Vw Passat B5.5 131hp PD AVF изпушване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Изпушване-Vw Passat B5.5 131hp PD AVF engine!

Мнениеот RadoShopa » Нед 12 авг 2012 12:51

Хе хе,благодаря ти за вниманието :да: Тъкмо щях да тръгвам към колата,да свалям кори/мори и да разглобявам маркуча към кулера да видим дали се събрало масло......последният път нямаше нищо,но то май не беше скоро :roll: И аз следя нещата из темите,прочел съм почти всичко....има малко разминаване,например ако е дюза казват,че ще има тресене,неравномерна работа на двигател,висок моментен разход на място.....a при мен всичко е "гладко" ,а моментен разход го гледах беше и на 0.5 скоро.....основно си е 0.6 l./h!Въпреки това проблема може и да е в тях,да има нещо "тънко" което пропускаме... :roll: С Dobromirski се знаем покрай софтуерните ми промени по колата,но явно ще запрятаме ръкави и почваме механичните проблеми :077:

Ок,отивам,че не ме свърта вече,грижа голяма .... :horror:

За да не правя нов пост,редактирам този.....след разглобяването на маркучите-този веднага след турбото сух на барут,а този при кулера като го махнах капнаха 7-8 капки...избърсах всичко,бърках в кулер и тръба и д'ет се вика-не можах да изцапам парцалчето като хората,с други думи събралото се масло е малко според мен :roll: Извода е,че турбото не "плюе" обилно,но е факт,че нивото при щеката намалява ( за 1800 км. половин сечение от кривките в горно и долно положение!)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 13 авг 2012 11:53

Колега ,имам подобен проблем с Зафирата.Бяло синкав пушек но само при първото палене или при по продължителен престой.Мирис на неизгоряла нафта/поне така мисля/ и обгазяване отзад.И аз се чудя от какво е ....да не би нещо центровката на помпата да е мръднала и да вкарва повече гориво.При палене колата претриса за 1-2 секунди и бълва.Ако не претрисе нищо не излиза отзад.С една дума не го прави всеки път.
Ще следя темата ти.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 13 авг 2012 17:52

mely написа:Колега ,имам подобен проблем с Зафирата.Бяло синкав пушек но само при първото палене или при по продължителен престой.Мирис на неизгоряла нафта/поне така мисля/ и обгазяване отзад.И аз се чудя от какво е ....да не би нещо центровката на помпата да е мръднала и да вкарва повече гориво.При палене колата претриса за 1-2 секунди и бълва.Ако не претрисе нищо не излиза отзад.С една дума не го прави всеки път.
Ще следя темата ти.

Това го прави доста често хлопела като дърпа въздух.Може да погледнеш първо маркучлетата за излишната нафта

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пон 13 авг 2012 18:06

Прощавайте, но понеже съм абсолютен лаик в тази област искам да попитам и аз за изпушването. Днес по магистралата при по-екстремно изпреварване дръпнах до 180 и в един момент изпуши ама ЯКО /облаци дим зад мен имаше/. Естествено намалих и си продължих със 130. При едно от спиранията проверих щеката беше намаляло маслото, при положение, че ми беше над максимума /кривката/, беше на средата между джете кривки. В крайна сметка спрях на една улица, която е под лек наклон предницата е по-високо и проверих маслото /след около 2 часа/ беше си малко под първата кривка /максимум/ предполагам.

Въпросът ми е имате ли идея какво аджеба и е на горката колица? Извинявам се ако случайно има отговор на моето питане в други теми. Така или иначе съм решил да я водя при Никси, когато има възможност да се позадълбочи, но ми изглежда неприятно. :?

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 13 авг 2012 18:39

Аз теоритично си го обяснявам така:при този напън турбото се е развъртяло яко и е вдигнало/увлякло събралото се масло в системата (при кулера най-вече) но да кажат знаещите все пак,аз предполагам само... :roll: :) За нивото ти-проверил си го когато колата е скоро изгасена и маслото не се е стекло в картера,а после е минало време и всичко си е било на "мястото"!При следваща възможност напъни газта отново и ако се повтори димната завеса значи има проблем....ама трябва да е скоро,че пак ще се посъбере при кулера,сега УЖ е празно там 8)

П.С. Дано не пиша глупости,но така си го обяснявам :beer

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 13 авг 2012 21:39

Shakez не се вкарвай в филми :) и на мен ми се е случвало веднъж това :) като имаш предвид че моята не губи масло. бях взел колата преди 2 седмици и още не я познавах. карам си по магистралата и като че ли ми се струва че тая кола трябва да има повече мощност. все едно за около 20-30 км я беше позагубила (мислех си и че ДПФ-а е в регенерация). Спрях на първото ОМВ и сипах maxx motion diesel. и от там като излизах от бензиностанцията - газ до ламарината. не минах и 400 м и отзад такъв пушек излезе, че един голф който почти ме беше застигнал наби спирачките. смятай щом ми направи впечатление в огледалата. пуши има няма 5 секунди но и аз не отпуснах педала :) От тогава не е правила такива неща - поне 10 000 км :) Ако не ти се случи поне няколко пъти и други признаци и грешки нямаш - карай си колата - ако търсиш проблем - все ще намериш :drunk

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 14 авг 2012 20:50

red.devilll написа:
mely написа:Колега ,имам подобен проблем с Зафирата.Бяло синкав пушек но само при първото палене или при по продължителен престой.Мирис на неизгоряла нафта/поне така мисля/ и обгазяване отзад.И аз се чудя от какво е ....да не би нещо центровката на помпата да е мръднала и да вкарва повече гориво.При палене колата претриса за 1-2 секунди и бълва.Ако не претрисе нищо не излиза отзад.С една дума не го прави всеки път.
Ще следя темата ти.

Това го прави доста често хлопела като дърпа въздух.Може да погледнеш първо маркучлетата за излишната нафта

Да ама тогава не ще и да пали ,а моята пали само като и покажа ключа -няма зима няма лято.Масълце гори .Дали може да е гумички.Прави ми впечатление че повече масло гори на градско а като карам извън градско по малко или хич.

Последна промяна от mely на Сря 15 авг 2012 8:08, променено общо 1 път.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Вто 14 авг 2012 23:07

аз малко отговарях за пасата :) но нищо :) при зафирите не съм много в час какви са най-честите проблеми. само мога да ти кажа че един познат я закара с такъв проблем в булвария и си я пребра с репатрак от там. тотално я бяха скапали (беше зафира 2006 или 2007ма година). бяха му и казали сумати неща за подмяна. размина се накрая с няква смешна сума но не помня какво точно. като цяло плати повече за разправията в булвария отколкото за реалния ремонт на колата си. но... май доста често се случва така. трудно е да си оцелиш майстора от 1вия път

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Пет 24 авг 2012 23:44

Абсолютно същия проблем при мен. Всичко си е ОК само дето малко пуши и мирише гадно. Успя ли да намериш нещо ?

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Сря 29 авг 2012 11:52

да попитам и аз за развитие по темата?
а четох и пост по назад за загубата на масло през турбото .
тогава пак ли ще пуши колата ?
че на моята си е омаслено турбото в студената част, освен това турбото просвирва (но като се заслушах последно време по колите - на доста колеги си им свири и си карат :) ).
т.е. къде по-скоро да се гледа, че станаха много варианти вече :)
гарнитура на глава, уплътнения на дюзи или направо цели дюзи, турбо .....

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 29 авг 2012 17:30

Вече 4-ма сме с такъв проблем и всеки гледа за решение тук :deal :) Ще видим кой пръв ще "скочи" на :077: !На теб щом ти е омаслено там,значи е ясно какво се случва (щото при мен почти няма масло там,в системата,при кулера най-вече),а относно пушека....може би ако се натиска яко тогава ще попушва сиво/синьо,когато налягането вдигне маслото нагоре....(малко вероятно,но така си мисля :roll:) При мен на високите обороти е нормално,а в ниските изпушва,ама НЕ постоянно....като тръгна първоначално,после когато си реши.........което е странно facepalm

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 30 авг 2012 7:46

RadoShopa написа:Вече 4-ма сме с такъв проблем и всеки гледа за решение тук :deal :) Ще видим кой пръв ще "скочи" на :077: !На теб щом ти е омаслено там,значи е ясно какво се случва (щото при мен почти няма масло там,в системата,при кулера най-вече),а относно пушека....може би ако се натиска яко тогава ще попушва сиво/синьо,когато налягането вдигне маслото нагоре....(малко вероятно,но така си мисля :roll:) При мен на високите обороти е нормално,а в ниските изпушва,ама НЕ постоянно....като тръгна първоначално,после когато си реши.........което е странно facepalm

От днес тествам мнението ти, че ако се натиска тогава ще пуши повече :). Досега се получава. без грам пушек mhihi като карам само в ниските обороти.
А относно намирането на решение - никой не иска да го правят на балама в сервизите. с много пари всеки знае :), но аз не искам да сменям, само и само за да пробваме. каквото се е оказало проблемно - сменям винаги с ново, но ..... не така на принципа - абе дай да пробваме - смени го това апък ако реши проблема - Ок, ако не - здраве да е , ша пиеш 1 студена вода :) Затова гледаме да изолираме проблема навреме. Щом все още продължаваме да пишем - значи колите си вървят (макар и пушейки heavy metal zork ) колко хора има - си карат и не им дреме и са на принципа - всичко е ОК, докато не спре нацяло.
Освен това като гледам и проблемите ни са различни и на 4мата , макар и с един и същи изход :) гаден пушек - та имаме "уникалния" шанс да разнищим всички възможни причини за да пушат така дизелаците ни :)

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Чет 30 авг 2012 9:58

В мойта тема един колега е пушил че е било от катализатора?!? Как ви се струва? Аз вчера сложих някаква добавка за почистване на дюзите и въобще системата. След 50 км ще пиша.
Дали е възможно от зацапана турбина или дебитомер ?!?! Вчера ми казаха за някакъв сервиз на BOSCH където правели много добра диагностика и на турбина и на дебитомер. Освен да се разходя до там и да видим какво е положението.
Хайде до скоро.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 30 авг 2012 12:36

то и аз затова пиша в тази тема, за да разбера дали може да пуши заради проблем в турбината. и да разбера кое е по-скоро причината - дюзи или турбо. не ми се мисли и за 2те заедно :)

joni belqta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joni belqta » Вто 17 дек 2013 22:06

Здравейте колеги,и аз имам същия проблем с пушенето,харченето на малко масло и неприятния мирис на не изгоряла нафта,а от време на време и на масло!Не разбирам от тези неща,бихте ли ми препоръчали някои които е в час с тези проблеми и може да помогне в София!Благодаря ВИ! B5.5 AVF 131

Върни се в “Дизелови агрегати”