Бял дим сутрин от ауспуха (сурова нафта)....?
някой колеги от ауди форума, изказах същото мнение - за конденза. Но ми се струва, че не е много обосновано. Тъй като тогава би трябвало да се проявява този пушек при всички дизелови коли, а не е така. Карал съм и други дизели, но не съм наблюдавал такъв бял пушек отзад в началото. Интересното, че при мен се появява този пушек след като изключат явно свещите, щото за около 5-10 сек. след старта димът е абсолютно чист. Иначе си пали перфектно, дори бих казал извънредно перфектно в тези студове.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Vasseto написа:Това изпушване идва от обогатената нафта при запалването.
На старите дизели се казваше ОБОГАТИТЕЛ ( СМУКАЧ )
P.S. Все пак око искате да си базикате колите,аз нямам нищо против.
Всъщност на дизелите е авансатор

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Отделно съм забелязал ,че има различни оплаквания от бялр пушек.Едното е в студеното време малкото бял дим злизащ от аспуха и видим от колата зад тебе.Другото е "кюфкането" на облак при палене дето се вижда в огледалато и прави сичко в пушек.Третото е пушек докато загрее колата.Четвъртото е постоянно бял пушек да имаш.
здравейте отново, колеги. Малко възкресявам темата, но така и не съм успял да си обясня явлението. Ходих при газанализатор, те ми казаха, че не могат нищо да ми кажат, освен вредните емисии. Сега се позатопли леко, но отново си пуши и доста докато не вдигне поне 70 градуса. някой беше споменал за обогатителя в началото, дали обаче той ми прави проблема, като дава повечко нафта отколкото трябва? Щото гледам и разхода ми се е качил драстично, към 8-9 литра градско. Помагайте, моля, особено тези, които карат дизел.наблюдавам тъста си с същия двигател на пасата, и при него няма такъв проблем
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”