Варианти за Г4 дизел
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Ако не си го направил, прочети това (ама цялото - знам, че те мързи). Малко е общо, но си важи в някаква степен. После ако имаш още въпроси, заповядай пак.
Тоя пич дето е писал статията искам да е с мен като избирам кола, няма думи просто. Евала! Много мерси за статийката, наистина е адски полезна
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Кой 150 к.с. ?
Дай нещо жокер - година, букви на двигателя. Има го (по-масов като че ли) шестцилиндров, 2,5 литра - не е помпа-дюза, струва ми се. Но си е капризен (не толкова откъм нафта, отколкото като обслужване - дере кожи). Има и 4-цилиндров, 1,9 литра - с него не съм запознат, само съм чувал че го има.
Всъщност, за какво ти е толкова мощен мотор, ако не е тайна
Дай нещо жокер - година, букви на двигателя. Има го (по-масов като че ли) шестцилиндров, 2,5 литра - не е помпа-дюза, струва ми се. Но си е капризен (не толкова откъм нафта, отколкото като обслужване - дере кожи). Има и 4-цилиндров, 1,9 литра - с него не съм запознат, само съм чувал че го има.
Всъщност, за какво ти е толкова мощен мотор, ако не е тайна

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
gr_kanev написа:Не че съм много наясно, ама си мисля че има и V6 TDI
Лично аз не бих взел такова. Едно, че ще е рядкост (екзотика), и второ, как мисли че ще е карано - "от баба до супермаркета и църквата" ли (90 к.с. правят от Голф изтребител, а за 150 коня не искам и да си помислям) ?
V6 е 2.5 и не се монтира напречно/няма го за Голф

- Rabbit_TDI
- Контакти:
dobrinb написа:Този двигател е всичко друго, но не и непретенциозен. Все пак е по-рядък, а с оглед на по-голумите натоварвания, на които е подложен, трябва и по-сериозна поддръжка. Определено ще трябва и хубава нафта, не каква да е.
Прав си ама няма да е лошо някой ако знае нещо за него да сподели-щото тоя мотор е направо митичен

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата да не говори за ARL мотор или не съм прочел всичко. Той е 1,9 ТДИ 150 коня. ПД е . Карал съм сеат с такъв мотор и е ненормален. А буквите не ги гледай че са червени. За 2 еуро в ибей и получава 3 червени букви
Само да допълня че има мотор 90 коня с променлива геометрия , не съм сигурен ама май беше AGR ако не се лъжа.
Поздрави

Само да допълня че има мотор 90 коня с променлива геометрия , не съм сигурен ама май беше AGR ако не се лъжа.
Поздрави
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този двигател, за който говорим, монтиран на Голф 4, е с означение ARL, с мощност 110kW/150к.с. при 4000 rpm, и максимален въртящ момент 320 Нм още при 1900 оборота. Степен на сгъстяване 18.5:1. Винаги е със 6 степенна скоростна кутия, не знам дали се предлага с автоматик, но най - веоятно ако има такъв вариант ще е с типтроник. Заводски данни: Ускорение 0-100 км/ч - 8.6 сек. Макс. скорост - 216 км/ч. Разход в града - 7.1, извън града 4.3, смесено 5.3л/100км.
Върни се в “Дизелови агрегати”