ТДИ проблем с подгревни свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Re: Проблем с Подгревни свещи.

Мнениеот pepi_iliev » Съб 17 дек 2011 11:22

gancho написа:
krasi_68rz написа:Здравейте колеги,извинявам се че използвам темата но от днес започна да ми мига лампичката(спиралката).Означава ли това че е изгоряла свещ,реле или каквото и да е там,иначе колата си пали няма затруднение.При палене си светва, угасва си след 2-3 секунди но при потегляне започва да мига постоянно.Колата е пасат 1.9 тди АФН.Какво трябва да направя,как да реагирам ясно е че е за майстор но какъв майстор да търся?Благодаря ви предварително.

Я си провери дали ти светят стоповете :lol:
:търсачкаа

Точно така. В повечето случаи е стоп машинката. ;)

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 18 дек 2011 15:13

Днес и аз установих,че 3 от 4 са АУТ.....след няколко проби и четвъртата отказа,демек всички :lol: Колата пали бързо,но в последно време се появи повече пушене отколкото трябва като е студена....лют дим,на все едно неизгоряло гориво.Надявам се да е от свещите този пушек,утре като купя нови да видим... :roll:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 18 дек 2011 15:35

RadoShopa написа:Днес и аз установих,че 3 от 4 са АУТ.....след няколко проби и четвъртата отказа,демек всички :lol: Колата пали бързо,но в последно време се появи повече пушене отколкото трябва като е студена....лют дим,на все едно неизгоряло гориво.Надявам се да е от свещите този пушек,утре като купя нови да видим... :roll:

Сменяй, сменяй то е ясно че е от свещите ;) и бих ти препоръчал Beru !

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 18 дек 2011 16:57

Аз съм с БОШ на една година са и за сега държат....разумно качество на разумна цена.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 18 дек 2011 17:10

Sashko_Trg написа:
RadoShopa написа:Днес и аз установих,че 3 от 4 са АУТ.....след няколко проби и четвъртата отказа,демек всички :lol: Колата пали бързо,но в последно време се появи повече пушене отколкото трябва като е студена....лют дим,на все едно неизгоряло гориво.Надявам се да е от свещите този пушек,утре като купя нови да видим... :roll:

Сменяй, сменяй то е ясно че е от свещите ;) и бих ти препоръчал Beru !

Гледам ги,BOSCH са тези,изгорелите,със щампи на VW....явно са си оригиналните.Ще видим какво предлагат в АУТО+ утре и естествено да видим с каква отстъпка ще ми ги дадат... :lol: Имах много странни случаи преди като си търсих обтегач за ремъка:като ме видеха с работният гащеризон и смъкваха по 60-70 лв.....или пък ми викат "Гледам,че работиш на улицата.....абе айде ще направим отстъпка" ха ха......демек,става въпрос за големи измами-хем те гърбят с пара,хем ти пробутат ментак... :!: :deal

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 18 дек 2011 23:25

Бош имат толкова фалшификаций че не е истина, ако искаш такива по-добре иди в Киров и от там си купи поне знаеш че истински !

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Пон 19 дек 2011 10:04

Тичай в ЕУРАТЕК на Шкода Суперб е същия двигател AVF. Там за около 30 лв. са оригинални.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 21 дек 2011 18:33

Sashko_Trg написа:Бош имат толкова фалшификаций че не е истина, ако искаш такива по-добре иди в Киров и от там си купи поне знаеш че истински !
:да:

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 21 дек 2011 22:50

Sashko_Trg написа:Бош имат толкова фалшификаций че не е истина, ако искаш такива по-добре иди в Киров и от там си купи поне знаеш че истински !

Еххх......сигурно съм се "нахендрил" както се казва :roll: Взех 4 BOSCH с 1 година гаранция от AUTO+ цена 22 лева парчето с отстъпката :!: Е....дано поне си изкарат гаранцията :deal

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 22 дек 2011 0:24

Е то не е казано че от някъде друга ще са боклуци и цената е приемлива, а пък нали Ауто+ се водят и те представители на Бош. И аз сега като взема малко пари трябва да ида и аз да видя моите как са, че може и да има изгорели ...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 22 дек 2011 0:31

Да но нали се сещаш че Ауто+ не са цяла верига на един собственик,а може да си отвориш магазин и да те зареждат на дадена отстъпка и да им ползваш името.На черни връх има два Ауто+-са и двата са на различни собственици.А и на тях им карат бош на цена от 5 лв scare и не се знае кой си е купил от тях.Братовчед ми държи магазини към Ауто+ и съм бил свидетел как му карат подгревни свещи и филтри бош на цена ,на която неможеш да си купиш и една кутия нормални цигари. :horror: .Даже и се дава съвет как могат да им дават гаранция и на тях и ако стане нещо да се изпишат уж към оригиналните.Нали знаете каква е гаранцията на свещите-касивата бележка.А ако някой е решил да си вземе от ментетата сетете се как става гаранцията.Няма гаранционна карта за свещ с номер ..... и магарийте стават бързо и болезнено за клиента scare

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Чет 22 дек 2011 7:51

Въпрос - Какви проблеми може да има, ако има 1 изгоряла свещ и бъде подменена само изгорялата свещ, а не 4-те свещи. :?:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 22 дек 2011 7:56

legaltk написа:Въпрос - Какви проблеми може да има, ако има 1 изгоряла свещ и бъде подменена само изгорялата свещ, а не 4-те свещи. :?:

Принципно никакви, но вероятността старите и все още работещи да изгорят е голяма, или поне по-голяма отколкото ако се сложат 4 нови свещи.

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Чет 22 дек 2011 10:09

Аз си мислех дали няма да има неравномерно палене в четирите цилиндъра, ако старите нагряват по-малко?

Потребителски аватар
Euler
Автомобил: Passat Variant B7
Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW

Мнениеот Euler » Чет 22 дек 2011 11:27

legaltk написа:Аз си мислех дали няма да има неравномерно палене в четирите цилиндъра, ако старите нагряват по-малко?

ами може и да има минимално, ама въпросът е че няма голямо значение :)
Все пак това не е бензин и тези свещи не дават искра, а само стоплят нафтата, докато запали двигателя . На бензинов мотор трябва да ги сменяш всичките.
Лошото е, че ако са изгорели 2 (примерно) скоро ще изгорят и другите 2 (вероятно). Но като чета из форума, много хора палят на минусови температури дори без свещи.

Върни се в “Дизелови агрегати”