б5, афн странно бълбукане/клокочене в купето
Re: Странно бълбукане/клокочене в купето б5, афн
Ми НайтУолкъра със сигурност знам преди да сложи биели, сега е с ARP и той. После тука момчето с голф 3ката, афн-а от Варна мисля кара на 2,2 с оригиналните и други и др. Просто до 1,8 никви ядове, лично изпитано. Иначе, не мога да обобщя като цяло за еди какво си налягане до колко и така. Човек с опит като ifidik или келеша могат да кажат, но чак толкова .. за друга тема е тоя разговор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз го имам това бълбукане на афн,вчера гледах мъркучите,но не открих белязката,някой може ли да каже къде се намира по точно на АФН мотор
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Кой и колко време е карал на 1.8 с оригинални болтове? Че ми стана интересно
брат ми, на 1.9 над 20000км и все още кара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: б5, афн странно бълбукане/клокочене в купето
благодаря на колегата brum,открих я тази дупчица,на афн се намира в дясно от акумулатора на левия по близкия маркуч до акумулатора,но дупката е след скобата.Освобождава се скобата стиска се мъркуча да излезе малко антифриз и бълбукането изчезва
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
За съжаление ще трябва да съживя малко темата. И при мен започна да се чува това клокочене. Чувам го, че идва някъде от средата под арматурното табло. Разликата е обаче, че един ден клокочи, друг - не се чува. Антифриз не губя грам. Течността е чиста, пушиляци няма. Дали и аз да се готвя за гарнитура, как смятате? Карам пасата трета година и едва от една седмица започна да бълбучи така. Сигурен съм, че преди не го е имало.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Решението май е в капачката на разширителния съд. Там клапана се бъзика с вас. Поздрави.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
pepi3196 написа:И моя бълбука от 2008год.(повече от 50000км.)Няма проблем
Изкара 90000 км започна да губи антифриз,след смяна на гарнитура на глава шлайф и т.н.т бълбукането изчезна.

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Съжалявам, че пиша толкова късно, но проблема ми е решен. Първоначално си мислех, че нямам загуба на антифриз, но се оказа, че имам такава. Просто един ден жената тръгна с колата и забелязах, че в областта под кората на двигателя има мазно петно - не от масло. Бях сигурен, че е антифриз. Като се върна, погледнах казанчето и се оказа, че нивото е паднало малко. В крайна сметка се оказа някакъв "О" пръстен на фланец, разположен в задната част на мотора. Самото уплътнение струва стотинки, но е на гадно място. След смяната му, вече една година няма нито клокочене, нито загуба на антифриз. Дано съм бил полезен.
Върни се в “Дизелови агрегати”