Г3 1.9 TDI 1Z мотор проблем с пистовия ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Г3 1.9 TDI 1Z мотор проблем с пистовия ремък

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 24 яну 2012 15:19

Моя е нов на Gate и си цвили, но проблема ми ще се окаже или от динамото, или от демпферната шайба.Като запаля и пусна фаровете-таблото и фаровете светят слабо.Като порабти така след 10-15 сек. се почва едно силно скърцане за момент и фаровете и осветлението на таблото се усилват.Динамото няма луфтове, няма странични шумове като го въртя на ръка, но е факт че ми скърца ужасно.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 24 яну 2012 15:26

аз съм с AAZ мотор и имах същото скърцане ...сложих си фрайлаифна ролка и смених ремъка с малко по-дълъг ,защото обикновената ролка беше на 55 мм ,а фрайлайфната на 60 мм и сега нямам никакво скърцане вече повече от половин година...единствения проблем е ,че ми лъже малко оборотите ...показва ми по малко сега заради големината на тресчотната ролка :) .

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 24 яну 2012 23:25

Golf_Diesel_ написа:Моя е нов на Gate и си цвили, но проблема ми ще се окаже или от динамото, или от демпферната шайба.Като запаля и пусна фаровете-таблото и фаровете светят слабо.Като порабти така след 10-15 сек. се почва едно силно скърцане за момент и фаровете и осветлението на таблото се усилват.Динамото няма луфтове, няма странични шумове като го въртя на ръка, но е факт че ми скърца ужасно.

Колега може ли да е тоя проблем който бях описал преди малко:Някой път пак се чува "свирене" като на ремък ,но ремъка не се износва чак толкова бързо-звука идва от отлепена гума на демф.шаиба....Самата шайба "превърта" в гумата.То лесно се проверява дали е оттам-бележиш с маркер шайбата и другата до нея дето "върти" хидравликата..Палиш ,оставяш я да поработи на ниски малко(най-вече на студен мотор) ,гасиш и гледаш за белега(дизела по принцип застава на едно и също место при угасяне) първо търсиш тоя на хидравликата и след това другия дето ена шайбата и ще ти стане ясно...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 24 яну 2012 23:46

Мисля че не е скърцане на ремък, а по-скоро триене желязо в желязо.Скоро ще направя клипче да покажа за какво става на въпрос.

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tilio_tmt » Чет 26 яну 2012 0:56

здравей колега първо искам да питам дали свири ремъка или самия болт на обтегача(при вибрациите и при триенето във втулките пак издава свирещ звук)не съм спец но имам пасат със същия матор и ми свиреше болта понеже от вече поразбилия се обтегач има 1 см. вибрации не знам дали е много но ще карам така като гледам за кви цифри става въпрос та някъде из темите бях писал дали мога да го разглобя и да го смажа с гресчица пък колкото изкара та разказвам за тия болежки защото един колега ми беше писал да си сменя акумулатора и че цялата работа идвала от слаб акумулатор и че той имал същия проблем и го решил с нов така аз не повярвах сигурен съм че свистенето идваше от болта защото залях ремъка с вода и свиренето си остана( на празен ход) и с течение на обстоятелствата си купих нов акумулатор и ремъка на тома неверни спря да свири т.е. при слаб акумулатор алтернатора се натоварва повечко и действа на ремъка та моя съвет е да пробваш с по читав акумулатор пък ако не стане ще му търсим колая а може и ти да го опръскаш с малко водица като мен и да видиш дали ще има промяна успех ще следя темата с интерес да ведя докъде ще я докараме и използвам момента да ПОЗДРАВЯ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФОРУМА и всички участници в него с леко и безаварийно шофиране през новата 2012 година че с тая цена на НАФТАТА ще започнат да ни свирят и стрелките на таблото!!!!!!!!!!!!! :beer :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 26 яну 2012 16:31

Целия механизъм на обтегача на пистовия ремък е сменен и омаслен и си скърца.Мокрил съм ремъка с вода и не се оправя.

Потребителски аватар
burov1z
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burov1z » Пет 27 яну 2012 9:43

Колега и аз сменя акумулатора и след 1година пак започна eusa . Смених обтяж. ролка, лагерите на климатика, на алтернатора и пак си свиреше, докато не смених демферната шайба на вала. И спря пищенето, двигателя се започна да работи по-спокойно. Взех си втора употреба да пробвам и така остана, колкото изкара.

Потребителски аватар
burov1z
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burov1z » Пет 27 яну 2012 9:51

За 1час работа, ако ти се пътува 400км, ще ти покажа как сменя.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 27 яну 2012 16:14

burov1z написа:За 1час работа, ако ти се пътува 400км, ще ти покажа как сменя.

Еее това поне мога да си го сменя :D

Потребителски аватар
ognyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognyanov » Пет 27 яну 2012 19:28

kolegi dnes smenix obiknovennata s frilaufnata 6aiba i utre 6te vidq dali 6te ima efekt ili i az 6te trqbva da smenqm demfera na kolqnoviq val!!!!

Потребителски аватар
ognyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognyanov » Съб 28 яну 2012 14:15

kolegi iskam da kaja 4e efekta e mnogo golqm sled smqnata na rolkite na generatora,mersi na vsi4ki za pomo6ta i nai ve4e na kolegata koito mi izprati generatora ot ruse!!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”