Подгряващи свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 22 сеп 2008 17:34

Dorian написа:Колеги от къде мога даси купя такъв ключ 10 за свещите и колко парички е,че се оказа че от гидорито нищо неми свърши работа :?: :?:
А на колегата magician бих отговорил че аз лично дори ида имам 1-2 изгорели свещи няма да сменя всички(както е и най-правилно) защото едната свещ е около 25лв. и предполагам не навсеки мусе дават ....

Ключ 10 въобще пък не ти трябва mhihi mhihi
Трябва ти 12 за свеща и 8 за гайката :wink: . Намери си също пинсети и някаква магнитна отверка или магнит за да вадиш това което пада между блока и помпата mhihi . На мен ключетата ми падаха безброй пъти :wink: . Докато се ядосвах ми мина през ума да си направя разни приспособления .... най малкото една малка здрава тресчьотка да вкара човек , но нямам :? . Ако ми беше това работата бих си измайсторил нещо , защото е пипкава работа .

А да , цената също е фактор , аз търсех БОШ , но в почивен ден намерих само BERU-то за 18лв. имаше и по-ефтини , но не се постарах да запомня марка . 18 лв също не са малко пари :idea: .

ЕДИТ: впрочем това е при моя двигател .... ,възможно е при 4-ката ключа да е 10 :oops: , не знам при теб какви ще са пречките ...

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Пон 22 сеп 2008 18:09

А на колегата magician бих отговорил че аз лично дори ида имам 1-2 изгорели свещи няма да сменя всички(както е и най-правилно) защото едната свещ е около 25лв. и предполагам не навсеки мусе дават излишни 50 или 75лв. само защото всичките даса нови- българска работа mhihi mhihi mhihi[/quote]

Ами бате, явно не си прочел внимателно какво съм написал и се изказваш неподготвен, първо ми отговаряш без да съм те питал нищо, а след това предполагаш на кой какви пари му се дават или не му се дават!
Ако си прочетеш внимателно поста - ще видиш, че сам си противоречиш: първо казваш - в скобите, че така е най-правилно, а след това започваш да предполагаш и да се оплакваш, че 50-75 лв.са ти много...

Ставаше въпрос за N брой цикли на нагряване...живот на свещите и пр.

Никъде не става дума "само защото всичките да са нови"

"Българска работа" - изобщо не искам да коментирам! Да не си от малцинствата Dorian?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 22 сеп 2008 18:56

milmar написа:.... ЕДИТ: впрочем това е при моя двигател .... ,възможно е при 4-ката ключа да е 10 :oops: , не знам при теб какви ще са пречките ...

Ами да при 4-ката трябва ключ 10 аз го видях вече,но никой не каза от къде мога да взема такъв ключ :?:
:arrow: magician написа...''А и друго...прави ми впечатление, че всеки, който открие, че са му изгорели две свещи /примерно/ се кани да смени само тях...
Мисля...по-добрия вариант е всички да се сменят. Може и да греша, но логиката е - свещите имат определен брой цикли нагряване. Щом са изгорели 2 е въпрос на време да изгорят и другите две...Отделно не се знае каква марка са старите свещи, за да се сложат същата марка.''
Това имах в предвид незнам какво несъм прочел,но както и дае споко и несе пали толкова,просто това е истината -никой няма да смени заради 1 изгоряла 3 здрави само задаса и четирите еднакви.

fisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fisto » Пон 22 сеп 2008 19:12

На мойта съм с някакви измислени на LODGE, но няма проблем работят.
Иначе имам и ИСКРА здрави на 1г за резерва. Цената е 7.50 и 8 лева за бройка. Като изгорят ще сложа пак от най евтините, защото си мисля, че ако не изключи релето те ще си греят....и може да изгорят. Иначе при -15градуса палят.

dymbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dymbo » Вто 23 сеп 2008 16:06

Днеска си проверих подгр. свещи , нито една не работеше но колата пак си палеше от първия път . За двигател AHU се сменят елементарно
с ключе 10 само трябва да е като тръбичка . Ако не бях прочел темата тука нямаше да се сетя да ги проверя и можеше някоя сутрин да се чудя защо не пали колата !!

arsenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arsenov » Вто 23 сеп 2008 22:46

Здравейте ! Едно уточнение някой от вас поглеждал ли е ел. схемата за подгревните свещи и дали не е вързана с датчици които да мерят съпротивлението на 1-2 и 3-4 свещ . Тъй като сегашния ми автомобил го има това нещо ако съпротивлението падне (респективно има изгоряла свещ ) след като се запали колата започва да примигва индикацията за подгревната свещ на таблото (реотанчето) . И по тази логика най-лесно е да се сменят 4-те свещи и зимата да не се върти 30 минути на стартер. Но всеки си решава на според джоба . Аз имах 2 изгорели и смених и 4-те .Предполагам при VW е много по-лесно да се сменят от колкото при Марета .

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пон 06 окт 2008 0:10

Dorian написа:Добре де няма ли някаква лампа,която да сигнализира когато има изгорели свещи,че като гледам доста колеги включително и аз си мисля чеса здрави ама ако найстина няма лампа да взема и аз даим ударя една проверка :roll:
То на сестрами глупавото фиат бравото JTD има такава лампа(тая на подгрева мига ислед като си запалил като има изгоряла свещ),а остана и 4-ката да няма mhihi
А между другото има ли начин по който да проверя дали сами здрави свещите без да ги вадя и ако има някой да каже как става :?: :?:

Колега грешиш...понеже вчера точно това ми се случи и на мен...по едно време като запалих колата почна да примигва въпросната лампа...явно и мойте свещи са за смяна и в понеделник ще се сменят всичките. Даже стоповете почнаха да светят нон-стоп като има акумулатор и сега като я загася трябва да изключвам плюса и после като искам да я запаля се прави обратната процедура....

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 06 окт 2008 17:13

На теб проблема ти е в стоп-машинката не в свещите :idea:

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

подгряващи...

Мнениеот goderzi » Вто 07 окт 2008 10:17

Г4 тди...
Подгряващата ламба винаги си огасва след 2 секунди...
Това нормално ли е?
Иде зима и взех да се замислям 8)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: подгряващи...

Мнениеот Stivi » Вто 07 окт 2008 10:49

goderzi написа:Г4 тди...
Това нормално ли е?

Не се притеснявай,като почнат истинските студове ще почне да свети по повече :wink: сега още е топло !

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: подгряващи...

Мнениеот goderzi » Вто 07 окт 2008 21:06

Stivi написа:
goderzi написа:Г4 тди...
Това нормално ли е?

Не се притеснявай,като почнат истинските студове ще почне да свети по повече :wink: сега още е топло !

Дано...!

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 23 дек 2008 12:34

Колегите , които казаха че трябва да се сменят всичките свещи наведнъж , а не само изгорялите 1-2 ... прави сте :wink: .
Аз така преди 3месеца смених 2 изгорели и "реших" въпроса ... Но от седмица - две трудно паля :? ... мислех си че е друго ... Но днес сутринта едва запалих ..... облаци пушек , здрав акумулатор , но не ще и не ще . Запали накрая ....
Взех амперметирчето и като измерих 20-30 А ми стана ясно че поне 2 са изгорели ..... току що ги смених :) .

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Подгряващи свещи

Мнениеот I4o_naskov » Нед 04 ное 2012 20:43

Днес и аз реших да проверя свещите си и се оказа че нито една не работи, scare проверих и с уред и директно на акумолатора но нищо,утре мисля да обиколя да взема нови че иде зима :talk:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 05 ное 2012 0:07

Миналата зима сложих 4 броя, от които днес се оказа че една вече си е отишла, ше сменя само нея :) .
Макар, че TDI пали и само с една свещ, хубаво е да си ги има всичките!

ПП:
Гледам, че по-горните ми постове се отнасят за GOLF 1.6TD , не са за Passat-а :D .

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 12 ное 2012 20:49

Вчера смених свещите и днес сутринта колата запали без проблем и без пушек както по-рано :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”