Чудовищен разход на гориво AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Re: Чудовищен разход на гориво AEF

Мнениеот bread1978 » Чет 22 дек 2011 23:31

А, то че може - може сигурно, не споря :mrgreen:
Ама си е 15 годишна въшка, дето ще и литне някое бутало през капака.
Каквото и да си говорим, комфорта и разхода са най-добри при скорости до 110км/ч (за тази количка) :012:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 23 дек 2011 0:01

bread1978 написа:А, то че може - може сигурно, не споря :mrgreen:
Ама си е 15 годишна въшка, дето ще и литне някое бутало през капака.
Каквото и да си говорим, комфорта и разхода са най-добри при скорости до 110км/ч (за тази количка) :012:

Зависи колко е натоварена,понеже бях студент от силистра с 5 човека и пълен багажник + задно стъкло..лепна 140км/ч и вози доста комфорно!Няма байр,няма равно 140!Повярвай ми доста експирименти съм правил с това поло!+6 пъти ремонт на скоростна кутия,и тогава вече си взех голфа 110 коня ТДИ mhihi

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пет 23 дек 2011 7:26

Понеже колегата ми писа на лично ,че разхода е нереален-аз намерих техническите характеристики,по специално разхода на гориво.
Модификация 1.9 D (64 Hp)
Брой врати 5
Мощност 64 к.с.
Максимална скорост 156 км/ч

Усилвател на волана Хидроусилвател
Разход (в града) 7.7 л./100 км.
Разход (извън града) 4.8 л./100 км.
Разход (комбиниран) 6.3 л./100 км.
Собствена маса 1020 кг.
Допустима маса 1480 кг.
Размер гуми 165/70R13
Размер на джантите 5.5 J

И стига с тез глупости дето пишете-как ги засичате тез автомобили.Как ще даде 5 литра разход градско в софия :lol: ! Познавам поне 10 човека с този двигател и всичките споделят за голям разход.То немеца е писал 7.7 литра и 156 км максимална скорост.Но тука в България нафтата е супер и вдигат по 190 км в час и гори 5лтр.в града :screwy

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 23 дек 2011 8:59

deversant написа:Имам колега с 1.9сди 99 в софия не е като моята 1.9д 96,момчето е майсторче и ми казва извънградско 5/100...пада на 4,5 (това немога да го повярвам изхождам от моята камбанария),градско в софия 5/100.Таз кола просто каза под капака и пише 5/100 няма разлика...
Аз на извънградско като я карам със 110-115 ми гори 5/100,като я карам със 150-160 ми гори същото!
Ако я карам със 120-130 ми гори малко повече,малко ми е странно как става това но е факт!

:screwy яко чесане на пръстите с глупави постове.Не спряхте да ги хвалите тези коли бре :banghead: .Пиши ако искаш,че слагаш 10 литра минаваш 1000км и какво да видиш-от капачката прелива нафта scare .
Колегата търси съвет ти се опитваш да му е-еш мамата с тези нереални разходи.Не се ли досещаш че като пишеш такива глупости човека ще си съсите колата заради твоите глупости градско повече от 6 не трябвало да качи,извънградско със скорост 150-160 км/ч 5 литра-но това е или когато си си мечтал и не си сметнал реален разход или е разход на масло scare .Тези километри са критични за този мотор и няма шанс да е това разхода освем ако не е на маслото този разход :beer

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 23 дек 2011 9:12

Тези километри са критични за този мотор и няма шанс да е това разхода освем ако не е на маслото този разход?Кой по точно? :Mr Green Fun
Карал ли си ти,лично такова поло с такъв мотор?!
190 ги вдига за малко и не тогава разхода е 5/100!
И мога да ти кажа 140-160км/ч са и нармалната скорост.Колата си се чувства супер,стига пътя да позволява да я каваш с толкова!Сега ако ви кажа,че и на брат ми шкодата фабия (1.9 SDi 68k.с) гори пак 4/100 и в Пловдив не му качва повече от 5.5/100 пак ще изляза шарлатанин!В нашето семейство отдавна сме заложили на 1.9 дизел,и вие си приказвайте каквото искате!Гарантирам ви,че имам повече километри на различни дизели от вас! :Mr Green Fun
И за голфа (AHF 110k.с) казват,че горял извън града 4л/100 по книжка от производителя но аз чесно този разход за 60 000км не го видях!Под 4.8/100 да се застрелям немога да го докарам!Но има хора твърдят,че им горели 4.2л/100... защо пък да не повярвам?Може колата им да е на по малко километри,и в по добро състояние.... :012:

Та дайте да се прикрепяме към темата на колегата,мисля че той си е задал въпроса и не го интересува на кой колко му горяла колата.Колега 9/100 за този мотор е много,това е моето мнение!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 23 дек 2011 9:57

deversant написа:190 ги вдига за малко и не тогава разхода е 5/100!

Е за малко де,то като го вдигнеш с кран и го пуснеш колко да пада с 190км/ч има няма 2 сек. зависи с какъв кран си го вдигнал mhihi

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пет 23 дек 2011 13:23

deversant написа:Тези километри са критични за този мотор и няма шанс да е това разхода освем ако не е на маслото този разход?Кой по точно? :Mr Green Fun
Карал ли си ти,лично такова поло с такъв мотор?!
190 ги вдига за малко и не тогава разхода е 5/100!
И мога да ти кажа 140-160км/ч са и нармалната скорост.Колата си се чувства супер,стига пътя да позволява да я каваш с толкова!Сега ако ви кажа,че и на брат ми шкодата фабия (1.9 SDi 68k.с) гори пак 4/100 и в Пловдив не му качва повече от 5.5/100 пак ще изляза шарлатанин!В нашето семейство отдавна сме заложили на 1.9 дизел,и вие си приказвайте каквото искате!Гарантирам ви,че имам повече километри на различни дизели от вас! :Mr Green Fun
И за голфа (AHF 110k.с) казват,че горял извън града 4л/100 по книжка от производителя но аз чесно този разход за 60 000км не го видях!Под 4.8/100 да се застрелям немога да го докарам!Но има хора твърдят,че им горели 4.2л/100... защо пък да не повярвам?Може колата им да е на по малко километри,и в по добро състояние.... :012:

Та дайте да се прикрепяме към темата на колегата,мисля че той си е задал въпроса и не го интересува на кой колко му горяла колата.Колега 9/100 за този мотор е много,това е моето мнение!

Е ако 140-160 е нормална скорост за 15 годишно поло с хибпер силния 1.9 чист дизъл колега,то за голфа ти 110кс колко ще е нормалната скорост,като по нова,по-комфорна и стабилна кола..Това пък за СДИ-мотора е пълна глупост,взехме чисто ново Кади,което бе на 1000км-верно е по-тежко е ,абаче то какър разход правеше,просто не ми се коментира,аз викам тия шефове уж нова кола взеха та тя не може да изпревари,и като вдигне 140-160 отиваше към червените сектори,което значи убиисвен разход и никакво разтоварване на мотора,а само обороти и разход на гориво..Втора искам да ти кажа че точно пък твоята кола 110кс на голф 4 пада на 4 от раз,просто държиш педала на 2000об и галиш,незнам скороста колко ще дойде 90-100км,ама ще падне ако двигателя ти е наред,гарантирам защото си пълня колата винаги от 1 година само до горе и съм си правил всякакви опити...Моя двигател е малко по тъп афн-на голф 3,ама си горят според мен 1:1 с твоя..Лятото си направих един експеримент като напълних до горе и се набутах в центъра на Варна където идваше знаменития премиер Бойко-мутра,и имаше задръстване,чакане,после минах така 20-25км и викам я да ида пак да напълня,да видя колко е изяла в това чакане и бутане,разхода дойде 8.....така че,незнам за тия сди-та,дето квичат и не вървят,как горят толкова малко....

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 23 дек 2011 15:47

vinixxx написа:ако караш на къси разстояния ти е абсолютно нормален разхода кви филтри кви клапани
извинявам са че ви го казвам,ама са насрахте с тоя разход вече.вие кво искате студена да гори 5 е няма да стане тва никога

:да: сега е зима и моята гори повечко сега, но лятото нещата си идват на място.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 24 дек 2011 21:47

Със затапен EGR харчи повече!
С мръсен въздушен филтър също!
При минусови температури пак!

п.п и с прее@ан термостат :012:

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Съб 24 дек 2011 22:50

Смених филтрите...сега щя трябва да видя и термостата как е...и я кажете какво прави тоя EGR и защо трябва да е затапен?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 25 дек 2011 0:48

Тоя EGR вкарва топъл въздух в началото докато навън е студено,май нещо такова...
Принципно не трябва да е затапен,ама ние българчетата си го затапваме mhihi

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Нед 25 дек 2011 1:17

Даскала™ написа:Тоя EGR вкарва топъл въздух в началото докато навън е студено,май нещо такова...
Принципно не трябва да е затапен,ама ние българчетата си го затапваме mhihi

EGR-а вкарва всичко друго но не е въздух :wink: .

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 25 дек 2011 2:48

Ако я оставяш да хлопа на място и я караш на къси разстояния ще хване 10/100 от воле. Моя ги лепна 10 тоя месец ама трака на място доста ако ударя чертата имам около 5ч работа на място за месеца което си е около 4л нафта. Иначе 8/100 на къси разстояния 2,5км в посока. Тъкмо стигне 70* и я гася как няма да гори. За да гори малко мотора трябва да влезе във температурен режим. А никой не може да ме убеди че във Русе можеш при минусови температури за 3-4км да стигнеш заветните 90*.Нито движението е натоварено нито разстоянията са големи. Та Калине не се филмирай разхода ти е нормален за къси разстояния и студен мотор още повече че си със автоматичен авансатор т.е. тъпче повече нафта до определена температура.
Отделно че нафтата в булгаристан е толкова качествена че и от там вдига със 1л разхода. Бях свидетел как ауди А6 2000г докарано на воз от германия със мъркащ като коте мотор след като усети "хубавата" българска нафта и почна да трака като ЮМЗ. Коренно си смени звука двигателя като му наляха нафта и то от реномирана бензиностанция. Та да ме прощава градския дето му гори макс 6 полото зимата особено на разстояния до 3км. Това може да стане когато чумата върне на хората децата. Аз работя на 2,5км от къщи до работа са ми макс 5мин кога ще стопли тая кола за 5мин? На албанският празник :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 дек 2011 9:20

В началото като прочетох заглавието си рекох, че става дума наистина за чудовищен разход. Ако колата се кара на къси разстояния, студена и да речем термостатът е малко отворен, може да се каже, че е нормален. Аз бих засякъл извънградско на загрял автомобил :wink:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 25 дек 2011 11:08

Колега давам ти пример-Вчера зареждам до горе резервоара,докато пистолета изключи!Засичам километрите и тръгвам.Температурата е 0 градуса,нафтата е по-скъпа с 22ст от нормалната(да не правя реклама се сещайте сами)Карах само градско и навъртях 50км при сфетофари ,трафик голям-всеки бърза нанякъде да иде за Коледа.Върнах се пак до същата бензиностанция,до същата колонка и при същият човек дето зарежда.Пак заредих от същата нафта точно 4 литра и 630 милилитра докато пистолета изключи.Това прави 9.260 литра на 100 км без подгряването.Ако добавим и работата на място около 5 мин мисля че може и над 10 на 100 да качи.Така че разхода е съвсем нормален и спри да се вкарваш във филми.В името на форума направих този тест и повечето хора дето четат да разберат ,че зимата дизеловият автомобил харчи много ако се кара на къси разтояния от порядака на 5-10 км. в една посока!Става въпрос за двигател 1.9 Д АЕФ 64кс.

Върни се в “Дизелови агрегати”