Max speed как да отстраня

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Max speed как да отстраня

Мнениеот Haralampi » Пон 26 сеп 2011 12:05

K написа:Не мисля, че може да се очаква нещо повече от 210км/ч от дизел 110кс. Дори с чип не мисля, че би вдигнал повече от 10км/ч над тази скорост.

ТДИ със 101 коня и лека модификация (не чип!) прави до около 220. на Поло купе. А3 е малко по-тежко....

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 26 сеп 2011 12:17

Haralampi написа:
K написа:Не мисля, че може да се очаква нещо повече от 210км/ч от дизел 110кс. Дори с чип не мисля, че би вдигнал повече от 10км/ч над тази скорост.

ТДИ със 101 коня и лека модификация (не чип!) прави до около 220. на Поло купе. А3 е малко по-тежко....

Изхождам от това, че съм имал 110кс на Толедо, което е около 1 тон и 100кг. Макса ми беше 200-210.
Сегашната ми кола умира също на около 210км/ч на равно в стоково състояние.

Горе-доло това им е макса на тези двигатели.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 26 сеп 2011 12:58

K написа:
Haralampi написа:

Изхождам от това, че съм имал 110кс на Толедо, което е около 1 тон и 100кг. Макса ми беше 200-210.
Сегашната ми кола умира също на около 210км/ч на равно в стоково състояние.

Горе-доло това им е макса на тези двигатели.

Така е. Принципно с бензинов със същата мощност се достига малко по-висока макс. скорост.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 26 сеп 2011 13:14

Боже боже, колко мъка има по тоя свят боже! За ненаигралите си предлагам други по-безопасни алетрнативни начини като мерене на п..ки, бутане на щанга от лег, клякане или мъртва тяга за да се види кой кого. Това с колите си е по-опасно, пък и не показва ти колко си по -по- най, ами колата. :lol:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 26 сеп 2011 15:31

Стига с тия ограничители. Всичко е направено умишлено на тия коли за да е така. Нещо като ограничител има, но не е от естеството което има предвид SK. Значи тия дизелчета при 210 тъкмо влизат в червеното на оборотомера. В заивисмост с коя сокоростна кутия си ще си между 4300 и 4500 оборота. В софтуера така е проектирано горивоподаването че с повишение на оборотите да намалява количеството гориво (тоест въртящия момент) Като минеш 4400 оборота се подава гориво колкото колата да бръмчи но в никакъв случай няма да има сила да ускорява. Един вид при 210 км горивото ти е толкова малко че няма как да ускоряваш.

С вагком е невъзможно да промениш това нещо.

моят съвет е да не пипаш тоя измислен ограничител. Ако пуснеш това ТДИ да върти над 4500 оборота с много гориво , ще върви , но ще грее и пуши като локомотив. Ще съсипеш колата доста бързо. Можеш да си направиш колата и 200 коня да е но пак не трябва да минаваш много оборотите тоест може да си караш 200 коня тди и да вдигаш само 210-220 :D Аз лично това ти препоръчвам.

много ме кефи израза "по колата е пипано" mhihi

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 26 сеп 2011 16:45

Нещо подобно беше и моята идея, но не знаех че са го измислили толкова "деликатно" ;)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 26 сеп 2011 19:40

Rosko_4x4 написа:колата застопорява на 210 а мотора почва да се товари да напъва един вид да набере но минават тея няколко секунди и пренадфува защото не се развърта а като не се развърти няма разтоварване и се получава тоя пренадув и от там АВАРИИНИЯ РЕЖИМ :mrgreen:

е това е :applause: , друго няма какво да се каже по въпроса. Авторът сам е стигнал до логичния извод, ама няма кой да заключи темата.

Потребителски аватар
Rosko_4x4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosko_4x4 » Пон 26 сеп 2011 20:35

змачи ще помоля някои модератор да почисти темата от пенсионерските мнения с това кои как си кара колата ,аз искам да го махна, мога карам които неможе да си кара катафалките с 90 по магистралата то от такива пенсии стават катастрофите дето се влачат като марди по пътя другата ми кола върви с 240 и тая ще върви с толкова ,като тръгна от варна до софия и като вдигна 210 не да карам до софия с толкова това са моментни скорости не по 30 40 км да я държиш ,щяла да се счупи, ми да се счупи да е станала поп не кола колите се чупят ние ги правим и пак ги караме затова има магазини за авточасти

пп: ще помоля които незнае нещо по темата да запази мнението си за себе си

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 26 сеп 2011 20:39

Колега....послушай Brezel...момчето с "пипане по двигателите" стана световно известен...
Може да ти махне ограничителя и да ти сложи хубав чип...
Ама ше стопиш сегментите на Аудито :wink:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 26 сеп 2011 20:53

Даскала™ написа:Колега....послушай Brezel...момчето с "пипане по двигателите" стана световно известен...

Остави го бре, не виждаш ли че е рацер, да си троши колата като иска. :mrgreen:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 26 сеп 2011 21:06

Колега...бива ли така да говориш....гоуем пенсионер си mhihi

Потребителски аватар
Rosko_4x4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosko_4x4 » Пон 26 сеп 2011 21:13

мани мани то да беше само тои те са доста тука
но щом колегата brezel не дава да вдигна скороста няма :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 26 сеп 2011 21:19

K написа:
Даскала™ написа:Колега....послушай Brezel...момчето с "пипане по двигателите" стана световно известен...

Остави го бре, не виждаш ли че е рацер, да си троши колата като иска. :mrgreen:

И главата...и главата...лошото е,че такива като него трошат главите на невинни хора.Колко трябва да станат избитите деца,за да се спре с подобни амбиции....жалко,че колегата е мой съгражданин.Един такъв като него пред очите ми се размаза в един стълб точно в 20.00 ч на централния булевард "Мария Луиза"...навръх Коледа....хлапакът излетя на тротоара и премина цели 100 на метра по него....истинско щастие бе,че този участък бе празен от хора.Ето затова аз бях помолил разумните хора във форума да не стимулират подобни душевни оргазми на псевдошофьори.....
И какви са пътищата в 4.00 ч????Всяка сутрин вече 11 г ставам в 4.30 за да извеждам кучето и в 4.45 вече съм на пътя....Любезни ми млад съгражданино!...най-големите изненади на пътя са ми се случвали точно в това време...защото всички мислят,че е безопасно и освобождават мераците си.....Толкоз от един "пенсионер"....с 31 г шофьорски стаж и доста нагледал се на разпиляна по пътищата плът....за съжаление последната случка бе с моя близка...на 29.08.2011,която се превърна в размазана върху асфалта кървава питка и се наложи да я погребваме в затворен ковчег....

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 26 сеп 2011 21:24

Жокерче...всичко е съдба...
Надявам се Роско да е достатъчно разумен и да си прави ластиците на подходящото място в подходящо време...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 26 сеп 2011 21:32

Даскала™ написа:Жокерче...всичко е съдба...
Надявам се Роско да е достатъчно разумен и да си прави ластиците на подходящото място в подходящо време...

Лошото е,че във Варна няма нито такова място нито такова време!!!!Иначе да си е живо и здраво хлапето....и да узрее по-бързичко!

Върни се в “Дизелови агрегати”