сипаха ми бензин вместо дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: сипаха ми бензин вместо дизел

Мнениеот bai_ILIA » Нед 25 дек 2011 19:07

plamenpet81 написа:За това без значение на коя бензиностанция зареждам с бензин си наливам сам в резервоара.В редки случай само някой бензинджия и то да съм до него,да гледам какво сипва и чак тогава отивам и плащам

И аз съм така колега!!! Сам си пълня понеже ме влудяват като олеят с нафта измитата кола примерно. Ако случайно ме мързи - не им обръщам гръб докато не видя черния мъркуч в гърловината...

Колегата, трябваше на място да искаш да коригират проблема. Овен ако не си бързал, разбира се.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 25 дек 2011 19:25

Georgi Vutov написа:На един познат вместо да му напълнят догоре с дизел му сипали бензин до горе.
Тръгват и след около 2-3 км колите им свирят и им присвяткат .. слизат те и кво да видят задната броня стопена цялата scare scare
То хвърляло по половин метър огън :063: :063:

Тоя твоя познат е изкарал голям късмет че не е опърлил някой с толкова огън който е хвърлял :Mr Green Fun .Амо добре че има такива теми за да започнем да пишем глупости . Как можа точно таков ад аго измислиш :screwy .

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Нед 25 дек 2011 19:39

Имам много близък приятел ,който до преди 2 седмици работеше в "Лукойл" .При тях как се процедираше ...,ако е объркано горивото от служителя на бензиностанцията следваше пълно източване на резервоара от служителя и напълване на правилното гориво до ГОРЕ за сметка на служителя !!! Това е така не си измислям :)

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 25 дек 2011 19:44

ventotdi написа:Имам много близък приятел ,който до преди 2 седмици работеше в "Лукойл" .При тях как се процедираше ...,ако е объркано горивото от служителя на бензиностанцията следваше пълно източване на резервоара от служителя и напълване на правилното гориво до ГОРЕ за сметка на служителя !!! Това е така не си измислям :)

Това е пълна тъпотия,то човека получава пари колкото да напълни четири резервоара-толкова му е заплатата-всеки прави грешки!Никой няма да им работи,щом се правят на велики,но не се учудвам-простотията в бг е навсякъде! И защо изобщо трябва някой да ми пълни резервоара-почти навсякъде по света всеки си сипва САМ!!!

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Нед 25 дек 2011 19:46

Georgi Vutov написа:На един познат вместо да му напълнят догоре с дизел му сипали бензин до горе.
Тръгват и след около 2-3 км колите им свирят и им присвяткат .. слизат те и кво да видят задната броня стопена цялата scare scare
То хвърляло по половин метър огън :063: :063:

И на мен ми се случи същото преди години карах мк1 отивам и му викам 30лв нафта влизам плащам и си излизам паля колата и още на изхода на бензиностанцията ми изтрещя нещо отзад слизам и кво да видя от време на време хвърля огън,отивам при пича и викам кво ми сипа бе а той еми бензин малееее кат му се развиках да видиш как си игра 1 час да източва резервоара с маркуче и накрая му викам пич даи отверка и махаи маркуча отдоло и само си потече така и направи след което зареди за негова сметка нафта догоре и си тръгнах по живо по здраво с пълен резервоар за 30лв които бях платил за бензина :lol: и близо 2 часа загубено време.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 25 дек 2011 19:53

Еми да вземат по-често да бъркат,че да ни пълнят резервоарите :Mr Green Fun mhihi
Ама как да объркат като им вися на главите докато не приключи с зареждането. death Никога не плащам преди да остави пистолета обратно в колонката :012:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 25 дек 2011 20:22

Нямаше ли някаква разлика в диаметъра на пистолетите?
Бензиновия не влизаше в дизелови гърловини или обратното беше или изобщо нямаше такъв филм?

ПС: Трябвало е да го източиш и продадеш по 1,50-2лв литъра.

Потребителски аватар
miti4nia78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miti4nia78 » Нед 25 дек 2011 21:00

даскале мислиш ли ,че си измислям или нарочно се вкарвам в някви филми,първо бях на гости у роднини,сутринта си тръгнах защото бързах да се прибера ,че бях на работа днес,както съм писал консултирах се със познати какво да правя и те както някой колеги тука ми препоръчаха напълния догоре и няма проблеми,затова несъм се заяждал с никой ,а и несъм такъв човек.Може и да е моя грешката,просто си доплатих нафтата и си тръгнах.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 25 дек 2011 21:21

ventotdi написа:Имам много близък приятел ,който до преди 2 седмици работеше в "Лукойл" .При тях как се процедираше ...,ако е объркано горивото от служителя на бензиностанцията следваше пълно източване на резервоара от служителя и напълване на правилното гориво до ГОРЕ за сметка на служителя !!! Това е така не си измислям :)

Това е вярно. Преди време работех в сервиз и един ден дойде бус/платформа на градски джамбазин. На ЛУК-а едно момче беше объркало че го нажулило с бензин, и беше баси разправията. Управитела на обекта дойде, източването беше за сметка на момчето, и като "обещетение" наля известно количество дизел на буса. Трябваше да напълни до горе, но това нещо беше пригодено с два резервоара, и се споразумяха след 2 часа разправия момчето да възтанови предполагаемото количество дизел в буса, плати това което е заредил като бензин, плати източването... И това всичко за има-няма 400 лв за месец.

Автора - добре е, ако имаш възможност да източиш някои литър от тоя резервоар, и да долееш чиста нафта. И след време да си го изгориш като посипваш по малко или го разредиш с чиста нафта. То и така може да мине безболезнено, но за да избегнеш евентуални проблеми ако имаш възможност, олесни си живота.
А дали така ще се повреди нещо - това едва ли може да каже някой със сигурност.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 25 дек 2011 23:08

Случват се грешки, не сте първи, не сте и последни.
Принципно гафа се поема от човека на колонките, понякога и управителя също плаща от себе си, но много рядко. Имам познати на ОМВ и на няколко пъти се е случвало да се обърка - плащаш и гориш с половин заплата. Следващия път ще внимаваш повече.
Ако примерно налееш повече от желаното к-во и човека нежелае да доплати това което си сипал, пак вадиш от себе си.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 26 дек 2011 1:22

velinsl написа:Нямаше ли някаква разлика в диаметъра на пистолетите?
Бензиновия не влизаше в дизелови гърловини или обратното беше или изобщо нямаше такъв филм?

ПС: Трябвало е да го източиш и продадеш по 1,50-2лв литъра.

Имаше разлика преди години-по Тошково време.Не влизаше обикновенния бензин 86;93 и после 92 (пистолета) в гърловините на този който е с безоловен бензин,а за дизел и бензин само пистолетите за камионите са по-голями,за да зарездат по-бързо по близо 1 тон нафта ,защото с нормален пистолет е много време и ще му свърши работното време на шофьора

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пон 26 дек 2011 1:59

Разликата е в отворите на резервоарите на колите и в пистолетите също.
Бензиновите са по-тесни и дизелов пистолет не влиза вътре,съответно пистолета на дизела има леко по-широка "човка",не може да влезне в бензинов резервоар.
И обратно в дизелов резервоар пистолета на бензина влиза без проблем. (бензиновите имат и клапа,която пистолета натиска при дизелите я няма)
Що се отнася за така наречение ТИР колонки,да наистина има такива,които са с още по-дебели пистолети.
Има и такива ТИР колонки,които са със същия размер,като на обикновен дизелов пистолет.
Там помпата е с по-голям дебит и така става по-бързо зареждането.
Ако с такъв пистолет пълниш кола веднага изключва ясно е защо??? Дебита на помпата е прекалено голям,гърлото на резервоара не може да поеме количеството гориво.

За колегата и случката му...да кофти е,даже много кофти.
Дано да не ми се случи на мен,че съм много лош :Mr Green Fun
Добре е станало,че си видял на време иначе щеше да е много лошо.
На мен ми се е случвало да сипя бензин на дизелов автомобил... :oops:
Също така и на бензинов автомобил,да заредя дизел... :oops:
Никой не иска да стават такива неща,но все пак сме хора и допускаме грешки.
10 литра бензин на около 55-60 литра резервоар според мен са много,трябвало е да източите горивото.
Но вече е след "дъжд качулка",постоянно допълвай резервоара с гориво,мисля че ще се разминеш без ядове. :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”