Въпрос за нафта - или съм идиот?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
salico
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за нафта - или съм идиот?

Мнениеот salico » Нед 19 фев 2012 20:59

От личен опит и със сигутност ще ви кажа / не зареждайте от бензиностанций който предлагат два или повече вида нафта защото между обикновената и скъпата нафта разликата е огромна като качесво с цел продажбата на по скъпата нафта която варира разлика от 0.14/0.15 ст./.Най добрия вариант е за сега са Петрол и Ромпетрол който предлагат качествена нафта с добавки на нормалната цена.А до колкото се отнася за добавките за мен номер едно за сега са DIESEL POWER. http://www.goldeagle.com/brands/diesel_power/faq.aspx.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 19 фев 2012 22:19

salico написа:От личен опит и със сигутност ще ви кажа / не зареждайте от бензиностанций който предлагат два или повече вида нафта защото между обикновената и скъпата нафта разликата е огромна като качесво с цел продажбата на по скъпата нафта която варира разлика от 0.14/0.15 ст./.Най добрия вариант е за сега са Петрол и Ромпетрол който предлагат качествена нафта с добавки на нормалната цена.А до колкото се отнася за добавките за мен номер едно за сега са DIESEL POWER. http://www.goldeagle.com/brands/diesel_power/faq.aspx.

Айде Петрола само да не го хвалиш. Една камара хора изреваха от тяхната нафта в тоя студ.
А това с двете различни нафти е смешно. :не:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 20 фев 2012 0:32

salico написа:От личен опит и със сигутност ще ви кажа / не зареждайте от бензиностанций който предлагат два или повече вида нафта защото между обикновената и скъпата нафта разликата е огромна като качесво с цел продажбата на по скъпата нафта която варира разлика от 0.14/0.15 ст./.Най добрия вариант е за сега са Петрол и Ромпетрол който предлагат качествена нафта с добавки на нормалната цена.А до колкото се отнася за добавките за мен номер едно за сега са DIESEL POWER. http://www.goldeagle.com/brands/diesel_power/faq.aspx.

За град Сливен само петрол и южно от Оньора. Ромпетрола ни не бива.

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Пон 20 фев 2012 18:47

K написа:

Айде Петрола само да не го хвалиш. Една камара хора изреваха от тяхната нафта в тоя студ.
А това с двете различни нафти е смешно. :не:

Вижте сега Момци значи до колкото се отнася за тези различни нафти става въпрос за евтината и по-скъпата нафта на ОМV значи заредих от по-евтината и при тия студове тя се желира до полу замръзване след което разбирате /гловоболия/ :banghead: .А до колкото се отнася до ПЕТРОЛ по-принцип много рядко зареждам от там но се случи така че заредих и познайте /при -19/-20 градуси при 2 подгрявания от раз запали притова нафтата беше само побеляла а не желирана/ и тук не става въпрос за реклама :applause: .А за Ромпетрол мога да кажа че 99% от зарежданията ми са от там и просто колата ми eusa eusa eusa .

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Вто 21 фев 2012 0:14

Не знам какво зареждате как така не палите. От една година имам дизел оня ден -24 го дадоха за моя град, подгрях два пъти и запалих. Един приятел ми каза уникалната комбинация за студено време, поне половин резервоар с гориво. Бях се притеснил обаче че ще замръзне по пътя, защото температурите паднаха до -27. На една бензиностанция сипах 4 литра бензин. След няколко дни падна на -28,6 сутринта запали нормално. Зареждам обикновена нафта от лукойл или омв, добавки не сипвам, гараж нямам, тръгвам в 6,30 сутрин.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 21 фев 2012 0:17

fena_vd написа:Не знам какво зареждате как така не палите. От една година имам дизел оня ден -24 го дадоха за моя град, подгрях два пъти и запалих. Един приятел ми каза уникалната комбинация за студено време, поне половин резервоар с гориво. Бях се притеснил обаче че ще замръзне по пътя, защото температурите паднаха до -27. На една бензиностанция сипах 4 литра бензин. След няколко дни падна на -28,6 сутринта запали нормално. Зареждам обикновена нафта от лукойл или омв, добавки не сипвам.

Еми на 30литра хафта си сложил 4 литра бензин остава и добавки да слагаш

StanchoA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StanchoA » Вто 21 фев 2012 7:28

Хора прегледайте си колите и си свиркайте... Чудя се защо като съм карал в -20 градуса с около половин резервоар не съм имал никакви проблеми с най - обикновена нафтичка от OMV... Не че нещо, но как при мен се получава сутрин да паля с едно подгряване и един оборот на стартера на -20 и после да си карам като пич? Колата е 1.9 TDI ASV двигател...

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Вто 21 фев 2012 17:39

fena_vd написа:Не знам какво зареждате как така не палите. От една година имам дизел оня ден -24 го дадоха за моя град, подгрях два пъти и запалих. Един приятел ми каза уникалната комбинация за студено време, поне половин резервоар с гориво. Бях се притеснил обаче че ще замръзне по пътя, защото температурите паднаха до -27. На една бензиностанция сипах 4 литра бензин. След няколко дни падна на -28,6 сутринта запали нормално. Зареждам обикновена нафта от лукойл или омв, добавки не сипвам, гараж нямам, тръгвам в 6,30 сутрин.

Абе че тая кола да не е със новия двигател ДИЗЕЛОВОБЕНЗИННА. mhihi :beer

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 22 фев 2012 11:14

Аз също несъм имал проблеми въпреки че зареждам от невзрачни бензиностаций и без разни добавки, само в големия студ -22(за В.Т.) запали от втория път защото първия запали и огасна. На следващото въртене подадох малко газ и запали. Друго немога да си обясня защо подгрявате 2, 3, 4 пъти какъв е смисъла като свещите си имат реле коеот пределя колко време да греят. Ако всички свеши работят е добре, ако една или 2 неработят и 5 пъти да подгрявате те пак няма да загреят.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 22 фев 2012 14:39

salico написа:
fena_vd написа:Не знам какво зареждате как така не палите. От една година имам дизел оня ден -24 го дадоха за моя град, подгрях два пъти и запалих. Един приятел ми каза уникалната комбинация за студено време, поне половин резервоар с гориво. Бях се притеснил обаче че ще замръзне по пътя, защото температурите паднаха до -27. На една бензиностанция сипах 4 литра бензин. След няколко дни падна на -28,6 сутринта запали нормално. Зареждам обикновена нафта от лукойл или омв, добавки не сипвам, гараж нямам, тръгвам в 6,30 сутрин.

Абе че тая кола да не е със новия двигател ДИЗЕЛОВОБЕНЗИННА. mhihi :beer

Де да беше на бензин, но както и да е. Между другото искам да уточня че ми попадна една схема на английски при колко градуса колко бензин се долива за да не замръзва. Но в момента не мога да я намеря. А гледам всеки забърква какви ли не химии, сипва каквото му попадне то са керосини и газ и масло и какво ли не. Обещавам да потърся схемата специално за разбирачите. :beer Намерих снимката, нямам време да правя регистрация за да я качвам. Който желае ще му я пратя да е качи.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 22 фев 2012 16:13

С риск колегите от форума да ме "оплюят" :cry: за пореден път на тема "бензин в дизела" ,пак казвам : Хора не слагайте бензин в дизела!!Не е добре за мотора! Защо ?- е веднага въпросът! Ами защото е различен принципа на възпламеняване на горивото! На бензина му трябва искра ,а на дизела-не ,той се самовъзпламенява!Отделно и визкозитета е различен,както и смазочността !На бензина се слагат антидетонационни присадки,за да не се (забележете) самовъзпламенява .И какво става де факто -затормозване на запалването и горенето въобще.Спорен е ефекта от цялата работа.Може би единствено ,че предотвратява желирването на нафтата.В различни писания съм чел ,че до 10 % бензин в дизела е допустимо,но това е вероятно валидно за времето си когато бензина беше с олово( т.е. е имал някаква смазочност) и е бил по-нискооктанов(значи по-лесно запалим) За по-старото поколение дизели е много по-безпроблемно да "прекарат" такова "подобрено" гориво ,но за PD или CR не! Малко линкове в които е казано че НЕ препоръчват бензин в дизела http://www.chefschrauber.de/tag/winter-diesel-tipps/ http://www.wohnmobilforum.de/w-t7141.html и т.н. Мога да намеря стотици...

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 23 фев 2012 13:20

Ако не се лъжа BREZEL го беше обяснил това подробно в една тема, за Цитановото и Октановото число, но немога да я манеря.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 24 фев 2012 1:06

fena_vd написа: Между другото искам да уточня че ми попадна една схема на английски при колко градуса колко бензин се долива за да не замръзва. Но в момента не мога да я намеря.

Това ли имаш в предвид?
Прикачени файлове
111.JPG

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Пет 24 фев 2012 20:24

velinsl написа:
fena_vd написа: Между другото искам да уточня че ми попадна една схема на английски при колко градуса колко бензин се долива за да не замръзва. Но в момента не мога да я намеря.

Това ли имаш в предвид?

Да :beer

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пон 27 фев 2012 22:51

От 4 години на съм зареждам само от лукойл. Предимно съм зареждал бензин, от 1 година на сам вече дизел... На пръсти се броят пътите в които съм зареждал от други бензиностанции. Не знам защо се набутвате с тея "специални нафти". Нормалната нафта се води че замръзва при -24 без добавки без бензини и без масла. До сега на мен нафта не ми е замръзвала, а да не говоря че съм карал в минусови температури и 50:50 нафта с олио :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”