Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с

Мнениеот sam_boha » Съб 29 окт 2011 8:25

stefan4o написа:Щом може Шкода и Сеат да гледаш бих те посъветвал следното. Има модели на Сеат Леон/Кордоба, които са с обикновен маховик заводски. Реално с еднакви двигатели, но с различни маховици. Ако искаш поне откъм маховик да не го мислиш можеш по рамата да разбереш с какво е излязла колата ти от завода. Има един двигател, който се слага в някои модели на Сеат и ФВ - който е 1.9ПД 100к.с. и влиза в ниския данък, дори при Сеат го има с обикновен маховик (мисля при Пасат и Голф е с демпферен). Само че не зная дали ще влезе в бюджета ти. Ще потърся из мобиле да видя някоя примерна обява на кола с такъв. :beer

Много уместен съвет, от който е много добре да се възползва колегата. Този акъл ще го имам и аз предвид /като тръгна да си сменям колата след 100 гофини/, така че Стефанчо, виж кодовете, ако извадиш, ще си голяма работа...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 29 окт 2011 13:09

Кодът на мотора е ATD, монтира се на Ибиза/Кордоба след 2003 година, при Пасат е AVB и се монтира от първата му година на производство. При Голф Мк4 също е ATD код, там се монтира в моделната 2000+ година. При Шкода Октавия го има в модел 2000 пак с код ATD, има го и при Superb AVB код, среща се и при Ауди А3/А4 съответно с код ATD/AVB.
Хубавото е, че е в златната среда между 90 и 110к.с. като е с по-малкия данък. Лошото е, че сякаш не са толкоз масови тези мотори при Мк4 на Голф и Октавия, за разлика от 90, 110, 130 коньовите модели и това може да е сериозен недостатък, ако се наложи да се търси рез.част, която е по-специфична и става само от тоя мотор.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Това са само примерни обяви.

Потребителски аватар
bora_06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bora_06 » Съб 29 окт 2011 18:06

забележете на обявата на голфа на едната снимка каква разлика има между калника и прага,егати и некадърния майстор дето я правил.

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Нед 30 окт 2011 7:22

stefan4o написа:Кодът на мотора е ATD, монтира се на Ибиза/Кордоба след 2003 година, при Пасат е AVB и се монтира от първата му година на производство. При Голф Мк4 също е ATD код, там се монтира в моделната 2000+ година. При Шкода Октавия го има в модел 2000 пак с код ATD, има го и при Superb AVB код, среща се и при Ауди А3/А4 съответно с код ATD/AVB.
Хубавото е, че е в златната среда между 90 и 110к.с. като е с по-малкия данък. Лошото е, че сякаш не са толкоз масови тези мотори при Мк4 на Голф и Октавия, за разлика от 90, 110, 130 коньовите модели и това може да е сериозен недостатък, ако се наложи да се търси рез.част, която е по-специфична и става само от тоя мотор.
Това са само примерни обяви.

и AXR. Моторът е ПД. Части има, но са скъпички.

veselinov87
Автомобил: VW Passat
Двигател: TDI

Мнениеот veselinov87 » Нед 30 окт 2011 14:24

Мии приятели, това което сте публикували е мн интересно и наистина има сигурно разлика, но все пак аз имам бюджет с обслужването да стигна до кам 7000-7200 максимум, иначе съм се насочил към голф или сеат леон ако намера за тези парички, аа ако не може и някоя Шкодичка , но знам ли, честно казано излъчването и стоиката която има голфа мн ми харесва.

Мерси колеги

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 30 окт 2011 18:01

Леонът и Голфът /както и Октавията/ са идентични. Натам мога само късмет да ти пожелая.

П.П. Би трябвало Фабия да намериш до тия пари, но пък тя е по-малка /Поло/. Иначе комбитата им не са лоши и са вариант, ако не се возите редовно по 4 души.

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Пон 31 окт 2011 4:26

Колега,правилото е да гледаш внимателно при покупката,за да не купиш вече проблемна кола. Оглеждаш,пробваш,не се доверяваш на това,което ти говорят. Не се плаши от маховика или турбината,те са създадени да издържат стотици хиляди километри,може да се повредят първия месец,но това едва ли ще се случи. Когато аз си купувах кола се водех от горчивия опит на много познати,които купуваха уж от сигурен човек,перфектната кола,въпреки че не беше точно това,което търсеха. И ако се повреди на втория месец се почват едни грандиозни обвинения,скандали,псувни,защо се доверих,защо аз не си избрах,че сега да не ме е яд,неприятно е. Недей да слушаш колеги,които ти предлагат 12-13 годишни автомобили,за които преди 5 години са платили 10-12 х. лв. и сега им търсят почти същите пари,защото са в 'уникално' състояние. За 7000 лв,според мен,ще успееш да си купиш tdi,и да се справиш с обслужването. Да дадеш повече..просто не си заслужава. Голф '98 е 100 пъти по-кола от Сеат 2003.Като се качиш,ще разбереш.Лично мнение. Поздрави!

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Пон 31 окт 2011 22:09

Така днес колеги реших да внеса яснота, бях макар и за кратко в Варна, гледах няколко голфа( 6-7 бр), иии до момента мнението ми е отврат.... няма толкова порутени и потрошени коли, то бива ражда, мърлявост и какво ли не, единия който гледах имаше кам 8 дупки на седалката от цигара, нямаше стелки, ии още колко неща иначе 2000г. искаха и 6500 лв не регистрирана, абее пълна скръб бяха всички които поогледах, да ви кажа и всички от Италия, като попитах за кола от Германия ми се изсмяха... определено тука работата загрубя. Ще падне голямо търсене, но в събота пак съм в Варна, и даже ще гледам едно Фиал Стило 1,9 , май взех да се преориентирам , защотото голф в мн добро състояние явно трябва да чакам някоя и др година за да го открия.

Незнам какво ще ме посъветвате но в нета по цял ден вися и после ходя гледам каквото мога , но имат огромна разлика на снимки и на живо....

Мерси на всички.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пон 31 окт 2011 22:19

veselinov87 написа:Така днес колеги реших да внеса яснота, бях макар и за кратко в Варна, гледах няколко голфа( 6-7 бр), иии до момента мнението ми е отврат.... няма толкова порутени и потрошени коли, то бива ражда, мърлявост и какво ли не, единия който гледах имаше кам 8 дупки на седалката от цигара, нямаше стелки, ии още колко неща иначе 2000г. искаха и 6500 лв не регистрирана, абее пълна скръб бяха всички които поогледах, да ви кажа и всички от Италия, като попитах за кола от Германия ми се изсмяха... определено тука работата загрубя. Ще падне голямо търсене, но в събота пак съм в Варна, и даже ще гледам едно Фиал Стило 1,9 , май взех да се преориентирам , защотото голф в мн добро състояние явно трябва да чакам някоя и др година за да го открия.

Незнам какво ще ме посъветвате но в нета по цял ден вися и после ходя гледам каквото мога , но имат огромна разлика на снимки и на живо....

Мерси на всички.

Огледай се за някое леонче или толедо след 99 година.Има доста ибизи в добро техническо състояние.Не се отказвай и италиански коли не си купувай.Вземи немско или испанско но не и пица с макарони.
Успех.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 01 ное 2011 9:05

Веселинов, вероятно ще ме емнат колегите, но ... ако си зорлия, гледай нещо свестно без оглед на марката. По-добре хубаво #$№, вместо калпав ФВ. Сега Фиатoвете винаги са били, хм нека кажем, своенравни. Имали сме 2. И двата бяха кучета, но не бяха безпроблемни. То е до късмет, се убеждавам все повече. Попрочети из Фиат форума за Стилото и ще разбереш поне за какво да внимаваш, ако гледаш и него. По принцип погледни и Форд и те подобриха качеството след 2000 г. (пък аз съм скрит техен агент, си личи и от други теми :mrgreen: ).
По принцип не очаквай да намериш перфектна кола по автокъщите, не че отч астник ще е... Пак казвам : из форума нищо ли не хареса? Тук по може да й разбереш историята.

Последна промяна от sam_boha на Вто 01 ное 2011 9:53, променено общо 1 път.

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Вто 01 ное 2011 9:48

Колега тук в форума във раздел продажба няма нито един голф който да е 4 врати, 1,9тди 110кс. така че няма какво да гледам....

А да накрая ще си взема нещо по евтино и с по нова година, дали ще е фиат или пък Сеат а може и Шкода нз ....

Днес ще гледам голф 2002 г. 131 к.с. ПД, 6 скорости около 8 хиляди но много пари ми се виждат, вчера в варна за 8500 можех да взема Форд Фокус комби, 6 скорости 2008 г. направо беше кукла.. кво е това 8 хиляди за 10 годишна кола

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 01 ное 2011 9:56

veselinov87 написа:Колега тук в форума във раздел продажба няма нито един голф който да е 4 врати, 1,9тди 110кс. така че няма какво да гледам....

Имах предвид не само Голф,а като цяло обява, която да ти хване окото /ти си знаеш какво искаш да караш, естествено/.

А да накрая ще си взема нещо по евтино и с по нова година, дали ще е фиат или пък Сеат а може и Шкода нз ...

Нелошо решение, според мен...

Днес ще гледам голф 2002 г. 131 к.с. ПД, 6 скорости около 8 хиляди но много пари ми се виждат, вчера в варна за 8500 можех да взема Форд Фокус комби, 6 скорости 2008 г. направо беше кукла.. кво е това 8 хиляди за 10 годишна кола

Пазари се в цената да влезе и регистарцията - да ти я дадат на номера (както по принцип е редно и да правят). Иначе 2008 Форд хич не е лоша идея (съмнително евтин ми е, ако трябва да съм честен).
Само да те подсетя - идва зима, пиши и 4 гуми /минимум 500 лв. отгоре за тях/

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 01 ное 2011 13:06

колега хубавите коли от Германия и Швейцария в най-добрия случай 98/00г започват от 3000 евро като сложиш разноските по транспорт,налози,надценка идва на 7000-8000 лв твърда цена и много малка печалба за това търговците предпочитат италиански внос и удряни които продават на по-ниска цена но с голяма печалба

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 01 ное 2011 13:48

Колега, аз бих те посъветвал ако в момента имаш возило, което да те вози от т.А до т.Б и покупката не ти е спешна да поизчакаш малко. Човек прави най-големите грешки, когато иска да получи нещо веднага и на всяка цена. Т.е. твърде е възможно в желанието си да подкараш Голф Мк4 да се натресеш на някоя барака с взето здраве от недобросъвестен стопанин. Предполагам си събрал парите в ръка, поизчакай, поогледай още оферти. Междувременно ако имаш възможност да позаделиш лев, направи го. Винаги излизат непредвидени неща, плюс това един колега правилно те подсети да заделиш 450-500 лева за зимни гуми, понеже ако колата е тип "нов внос" вероятно гумите и ще са за мъгла (старателно подменени от човека/автокъщата, която е внесъл автомобила с цел да ги продаде и да изкара лев от тях).
Относно Фиат Стило - моето лично впечатление, което се базира на наблюденията ми върху един-единствен автомобил от 2002 с JTD мотор са повече от добри. Разликата с Браво/Брава е повече от фрапираща в полза на Стило. Доста пъргав мотор, като характеристика неотстъпващ на VAG-моторите от това време (предимно помпа-дюза). Мисля, че е с втора генерация комън-рейл двигател, което предполага оптимизации и изчистване на детски болести от първата такава, която се вгражда на Алфа Ромео 156, Фиат Браво/Брава и други модели от италианската група Фиат. Отзад мисля е с независимо задно окачване (при FWD голф то е цяла греда), което разбира се има своите плюсове и минуси. Автомобилът предлага опции като дигитален климатроник (какъвто при Браво липсваше, имаше само врътки), темпомат, бордови компютър (при Браво го нямаше изобщо като опция, доколкото знам от запознати), който малко прилича на МФА на ФВ, но все пак го има (при Шкодите и Сеатите е такъв подобен, който е поместен в едното дисплейче на спидометъра). Личното ми мнение за салона е много добро, като изключим евтинджоските пластмаси, които са наследени от Браво/Брава, сравнително добра возия, стабилност и при 200 км/ч, добра шумоизолация. За парите, за които можеш да вземеш някакъв оръфан откъм състояние и екстри Голф, можеш да вземеш много приличен Фиат Стило. Стилото е малко грозничък автомобил според моето виждане за красота, но пък е практичен и широк отвътре, доближава се до миниван като просторност. Абе ако улучиш читава бройка съм сигурен, че ще ме споменаваш с добро mhihi
Ето примерна обява за 7ххх лева Фиат:

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Вто 01 ное 2011 16:47

Здравейте колеги, да в момента имам кола която деля с баща ми, и главно заради това искам да си купя автомобил, а мерси на всички за коментарите и за коментара на стефанчо за стилото, мисля много сериозно да се насоча към него, много добри отзиви чух и определено няма да бързам при покупката, но попадна ли на добро стило няма да се замисля. Мен лично ми допада и отван и отватре... има много готино табло ии много екстри за тези пари.

Заслужава си или поне пък си заслужава да пробвам отколкото да се погребвам с някой голф 4-ка за 7-8 хиляди и то 99-00 г. абе още го обмислям но ще огледам и Японската сила там как е работата , но голфа вече доста се отдалечавам от него, мн ми допада но е много скъп незнайно защо.

Мерси пак ще пиша по темата, днес пак гледах 2 голф-а, единия 00г. 8 бона а другия 99 -6500 лв и нито един не беше в нормално състояние, тоя за 6500 беше с видии закрепена бронята по грозно нещо не бях виждал.

Абе незнам какво става с тия коли, накрая ще си взема евтина кола и няма да се набутвам с скъпи коли....

Лек ден

Върни се в “Дизелови агрегати”