Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя .99 год.РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя се форсира.99 год.-

Мнениеот BruDoNe » Съб 26 май 2012 11:06

stivenj написа:Проблема е решен от части,важното ,че пали вече от раз,остана само придръпването и ускоряването.Та проблема се оказа даване на предварение ,доста голямо.Сега има леко ръмжив звук,но важното ,че пали от миг и върви много ,другото ще го преживея.Оборотите дето мени са сигурно от въздух някъде смучи,но няма откриване.

Колега нали ти разправям при мен проблема е същия и по маркучлетата за нафтата 1 балонче няма .. не знам защо става така .. може наистина да е от това където се накланя двигателя .. случвало ми се е също още на току що запалена сутрин .. да поработи 3-4 секунди и да я изкарам от гаража трябва да я засиля леко и предницата подскача защото пред гаража ми е като легнал полицай и като изкочи колата гледам как оборотите намалят и се "задавя" и гасне, после няма палене .. трябва като запаля да я изфорсирам иначе няма палене :) ...

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя се форсира.99 год.

Мнениеот Zinoto » Съб 26 май 2012 12:01

stivenj написа:
Zinoto написа:Можеше да кажеш нещо по мой адрес... май си прекалил с предварението обаче.

Дааа,предположението ти беше вярно,не се наложи да сипвам масло в нафтата ,тя работи супер и така.Само се чудя,как така се е върнало предварението само преди 3 години го дадохме напред и сега само се е върнало в средно положение.Затова не искаше да пали топла.Ти поне видя какви кълбета бял пушек излизаше,сега и помен няма от тях.

Масло е трябвало да слагаш двутактово още от като си я купил та до сега. Тази помпа изобщо не е за сегашната нафта, която се продава, предварението не се е върнало само, самата характеристика на впръскването се е променила, в резултат идват симптомите на помпа на закъснение и шумна работа. Не е хубаво да е на такова голямо предварение, с регулировки може да се удължи живота, но има смисъл ако слагаш по малко масло за напред.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Нед 27 май 2012 20:45

Като стана въпрос за маслото, да питам к'ъв е смисъла от това масло след като със и без масло всичко си е както преди? За същия модел Поло става дума.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 27 май 2012 21:02

grishitu написа:Като стана въпрос за маслото, да питам к'ъв е смисъла от това масло след като със и без масло всичко си е както преди? За същия модел Поло става дума.

Ти какво очакваш, да стане като нова ли? Масло се слага по малко, редовно и то преди да почнат проблемите. Сега е като след дъжд качулка, но пак има смисъл.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 27 май 2012 21:07

Zinoto написа:
grishitu написа:Като стана въпрос за маслото, да питам к'ъв е смисъла от това масло след като със и без масло всичко си е както преди? За същия модел Поло става дума.

Последна промяна от Zinoto на Пон 28 май 2012 10:13, променено общо 1 път.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 28 май 2012 9:55

Най-малко очакванията ми са били да стане като нова. Мазането в какво се изразява, какво по точно означава "суха нафта"? След като няма мазане ще се износят елементите в помпата, сменяме помпата и продължаваме щом колицата ни е толкова скъпа.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 28 май 2012 10:11

Ако имаш читава помпа под ръка няма проблем.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 28 май 2012 10:59

То с маслото ми е ясно,какъв е ефекта ,но с цената на нафтата ,която ще се получи след като и добавя литър масло за определен пробег излиза ,че литъра няма да е 2.51 лв а ще отиде към 2.90лв,скъпо и май ще пропусна варианта сипване на масло ,освен зимата в тежките студове да не замръзва и да подобрява работата на двигателя.Под 12-18 лв двутактово масло не виждам.Най-добро ми се вижда това на хускварна за режачките ,просто е мехлем ,ама и цената му е инфарктна.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пон 28 май 2012 11:03

Колеги, да използвам активната темата за Полото.
Може ли да ми споделите на лично или тук, ако не е забранено от къде може да се намери комплекта на Валео с твърд маховик на най-добра цена( най-добро съотношение цена/качество, а не да е най-евтин и фалшив), че вече не се трае с този твърд педал на съединителя и това тресене. Мерси предварително.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 28 май 2012 16:00

stivenj написа:То с маслото ми е ясно,какъв е ефекта ,но с цената на нафтата ,която ще се получи след като и добавя литър масло за определен пробег излиза ,че литъра няма да е 2.51 лв а ще отиде към 2.90лв,скъпо и май ще пропусна варианта сипване на масло ,освен зимата в тежките студове да не замръзва и да подобрява работата на двигателя.Под 12-18 лв двутактово масло не виждам.Най-добро ми се вижда това на хускварна за режачките ,просто е мехлем ,ама и цената му е инфарктна.

Номера е да си слагал още като си взел колата и то по съвсем малко, примерно 50 грама на 20 литра. Не е нужно да е от 12-18 лева нито на хускварна, най-евтиното двутактово мисля е към 6 лева литъра. След влошаването на работата на мотора и проблеми с палене вече се налага доста повече да се сипва дори и с по-висок вискозитет от двутактовото, но ще излезе много солено наистина горивото, затова или регулиране на помпата или друга.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 май 2012 20:41

Аз ви предлагам друго- сипвайте си един литър олио от магазина ( на Кауфланд има за 2.59-т.е. на цената на нафтата) на 10л нафта ,хем маже екстра помпата и дюзите,хем с него минаваш около 20-ина км- т.е. то си е гориво на 100% :Mr Green Fun .Доказано - проверено и без никакви последствия за мотора и не се "оскъпява" горивото :beer

Потребителски аватар
ventotdi
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 28 май 2012 22:11

печка , това за олиото ми харесва как звучи. Сериозно ли ? Викаш 1 литър олио на 10 литра нафта ?

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 май 2012 22:16

Заставам на 101 % зад думите си ,абсолютно без никакви негативи - 1 литър олио от Кауфланд на 2.59 за 10литра нафта :да: :banana Само полза :beer

Потребителски аватар
ventotdi
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 28 май 2012 22:20

Аз имам малко масло сега в нафтата.Проблем ли ,ако налея сега и олио ? Ти говориш за олио директно от бутилката ,а не веднъж ползвано нали ?

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 май 2012 22:23

Слагай не бой се :lol: Да , за ново ,неползвано масло ви говоря :beer Само намерете начин да го наливате смесено с малко нафта- да се поразбърка по-добре.Или на колонката да го налеете на два -три пъти за 10 литра нафта,за да се поомеши

Върни се в “Дизелови агрегати”