и още като го налях на изкачването към тунела на Ихтиман и светна лампата, на чисто ново масло! А лятото в жегата направо беше цветомузика. Накрая ми писна сложих Мотул и всички тия циркове приключиха
- Golf_Diesel_
проблема ми не е от маслото.Днес го смених и ходих на тест драйв, но тая лампа пак свети.Започвам да си мисля да сложа уред за налягане на маслото от Ауди, но на мястото на кой датчик трябва да го сложа-тоя на филтъра или на главата 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз си купих един с цел да премеря как стоят нещата.Оказа се ,че колата ми и тя качва масло ,но слабо.Ейсега напролет ще го оправя,но в студа не ми се занимава.Никога лампа не е светела или зумер да се е включвал,но на 2000 -> 2бара
Така че го замери първо и тогава сменяй помпа.Най-вероятно е сдала багажа.При пасатите не знам как е ,но за Г2 е доста тънко
(говоря за чисто нова)

- Golf_Diesel_
Налягането съм го мерил и е доста добре, а и не съм писал че ще сменям помпа.Мисля да сложа уред за налягане на маслото от Ауди.
При Сеат в таблата има някакви схеми /или както там се наричат, може би писти/, които се ... прецакват и се нуждаят от презапояване и този проблем (зумер и лампа) изчезва.
Познат с Г3 си караше така, така гои продаде. Просто свали зумера, да не пищи, а на лампичката не обръщаше внимание.
Та, провери ел. системата дали е изправна.
Познат с Г3 си караше така, така гои продаде. Просто свали зумера, да не пищи, а на лампичката не обръщаше внимание.
Та, провери ел. системата дали е изправна.
- Golf_Diesel_
Това ми е второ табло.С предното също светеше лампата, но там нямаше зумер.Наложи се да сменя таблото защото спря да брои километрите.С новото освен че свети лампата пищи и зумер.Щом с две табла прави така, значи не е от тях.
Върни се в “Дизелови агрегати”