помпа-дюза 131 с какво масло карате ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате 131 помпа дюза?

Мнениеот bai_ILIA » Сря 22 фев 2012 17:18

wolff1 написа:харча на масло, няма нищо общо свързано с това, дали маслото е добро или не или рядко или каквито и да е там глупости. някой двигатели просто са така, дори ви го пише в книжките но малко вероятно е да сте прочели. в мойта пише че може да харчи до 500мл. на/ 1000 км. като при първите 5000км. може да е повече. е тогава за какво става въпрос, маслото ли не е хубаво какво или колата? просто всичко си е в реда на нещата. а за мене, без значение какво е маслото, дали лонглайф или не е хубаво да се сменя до 10 000км. ако карате градско предимно, дори 8000км. и така :да:

Така е колега. Има си конструктивно заложен разход на масло. Например, колите, за които се препоръчва 5W30 без значение марката, си го барат маслото. Така или иначе там сервизните интервали са 15-30 000км. Няма как да не се долее някой грам.

за смяната зависи много къде се кара - аз от 15 000км примерно, 12 000км са на магистралата или извънградско. Няма как да го сменя на 8-10 000км маслото при такава употреба. Хората си карат по 20-30 000км и не им пука, така че зависи от типа масло. Но под 10 000км смяна на каквото и да е масло за мен е излишно...

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 22 фев 2012 17:47

bai_ILIA написа:
wolff1 написа:харча на масло, няма нищо общо свързано с това, дали маслото е добро или не или рядко или каквито и да е там глупости. някой двигатели просто са така, дори ви го пише в книжките но малко вероятно е да сте прочели. в мойта пише че може да харчи до 500мл. на/ 1000 км. като при първите 5000км. може да е повече. е тогава за какво става въпрос, маслото ли не е хубаво какво или колата? просто всичко си е в реда на нещата. а за мене, без значение какво е маслото, дали лонглайф или не е хубаво да се сменя до 10 000км. ако карате градско предимно, дори 8000км. и така :да:

Така е колега. Има си конструктивно заложен разход на масло. Например, колите, за които се препоръчва 5W30 без значение марката, си го барат маслото. Така или иначе там сервизните интервали са 15-30 000км. Няма как да не се долее някой грам.

за смяната зависи много къде се кара - аз от 15 000км примерно, 12 000км са на магистралата или извънградско. Няма как да го сменя на 8-10 000км маслото при такава употреба. Хората си карат по 20-30 000км и не им пука, така че зависи от типа масло. Но под 10 000км смяна на каквото и да е масло за мен е излишно...

не е излишно колега, има много проучвания, повечето от които дори показват че и при лонг лайф масла с вискозитет 5-30, има промяна от към по лошо между интервали 8-10 000 км. това не означава и че маслото няма да изкара до 30, но не говорим за това нали. по принцип както при тебе, може да се кара до по големи интервали 15-20000 км. но само ако поне 80% или от сорта е при извън градско. и дори ще ти кажа че съм забелязал а и от мои познати е че, когато карат с 5-30 масла а преди с 5-40 примерно и сменят между 8-10000 почти не доливат нищо, в почето случай - нищо. а не както преди с 5-40 повече, интересен факт. и другата голяма глупост че което и да е масло, няма нищо общо свързано с километрите, най-вече 5-30, уж рядко масло, че не трябва да се сипва на коли с много километри, една от поредните сервизни тъпотий и градски легенди :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 22 фев 2012 19:32

jos написа:
KirilGeorgiev написа:Чети първо после пиши :idea:

Колега, какъв такъв човек си ти, бе? :screwy
Забелязал съм те, че почти във всяка тема, в която пишеш коментар, или се заяждаш, или мнението ти е негативно! :beat_butt2

Не ми чети коментарите като не ти харесват Написал съм че съм доволен от Арал като марка и че ПД се кара с 505 01 кое е заяждане

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 22 фев 2012 20:00

wolff1 написа:и другата голяма глупост че което и да е масло, няма нищо общо свързано с километрите, най-вече 5-30, уж рядко масло, че не трябва да се сипва на коли с много километри, една от поредните сервизни тъпотий и градски легенди :да:

Първо евала за най-дългото изречение...Второто ,ти някакви нови теорий за маслата ще напишеш mhihi ..Пич,като не си запознат с някой неща не ръси глупости да заблуждаваш хората..или Ауди и VW в Германия са някакви тъпаци измислили тия легенди за тънките масла ,кога се слагат?? Давам пример: Моето Ауди ПД до 100х.км е обслужвано с 0-30,след тия км. се слага 5-40..отговори си ,защо така са решили за тънките масла...

Последна промяна от kiki1 на Сря 22 фев 2012 20:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Сря 22 фев 2012 20:07

kiki1 написа:
wolff1 написа:и другата голяма глупост че което и да е масло, няма нищо общо свързано с километрите, най-вече 5-30, уж рядко масло, че не трябва да се сипва на коли с много километри, една от поредните сервизни тъпотий и градски легенди :да:

Първо евала за най-дългото изречение...Второто ,ти някакви нови теорий за маслата ще напишеш mhihi ..Пич,като не си запознат с някой неща не ръси глупости да заблуждаваш хората..или Ауди и VW в Германия са някакви тъпаци измислили тия легенди за тънките масла ,кога се слагат?? Давам пример Моето Ауди ПД до 100х.км е обслужвано с 0-30,след тия км. се слага 5-40..отговори си ,защо така са решили за тънките масла...

на мойта кошница преди да дойде в БГ е наливано само 5w30

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 22 фев 2012 20:12

ulipet написа: на мойта кошница преди да дойде в БГ е наливано само 5w30

Говорим за представителните сервизи..а иначе е ясно,че повечето го правят по преценка..

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Сря 22 фев 2012 20:15

естествено,в сервизната книжка са ми лепели стикер с марката масло ама това е в Германия...

ivobibivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivobibivo » Сря 22 фев 2012 20:19

Най-доволен съм от Bixxol на OMV.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 22 фев 2012 20:41

ulipet написа:естествено,в сервизната книжка са ми лепели стикер с марката масло ама това е в Германия...

Нормално е в страна като Германия(особенно в северната част) да слагат 5W30..там не е толкова топло... W30 е летния температурен диапазон..

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 22 фев 2012 21:36

kiki1 написа:

Първо евала за най-дългото изречение...Второто ,ти някакви нови теорий за маслата ще напишеш mhihi ..Пич,като не си запознат с някой неща не ръси глупости да заблуждаваш хората..или Ауди и VW в Германия са някакви тъпаци измислили тия легенди за тънките масла ,кога се слагат?? Давам пример: Моето Ауди ПД до 100х.км е обслужвано с 0-30,след тия км. се слага 5-40..отговори си ,защо така са решили за тънките масла...

пич, бих казал че си доста заблуден и ти ръсиш по принцип тъпотийте. първо, ако не ти го пише в книжката, това за смяната на вискозитета на маслото са ти го решили, някакви майстори от сервиза, било то и на фв и т.н. няма знаение, това е строго индивидуално и субективно. това че 1 майстор ще реши така а друг, друго яче е разликата на руския риболов, сещаш се mhihi ;) бъди спокоен, и в сервизи на фв и ауди, бачкат всякви екземпляри и "капацитети". виж повечето препоръки на сайтове на производители на масла, какви масла препоръчват, без значение годината на производство на колата и километрите и можеш и от там да си направиш изводи. още повече че имам приятели с по над 500 000 км. коли в германия, които работят по сервизи и сменят на ден н-ти масла, които си карат с 5-30 масло, без никакви проблеми и почти никакво доливане. справка, колегата по горе с 225 000, мойта е 240 000, също с 5-30 без никакви ядове. казвам пак, ако не го пише в книжката, е "хрумване" на някой майстор, било то и бачкащ в фв :да:

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 22 фев 2012 21:49

wolff1 написа:
kiki1 написа:
wolff1 написа:пич, бих казал че си доста заблуден и ти ръсиш по принцип тъпотийте. първо, ако не ти го пише в книжката, това за смяната на вискозитета на маслото ако не го пише в книжката, е "хрумване" на някой майстор, било то и бачкащ в фв :да:

Тъпотийте ти ги ръсиш ,а за заблуден може и да съм,но не давай акъл взет от твойте приятели, какви масла трябва да се използват,благодарение на тяхния опит mhihi ..В Германия в Ауди няма как някой си майстор да реши какво трябва да сипе(в това съм много сигурен :wink: )...Там се чете по книжката и се сипва каквото трябва...Иначе евала за старанието ти :wink:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 22 фев 2012 21:55

kiki1 написа:
wolff1 написа:
kiki1 написа:
wolff1 написа:пич, бих казал че си доста заблуден и ти ръсиш по принцип тъпотийте. първо, ако не ти го пише в книжката, това за смяната на вискозитета на маслото ако не го пише в книжката, е "хрумване" на някой майстор, било то и бачкащ в фв :да:

Тъпотийте ти ги ръсиш ,а за заблуден може и да съм,но не давай акъл взет от твойте приятели, какви масла трябва да се използват,благодарение на тяхния опит mhihi ..В Германия в Ауди няма как някой си майстор да реши какво трябва да сипе(в това съм много сигурен :wink: )...Там се чете по книжката и се сипва каквото трябва...Иначе евала за старанието ти :wink:

покажи ми книжка, където пише че след определени километри, трябва да се смени вискозитета на маслото или отговор от ауди за същото. или това го е решил Шакири от представителния сервиз на фв в Мюнхен може би? mhihi чудно ми е, давай светни ме? :)

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 22 фев 2012 22:11

wolff1 написа:покажи ми книжка, където пише че след определени километри, трябва да се смени вискозитета на маслото или отговор от ауди за същото. или това го е решил Шакири от представителния сервиз на фв в Мюнхен може би? mhihi чудно ми е, давай светни ме? :)

Аз не работя при Шакири,но ти казвам как процедират там...А там има къде да четат.. :wink:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 22 фев 2012 22:18

kiki1 написа:
wolff1 написа:покажи ми книжка, където пише че след определени километри, трябва да се смени вискозитета на маслото или отговор от ауди за същото. или това го е решил Шакири от представителния сервиз на фв в Мюнхен може би? mhihi чудно ми е, давай светни ме? :)

Аз не работя при Шакири,но ти казвам как процедират там...А там има къде да четат.. :wink:

е аз не съм бил, не съм ги питал и то в 3 държави. както ти казах, вземи от тях официално мнение или такова базирано на книжка, черно на бяло написано че трябва да се сменя, аз до сега не съм виждал но ти може и да пробваш, нищо не ти пречи :да: ;)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 22 фев 2012 23:39

kiki1 написа:Давам пример: Моето Ауди ПД до 100х.км е обслужвано с 0-30,след тия км. се слага 5-40..отговори си ,защо така са решили за тънките масла...

Няма такъв филм. В книжката никъде не пише след 100к да сменяваш с друго масло mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”