голям разход Passat 1.9 tdi 130 к.с. 2002 г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Re: голям разход Passat 1.9 tdi 130 к.с. 2002 г.

Мнениеот Supawiza » Съб 21 яну 2012 20:42

red.devilll написа:
Supawiza написа:Някой път се чудя какво кара хората да пишат всевъзможни глупости по форумите :shock .
Имате много свободно време ли,или пък пишете да изглеждате умни ли не знам и сигурно няма да разбера.
Дизел от ново поколение да гори над 10 гориво това не мога да го повярвам пък дори да е само градско.
Я се замислете малко как при 12-14 литра градско ще докарате примерно 6 смесен разход ако сте изминали 100 километра 50 в града 50 извън него.
И какво излиза примерно за 50 километра в града ви изгаря 6 литра и за 50 извън него още 3(ако приемем че гори 6 литра извън него)и какво става 9 литра среден разход за 100 километра :063: .
Запомнете едно или не засичате вярно или не са ви наред колите за горят над 10 дизел в града дори и това е много ама да отпусна малко.
И аз карам дизел от около 4 години само за информация.

Колега,покарай няколко шестака 2,5 ТДИ и после ще си поговорим колко гори в града и колко извън.Под 10 градско е мит и легенда да го свалиш,освем ако не го караш само по инерция

Само пропускаш една подробност,че тука заклеймиха всички дизелови автомобили а не определен модел автомобил или мотор!

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Съб 21 яну 2012 21:27

red.devilll написа:
BruDoNe написа:
Andonov написа:А тази температура от 18С къде я намери вечер?

Ей като вземете да ги пишете тия разходи, все едно карате скутери.
Пусне се от Шипка със занулен борд и ще видиш какъв разход ще даде? mhihi

Колега това е през лятото .. :)
Който не вярва да дойде мога да го повозя .. това го казвам без лоши чувства ! :)

А докато се возим дали трябва да сме със очила и тапи в ъшите за да невиждаме как ни светят с фаровете и ни свирят с клаксоните изнервените шофиори зад нас??? Аз съм съгласен да се повозим,но ще караме с нормална скорост и няма да гледаме борда,а ще засичаме пълен пълен и да видим тогава какво ще даде колонката?Ако така ти е по-добре като караш с 20 км/ч градско и с 50км/ч извън градско продължавай да си караш така,но не се опитвай кажеш ,че този разход е нормален при нормално каране.
Има много колеги,които карат като твоя мотор и могат да кажат дали е така или не,а не да пишем само глупости.Моята е Голф 4 1,9 101 коня и градско сега гори около 8-8,5 ,а извън градско около 5-6 литра.Това е при скорост 90-130км/ч

Колега това, че се правиш на състезател на светофарите е друг въпрос на мен никога не ми е давала повече от 4.5-5.5литра градско .. карам нормално тръгвам заедно с всички на светофарите и карам в ограничението с 50-60 км/х не повече .. в смисъл вече не го карам този пасат просто пояснявам не се заяждам .. а и просто реших да споделя картинката не да го правя на проблем ако иска твоята и 50 на 100 да гори това си е твой проблем :)

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 21 яну 2012 22:12

Колега BruDoNe,дори производителя на тази кола "passat b5 1.9tdi 110hp",не и дава такива стойности,като твоите за градско шофиране.
Но ако наистина постигаш тези стойности,ще те питам директно колко пари искаш за Пасата?

Ако харчи толкова малко,ще му избия парите доста бързо,или бартер да направим за моя Пасат,даже ще ти доплатя ако искаш.

До автора на темата,ако вярваш на всичко,което четеш тук ще стане лошо.
Имам чувството,че има хора които пишат просто ей така,да отбият времето си и да ги помислят за всезнайковци.
Доста пъти почвам да пиша в някоя тема и точно преди да постна мнението си трия всичко,защото се потвтаряме и потретваме за едни и същи въпроси.
Забелязал съм,че едни и същи колеги от форума просто са дразниители и за най малкото нещо изказват мнение,а най важното е че са супер компетентни във всяка една област.Където и да ги бутнеш са 100% сигурни,че ще решат проблема.И още нещо колега и 2000лв да вкараш за ремонти по колата си,пак няма да падне под 10 на 100 градско зимата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 21 яну 2012 23:12

Колегата, вземи си оригиналния компютър, отиди при някой от клубните майстори да ти го сложат и обучат, а след това да ти оправят колата... Ако не си си играл със софтуера, проблема няма как да е в него. А тоя който си си го купил може да си го пазиш за сувенир. :да:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 21 яну 2012 23:42

:063:
БрунДоне, кажи сега че и извънградско ти харчи 3/100. Щом в града е 4.5, то извън трябва да падне още.
Направи само една засечка пълно-пълно, и ако ти даде наистина 4.5 в града, съм съгласен да ти платя един резервоар нафта.

Потребителски аватар
jimmy_mln
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy_mln » Нед 22 яну 2012 0:30

Искам и аз да споделя за моята кола, гори колкото и сипя :hahhihi:
Сериозното ми мнение е че, освен от ниските напоследък температури, разхода зависи много от стила ни на каране, и трафика. За един и същ маршрут, при еднакви температури, разхода ми варира с поне 3 л/100км , в зависимост колко светофара ще ме хванат, колко некадърни шофьори ще задръстят движението и колко сам закъснял за работа :oops: Дистанцията е 7-8 километра а конкретни цифри нарочно не споменавам.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 22 яну 2012 0:57

Аз като чета човека казва че изведнъж е почнала да му дава голям разход колата и се е променило вървенето. И всички казват че това е нормално. Хайде стига. Ако на моята кола ми се повиши разходът без видима причина и аз ще съм недоволен. И това че на някои хора колите им харчат 67/100 въобще няма да ме сгрее.
Към авторът-за съжаление при така поставен въпрос не вярвам някой да може да ти даде някакъв отговор. Щом при диагностиката не покава нищо нередно... Този разход в какъв период от време си го засичал? От къде сипваш нафта? Да не е менте горивото?

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Нед 22 яну 2012 9:24

dlug написа:Аз като чета човека казва че изведнъж е почнала да му дава голям разход колата и се е променило вървенето. И всички казват че това е нормално. Хайде стига. Ако на моята кола ми се повиши разходът без видима причина и аз ще съм недоволен. И това че на някои хора колите им харчат 67/100 въобще няма да ме сгрее.

Не всички това казваме!

Supawiza написа:Запомнете едно или не засичате вярно или не са ви наред колите за да горят над 10 дизел в града дори и това е много ама да отпусна малко.

jimmy_mln написа: Дистанцията е 7-8 километра а конкретни цифри нарочно не споменавам.

Предполагам е доста по ниска от това което се пише и се боиш,че ще изкарат,че лъжеш както в повечето случаи.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 22 яну 2012 9:39

Supawiza написа:
dlug написа:Аз като чета човека казва че изведнъж е почнала да му дава голям разход колата и се е променило вървенето. И всички казват че това е нормално. Хайде стига. Ако на моята кола ми се повиши разходът без видима причина и аз ще съм недоволен. И това че на някои хора колите им харчат 67/100 въобще няма да ме сгрее.

Не всички това казваме!
Supawiza написа:Запомнете едно или не засичате вярно или не са ви наред колите за да горят над 10 дизел в града дори и това е много ама да отпусна малко.

...

Така де, извинявай...не точно теб имах предвид, а болшинството. :)
Точно това мисля и аз. Зима зима...колко да е зима. Все пак всеки си знае колата и знае колко му харчи

Потребителски аватар
jimmy_mln
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy_mln » Нед 22 яну 2012 9:55

Supawiza написа:
jimmy_mln написа: Дистанцията е 7-8 километра а конкретни цифри нарочно не споменавам.

Предполагам е доста по ниска от това което се пише и се боиш,че ще изкарат,че лъжеш както в повечето случаи.

Чак доста не, това 4, да не говорим за 3,5л на 100км в градски условия са изклучения а не среден или нормален разход.
Средвия разход наистина ми по нисак от повечето споменати като 10-12 но без проблем мога да постигна и толкова. Не споманавам цифри за да набъда криворазбран и за не се вадят неправилни изводи, да на мен разхода ми е по нисак от „средния на форума“ но има причини които го обиасниават, като това че живея в UK, в повечето случаи трябва да се спазват ограниченията като през по голямата част от споманатата дистанциая е 40 м/ч, малко 30 и накрая малко 50. Дори и да е натоварено движението, е трудно да се вклюучиш, но вклюучиш ли се движението си варви, организацията е добра и се спазват правилата в повечето случаи. И накрая от личен опит знам че с нафтата тук разхода ми е по нисак с 1л/100км от колкото в BG.

До колегата пуснал темата: опита ли да натискаш по малко педала, защото това на мен много ми променя разхода

:drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”