Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!
Приятелю, моята кола я правиха точно във Фолксваген - Бургас .Ако те не знаят...А , иначе , тук не те разбрахме за кой капак става въпрос ,да не говорим ,че аз не разбирам какво точно искаш да направиш и защо - искаш по-евтино като си го направиш сам или пък дори в сервиза не могат да помогнат и ти пак сам се опитваш да намериш решение?
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Отказах се да я правя във VW, защото там ми обявиха цена от 8000 лв за целият ремонт. И я закарах в сервиз на мой познат и колата в момента се сглобява. Но ме предупредиха, че маслената помпа се слага по точно определен начин и се зацепва по специален начин с коляновият вал. А за тоя капак и аз не го знам какъв е защото баща ми така ми ги обяснява нещата - за което се извинявам. Аз пиша от името на баща ми
. Колата е при него в Бургас

-
- Автомобил:
- Двигател:
А , ясно ,при теб развалата е стигнала и по-нагоре , аз се отървах само с помпата /засега ,де/
. За нашият модел и след него обаче няма много знаещи извън официалните сервизи.Имам 2 умрели мухи в десният фар и не мога да ги махна,че ме дразнят .Преди май по-лесно се бъркаше из дупките на колите 

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Steels написа:Отказах се да я правя във VW, защото там ми обявиха цена от 8000 лв за целият ремонт. И я закарах в сервиз на мой познат и колата в момента се сглобява. Но ме предупредиха, че маслената помпа се слага по точно определен начин и се зацепва по специален начин с коляновият вал. А за тоя капак и аз не го знам какъв е защото баща ми така ми ги обяснява нещата - за което се извинявам. Аз пиша от името на баща ми. Колата е при него в Бургас
Оправихме ли колата? Моля дай повече подробности
- Steels
Ми колата вече се сглобява. Точно какво инфо ти трябва ?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Steels написа:Ми колата вече се сглобява. Точно какво инфо ти трябва ?
Ако се направил конверсия от задвижване чрез верига към задвижване със зъбни колела, ще е полезно за всички да споделиш какви части сте използвали. Дори и да не споделиш цената им, ако напишеш фабричните номера ще е достатъчно. Дали всичко е било plug-and-play или се е наложило някъде да модифицирате?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
така ще обесня как долу горе как седят нещата,защото аз дадоx целия модул на колегата да си го преправи,този които дадоx бе 03G103537B ,но с разбито легло на шестограма на единия балансиращ вал,след като 2-пъти превъртя,но моя беше оригинално задвижването със зъбните колела,а на колегата беше със верига,при което освен този модул трябва да се смени и зъбното колело на коляновия вал с такова с което подxожда за задвижване със зъбни колела, освен това колегата смени единия балансиращ вал тоест разбития моя с неговия на моя модул сложи си нов шестограм и така си реши проблема,аз си сложиx нов модул от наи новото ФВ СИРОКО 2011 година модел 03G103295AK аз го намериx от една автоморга колата беше на 20000км цената му беше 500лв за разлика от нов мин 1500лв,които ве4е е с новия шестограм 100мм, а не 77мм въпреки 4е колата е коман реал си пасват иделано само завиваш болтовете от новия модул.Съвет към вси4ки които имат,от тези модели и над 150000км да си сменаят шестограма профилакти4но които струва 10лв.
- Steels
maimo написа:така ще обесня как долу горе как седят нещата,защото аз дадоx целия модул на колегата да си го преправи,този които дадоx бе 03G103537B ,но с разбито легло на шестограма на единия балансиращ вал,след като 2-пъти превъртя,но моя беше оригинално задвижването със зъбните колела,а на колегата беше със верига,при което освен този модул трябва да се смени и зъбното колело на коляновия вал с такова с което подxожда за задвижване със зъбни колела, освен това колегата смени единия балансиращ вал тоест разбития моя с неговия на моя модул сложи си нов шестограм и така си реши проблема,аз си сложиx нов модул от наи новото ФВ СИРОКО 2011 година модел 03G103295AK аз го намериx от една автоморга колата беше на 20000км цената му беше 500лв за разлика от нов мин 1500лв,които ве4е е с новия шестограм 100мм, а не 77мм въпреки 4е колата е коман реал си пасват иделано само завиваш болтовете от новия модул.Съвет към вси4ки които имат,от тези модели и над 150000км да си сменаят шестограма профилакти4но които струва 10лв.
Ти си се разправял с баща ми

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
maimo написа:така ще обесня как долу горе как седят нещата,защото аз дадоx целия модул на колегата да си го преправи,този които дадоx бе 03G103537B ,но с разбито легло на шестограма на единия балансиращ вал,след като 2-пъти превъртя,но моя беше оригинално задвижването със зъбните колела,а на колегата беше със верига,при което освен този модул трябва да се смени и зъбното колело на коляновия вал с такова с което подxожда за задвижване със зъбни колела, освен това колегата смени единия балансиращ вал тоест разбития моя с неговия на моя модул сложи си нов шестограм и така си реши проблема,аз си сложиx нов модул от наи новото ФВ СИРОКО 2011 година модел 03G103295AK аз го намериx от една автоморга колата беше на 20000км цената му беше 500лв за разлика от нов мин 1500лв,които ве4е е с новия шестограм 100мм, а не 77мм въпреки 4е колата е коман реал си пасват иделано само завиваш болтовете от новия модул.Съвет към вси4ки които имат,от тези модели и над 150000км да си сменаят шестограма профилакти4но които струва 10лв.
Искаш да кажеш че този шестограм като се смени няма да e има цялата разправия по смената на цялата помпа?
- Steels
blade84 написа: Искаш да кажеш че този шестограм като се смени няма да e има цялата разправия по смената на цялата помпа?
Да

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
за тези които са с верига проблема си остава въпреки 4е и те имат същия шестограм,защото веригата с времето пак се разxлабва не знам там то4но кое се разваля,а за тези които маслената помпа е от новия модел целта е да не се даде възможност да превърти.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Механизъм на 40000 км, вече има луфт в шестограма.
Вземате един 7мм шестограм сваляте го до около 6.15-6.20(при вас може да различно) да влезне плътно(благодарности отново niks76) и сте готови.
Но иначе има вариант за премахване на балансиращите валове и преминаване на вариант както е при 1.9(по нета има много теми- с необходимите части).
Тепърва този 2.0тди с балансиращи валове ще разплаква бъдещи собственици(затова трябва да си знаете).
При шкода или голф,туран 2.0 не е с такива валове мисля...
Вземате един 7мм шестограм сваляте го до около 6.15-6.20(при вас може да различно) да влезне плътно(благодарности отново niks76) и сте готови.
Но иначе има вариант за премахване на балансиращите валове и преминаване на вариант както е при 1.9(по нета има много теми- с необходимите части).
Тепърва този 2.0тди с балансиращи валове ще разплаква бъдещи собственици(затова трябва да си знаете).
При шкода или голф,туран 2.0 не е с такива валове мисля...
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
WasteLand_TD написа:При шкода или голф,туран 2.0 не е с такива валове мисля...
Аууу че то това е много хубаво. Искаш да кажеш че при напречните мотори е друг механизма.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Поне това покава етка, но това няма общо дали е надлъжен или напречен.
При Б6 Пасат си е напречен..
При Б6 Пасат си е напречен..
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Извинявайте, че ползвам темата за въпрос. На всички ли 2.0 ТДИ го има проблема с маслената помпа и шестограна?
Върни се в “Дизелови агрегати”