поло 1.9д 96г AEF Спря да пали?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: поло 1.9д 96г AEF Спря да пали?

Мнениеот stivenj » Сря 03 окт 2012 17:45

analplanet написа:Да но виж че казват за тези мотори че неее много убаво да се слага БОШ.За въздуха ме самнява да нее от този клапан за топла нафта ли какъв е дето стои от горе на филтара и ме навява на мисалта да го скупя...

Да,въздуха пречи на работата на двигателя,ще се справиш с него така---махаш този филтър и вземаш от голф 3 обикновен,без отвора,става идеално с такъв съм от 3 години и няма проблем.Отваряш резервоара и изваждаш кошницата,почистваш я ,леко разглабяш и сменяш вътре О-пръстенчето,което трябва да държи нафтата в магистралата ,да не я връща обратно в резервоара ,като спреш,слагаш възвратен клапан,,ти каза че си сложил вече малко преди горивния филтър на входа и си готов.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Сря 03 окт 2012 19:23

Сложих клапан да преди филтъра и за филтър мисля че стават сякви не само от Г3 мисля че те ся някви един вид универсални капсоловани са и са само с две тръбички горе ще сложа и такъв но не ми се маха моя защото го слоших днес и е 30лв.без някви стотинки scare и тая кошница ако я отворя кой знае кво още ще излезе.....

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Чет 04 окт 2012 11:21

analplanet написа:Ако знам че тоз германец е жив, който е измислил това поло бих го изкривил от еб....

Брой ме и мен, колега :mrgreen: И аз се включвам в изкривяването на кухия немец!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 04 окт 2012 13:14

bread1978 написа:
analplanet написа:Ако знам че тоз германец е жив, който е измислил това поло бих го изкривил от еб....

Брой ме и мен, колега :mrgreen: И аз се включвам в изкривяването на кухия немец!

Станахме трима,много остри коментари съм писал по повод на това подобие на кола.За колегата пуснал темата ,добре е да отвориш кошницата и да я почистиш от мизерии,там е цедката от където смучи нафта,сложи най прост филтър с два накрайника само и трябва да се оправи.Ако някога се разделя с тази кола ,никога повече няма да се сдружа със семейство фолксваген,всичко след 2000г е лембезе.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 04 окт 2012 17:51

пфф колеги паленето се оправи но започна направо да се разпада тази "кола".Махнах онзи гадден конусен филтер и сложих оригинала и колата отихна но сега като завивам на ляво и чукна леко спирачката се чува скърцане все едно гумата опира някаде но няма нищо "видимо" с просто око!!!!

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Чет 04 окт 2012 17:54

stivenj написа:
bread1978 написа:

Станахме трима,много остри коментари съм писал по повод на това подобие на кола.За колегата пуснал темата ,добре е да отвориш кошницата и да я почистиш от мизерии,там е цедката от където смучи нафта,сложи най прост филтър с два накрайника само и трябва да се оправи.Ако някога се разделя с тази кола ,никога повече няма да се сдружа със семейство фолксваген,всичко след 2000г е лембезе.

един комшия днес ме попита дали се продава аз му отговорих да малки пари има човека но като знам колко съм налял и......

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 08 окт 2012 10:39

Брой те ме и мен в "таковането" на германеца сложил този двигател в това купе. А даването на предварение на помпата ти се е решил проблема с паленето, но знай че появили се пак трябва да се сменят лопадките на подкачващата помпа или имаш разбит демпферен каховик(освен ако не си го сменил с едномасов вече).По повод на стъргането, при мен се появи едно пукане отпред от страната на пътника и се чудя какво ли е, чакам да се откачи нещо. Пукането е на място като се разклати волана или като паркирам.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пон 08 окт 2012 17:16

Смених датчика и върнахме предварението и се оправи!!!а до пукането и аз имах такова нешо сменихме тампоните на носачите и някъв накраиник и готово или имаш нешо разхлабено по окачването!! scare

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 09 окт 2012 8:17

scare ужас не би трябвало да има разхлабено нещо. Сменях тампони, амортисьори, дискове, накладки и единия шенкел че разбих лагера. Да взема да притегна пак всичко :?: Значи със смяна на температурния датик се оправи топлото палене, така ли? Кой датчик смени по точно?

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Вто 09 окт 2012 17:34

На мене ми се беше разхлабил болта които е на носача в предната му страна "към гумата".А датчика е един които е точно до голямата букса кръгла с кабели пред ДВГ-то!!!!с нови свещи съм и за сега си пали отново!!!!Да оточня струва 31лв нее от най ефтините но и не от най скъпите!

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 19 окт 2012 14:20

Какво става, колега? Ще ходиме ли да клатиме немеца-конструктор? eusa
Има евтини полетчета сега, та може да скокнем да го опънем...

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 19 окт 2012 21:05

Не аз разбрах защо са толкова калпави направени тези коли.Сигорно са вземали на работа някой който мрази немските коли и е саботирал нещата!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 19 окт 2012 21:08

Но проблема е вече оправен.Нов датчик и свещи всичките еднакви много нерви и е готово поло си пали няма грешка!!!

own
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот own » Съб 20 окт 2012 20:31

Само да споделя мнението си...
На каквато и марка и модел да се спрете, ако не се поддържа редовно автомобила в един момент ти идва да ш.баш конструктора. :D

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 22 окт 2012 9:33

own написа:Само да споделя мнението си...
На каквато и марка и модел да се спрете, ако не се поддържа редовно автомобила в един момент ти идва да ш.баш конструктора. :D

Да така е, но не е така. Мога да кажа, че мойто поло е поддържано винаги когато се чуе намек за някакъв пролем, но от последното премеждие съм силно озадачен. Както бях писал и по горе след смяна на почти всичко по предницата, се появи едно пукане, за което се указа че един от болтовече държащ носача в задната му част се е разхлабил. И ако нямаше улей за тампона в носача сигурно щеше да е излязъл до сега.
Та да продължа в отговор на колегата, тея полота са по големи гивизета и от малко дете, нещо да не му е какот трябва и веднага почват проблемите, до сега друга кола с такъв характер не съм видял. А и за този малък боклук такива скъпи части..... нямам думи.

Върни се в “Дизелови агрегати”