VW Golf 6 TDI проблем с температурата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: VW Golf 6 TDI проблем с температурата

Мнениеот mupk0 » Пон 13 фев 2012 18:23

boqn92 написа:При голфа е пак добре,имам и Мерцедес Ц220 (w203) там въобще не загрява с пуснато парно максимум до 65 градуса. facepalm

Тук един колега има W140 S300TD и при него нормалната температура е 70гр.(по ауто дата)

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пон 13 фев 2012 23:44

не мога да разбера някакви елементарни логики не може да си извадите само ще ти кажа че и да е заграял до 90 градуса дизела примерно на баща ми астрата като пуснеш парното на 2 охлажда а на 3 нема ти казвам как я охлажда и изтива пускаш да върти в купето или спираш парното ,и последното нещо е да не я караш като бабичка понеже си си я купил там за колко хиляди лева ами изчакай там 10-15 мин от как е запалена примерно си карал то маслото вече ще е позагряло и ще си има смазочни свойства дай и 2 пати газ как си трее на светофарите да видиш как ще си дигне номиналната температура

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 14 фев 2012 1:05

pepstroi написа:и последното нещо е да не я караш като бабичка понеже си си я купил там за колко хиляди лева ами изчакай там 10-15 мин от как е запалена примерно си карал то маслото вече ще е позагряло и ще си има смазочни свойства дай и 2 пати газ как си трее на светофарите да видиш как ще си дигне номиналната температура

Това е най-грешното мнение ;) така че колеги не обръщайте внимание ;)

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 14 фев 2012 8:17

кое му е грешното хитрец ?
знаеш ли кога ще загреее в тоя студ ако не вкара турбината в действие тя оказва на много влияние за загряването нали през нея минава 1-во масло което загрява и 2ро вода която я охлажда ..........

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Вто 14 фев 2012 8:36

И мойта печка 1.9TDI и на брат ми, загряват така - нормално е, не си вкарвай психоатаки :).
Карам без парно до 2500 оборота докато отлепи 2-3 чертички на часовника с температурата и и чак тогава пускам парното и карам на по-високи обороти .
Като трябва да я стопля бързо за детето като го вземам от ясла - по светофарите държа на 1800 на едно място и на 2500 превключвама и загрява до средата за 10ина минути(естествено без да пускам парно).
А на -10 на загряла, запалена кола ми се наложи да чакам вътре на парно около 10 мин и по едно време гледам стрелката как пада от 90оС :), така че на обороти на празен ход мнооооого бавно загрява, ако въобще може да загрее при студено време.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 14 фев 2012 8:43

Jivko7777 написа:
pepstroi написа:и последното нещо е да не я караш като бабичка понеже си си я купил там за колко хиляди лева ами изчакай там 10-15 мин от как е запалена примерно си карал то маслото вече ще е позагряло и ще си има смазочни свойства дай и 2 пати газ как си трее на светофарите да видиш как ще си дигне номиналната температура

Това е най-грешното мнение ;) така че колеги не обръщайте внимание ;)

pepstroi написа:кое му е грешното хитрец ?
знаеш ли кога ще загреее в тоя студ ако не вкара турбината в действие тя оказва на много влияние за загряването нали през нея минава 1-во масло което загрява и 2ро вода която я охлажда ..........

Това с водата къде го пречете?!?

Само 1.6 СБ мотора има водно охлаждане на турбината, а тук говорим за доста по-нови коли, колега.
Така че влез малко в час.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 14 фев 2012 10:17

дори и така да е 100% има маслен охладител който с еохлажда от водата :) така че температурата пак се предава на водата :)

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major_Bobi » Вто 14 фев 2012 11:16

Да споделя и аз.На предишния ми Б5 стрелката зимата ковеше 90 градуса на 5 километър.Да ама ваг кома показваше 75 градуса.След това имах Астра Н 2.0 150ЦДТИ пак така стрелката ковеше 90 а на диагностиката показваше 83.Сега карам чисто нова 407 2.7 ХДИ.Колата е с подгрев като термостата има 4 кръга.Когато е изключен подгрева колата загрява в градски условия за макс 3км.Като температурата на антифриза варира от 85 до 90 градуса.За мое учудване след като я закачихме на ППС диагностика си показа такава температура на антифриза каквато беше и на таблото.Явно ВАГ а и не само те де не са много прецизни с приборите на таблата си

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Вто 14 фев 2012 18:09

Колеги важното е че това не е фатален проблем.все пак нали загрява пък добре е за лятото да не прегреее :beer

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 14 фев 2012 20:03

pepstroi написа:кое му е грешното хитрец ?

продължаваш да пишеш глупости ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 фев 2012 12:33

Като цяло - очаквано Андонов ви го каза и неочаквано Бай Илия не позна :lol:

1. Комън рейлите на ВАГ имат изключително малко излишна топлина. Стрелката почва да се връща от 90 градуса доста лесно. Дори при постоянни 90км/ч(1600 оборота), 1,6ТДИ не достига 90 градуса, колкото и да го караш. Става въпрос за външна темп от порядъка на -15. Заковава 90 градуса ако държиш поне 1800 оборота - иначе ледения въздух не позволява. Когато намалиш или чакаш на място - почва да изстива. Топлото никога не спира, защото компа по начало си мени мулевите обороти спрямо нуждите. От 750 през 900 до 1100. Но стрелката пада.
2. Всички имат допълнително подгряване под една или друга форма и започват да духат топло за 3-4мин. Загряването им от гледна точка на комфорт няма нищо общо с ahf, ajm, arl и тн...
3. Тази зима и по-специално последния месец и нещо, не е като миналите години - всяка вечер ел. термометъра на околовръстното е на -12-15 градуса. Наблюдавам изстиване и в стария ми AHF който си го карам 4та зима и му се случва подобно нещо за първи път :да:

Към колегата с питането - абсолютно нормално си ти работи колата. Имам 1,6ТДИ комън рейл и това е положението в такова време :да:

KirilGeorgiev написа:Кажи им на тези в сервиза да ти оправят колата и да не ти обясняват че е нормално защото не е

Не е, ама е :да:

И ти точно защото сме в 2012г.

Като гониш норма от 120гр/100км неизбежно отиваш на доста пестеливо директно впръскване и все повече модели ще се появяват БЕЗ уред за температурата подобно на БМВ и Опел - за да не се тревожите че карате на 60-70 градуса mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 15 фев 2012 13:16

А,какво се дефинира под "да позагрее"?
И ако загрява 40-50 минути в движение то сигурно дава среден разход 20/100 :screwy То ще трябва да се зазимяват тия коли до април месец...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 15 фев 2012 13:23

Ако тръгна за Пловдив и колата ми почне да духа топло на Пазарджик това за мен не е нормално

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 фев 2012 14:08

KirilGeorgiev написа:Ако тръгна за Пловдив и колата ми почне да духа топло на Пазарджик това за мен не е нормално

Я се върни 2 поста нагоре и прочети добре...

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 15 фев 2012 14:21

Моите наблюдения върху моето SDI. Набедих термостата миналата година още. Провернка на маркучите доказа, че си е в ред, просто си загрява бавно.
Какво правя аз, паля, чистя колата 3 мин. да речем. Качавам се и пускам парното на червено и едно или две на вентилатора. Ако стъклото е разледено или като се разледи, връщам по средата парното и оставям на първа степен вентилаторът. Докато загрее, ако се наложи пак усилвам всичко с цел да не се замъглява челното стъкло, намалявайки видимостта ми.
Забелязах,че когато карам около 1800 оборота, колата загрява по-бързо отколкото 2000-2200 оборота. :shock
Дали защото помпата се върти по-бавно и водата циркулира по-бавно? А може и да си внушавам, все пак два дни не са с еднаква температура.

Върни се в “Дизелови агрегати”