Колега, аз бих те посъветвал ако в момента имаш возило, което да те вози от т.А до т.Б и покупката не ти е спешна да поизчакаш малко. Човек прави най-големите грешки, когато иска да получи нещо
веднага и на всяка цена. Т.е. твърде е възможно в желанието си да подкараш Голф Мк4 да се натресеш на някоя барака с взето здраве от недобросъвестен стопанин. Предполагам си събрал парите в ръка, поизчакай, поогледай още оферти. Междувременно ако имаш възможност да позаделиш лев, направи го. Винаги излизат непредвидени неща, плюс това един колега правилно те подсети да заделиш 450-500 лева за зимни гуми, понеже ако колата е тип "нов внос" вероятно гумите и ще са за мъгла (старателно подменени от човека/автокъщата, която е внесъл автомобила с цел да ги продаде и да изкара лев от тях).
Относно Фиат Стило - моето лично впечатление, което се базира на наблюденията ми върху един-единствен автомобил от 2002 с JTD мотор са повече от добри. Разликата с Браво/Брава е повече от фрапираща в полза на Стило. Доста пъргав мотор, като характеристика неотстъпващ на VAG-моторите от това време (предимно помпа-дюза). Мисля, че е с втора генерация комън-рейл двигател, което предполага оптимизации и изчистване на детски болести от първата такава, която се вгражда на Алфа Ромео 156, Фиат Браво/Брава и други модели от италианската група Фиат. Отзад мисля е с независимо задно окачване (при FWD голф то е цяла греда), което разбира се има своите плюсове и минуси. Автомобилът предлага опции като дигитален климатроник (какъвто при Браво липсваше, имаше само врътки), темпомат, бордови компютър (при Браво го нямаше изобщо като опция, доколкото знам от запознати), който малко прилича на МФА на ФВ, но все пак го има (при Шкодите и Сеатите е такъв подобен, който е поместен в едното дисплейче на спидометъра). Личното ми мнение за салона е много добро, като изключим евтинджоските пластмаси, които са наследени от Браво/Брава, сравнително добра возия, стабилност и при 200 км/ч, добра шумоизолация. За парите, за които можеш да вземеш някакъв оръфан откъм състояние и екстри Голф, можеш да вземеш много приличен Фиат Стило. Стилото е малко грозничък автомобил според моето виждане за красота, но пък е практичен и широк отвътре, доближава се до миниван като просторност. Абе ако улучиш читава бройка съм сигурен, че ще ме споменаваш с добро

Ето примерна обява за 7ххх лева Фиат:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details