Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Мнениеот FELIPE » Чет 28 мар 2013 19:25

Днес смених датчика...резултата е ,че още по-трудно започна да пали,по-рано ако палеше от първия път с повече въртене,сега първия и втория път изобщо не откъсва,евентуално третия,четвъртия ,ако запали :neutral ,при първото въртене оборотомера отива до края и пак се връща,старата грешка не я дава,но даде някаква нова грешка,нещо за някакъв РОМ :neutral и светна лампата за подгрева с надпис на таблото някакъв уоркшоп :eek ,не можах да запиша грешката понеже я даде само веднъж,общо взето положението рязко се влоши,с моя късмет да не съм улучил фалшив или неработещ датчик ,уж е чисто нов,испански,ама пък грешката за неработещ сензор повече не се е появила :eek
Някакви идеи?...имам възможност да пробвам с друг,втора употреба датчик...
П.П.Ако се окаже менте(утре ще се разбере,но най-вероятно натам вървят работите) ще е най-голямата възможна гавра,която тотално ще ми обърка представите за това кое е правилно и кое не е.

Последна промяна от FELIPE на Чет 28 мар 2013 22:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 мар 2013 19:34

Може да си случил на менте :th_up

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пет 29 мар 2013 19:24

Двата датчика един до друг,вляво е оригиналния
Изображение
махнах чисто новия датчик(вдясно) и сложих такъв оригинален втора употреба,м/у двата има очебийна разлика.
Лошото е ,че проблема с паленето остава,как виждате идеята причина за това да е износен вал,този който натиска дюзите?

Varbanov
Автомобил: Audi
Двигател: AEL

Мнениеот Varbanov » Пет 29 мар 2013 20:26

Закачи ли я на ВАГа, за да видиш грешката, или само прочиташ на дисплея съобщенията? Ако си я видял на ВАГа напиши номера тук. Като върна стария сензор оборотомера пак ли отива до края?

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пет 29 мар 2013 20:45

Извинявай за коя грешка става въпрос?
Грешката с рома я изтрих веднага,паникьосах се,а трябваше да я запиша имаше си номер и всичко...
Интересно сега бях до колата да направя едно бързо четене на грешки :smile и имаше пак същата грешка свързана с Engine Speed Senzor No signal,кога се е появила не е много ясно,при смяната на сензорите колата беше загасена,няколко пъти запалих и загасих(между другото съвсем нормално си палеше,ама е студена),не излезна грешката,ако е от сега монтирания датчик на колата ще се гръмна :icon_lol ,оборотомера сега не отива до края при палене,но пак го има това припалване и гаснене,няколко пъти бързо и след това пали.

Varbanov

Мнениеот Varbanov » Пет 29 мар 2013 21:59

Да не е това грешката:

16989 - Internal Control Module: ROM Error
P0605 - 35-00 -

Най-добре да провериш масите на двигателя. Развиваш, шкуриш, пръскаш и стягаш.
А другата грешка Engine Speed Senzor No signal е по добре от implausible, защото сега поне може да откриеш
къде точно е прекъсната веригата.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Съб 30 мар 2013 15:08

Интересно, днес измерих съпротивлението м/у първо и второ краче и на вече двата датчика,които имам(с този сложен на колата три :biggrin ),на този който свалих от колата(оригиналния) е 477 Ом-а,на новия ,който закупих и свалих е 466 Ом-а,защо ли тогава вадеше грешката :eek при условие,че явно и двата са в норми :gruebel ,тази грешка дали може да излиза от нещо друго,лошото е,че днес гледах за маси :biggrin по колата и не можах да открия ни една(освен минуса на акумулатора),тази грешка започна да излиза след чистенето на ЕГР,там кабели няма,странно,наистина странно.

Varbanov

Мнениеот Varbanov » Съб 30 мар 2013 16:29

Откачи буксите на ЕКУто за да проследиш веригата към датчика на коляновия вал. Пин 1 на датчика е на пин 110 на компа. Пин 2 е съответно на 102, а пин 3 е масата. Премери и третия към маса.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Нед 31 мар 2013 14:16

Грешката с последния датчик,който сложих не се е появявала,затова ще изчакам малко...иначе има ново развитие,дано не ви досаждам,но един човек да си помогне четейки тази тема пак е нещо...та какво е развитието,досега винаги съм имал предубеждение към добавките било за горивото,било за маслото,но тъй като при мен опря ножа до кокала(другата седмица вече щях да почвам разглобяване)днес случайно реших да сложа добавка в горивото,сложих Redex Diеsel за 20 л гориво,3лв и 50 ст. е,резултата е потресаващ,колата пали само като и покажа ключа и започна да си хапе каишката като натисна газта...това за какво говори не знам,реално не съм минал и 10 км с добавката да кажеш нещо да е изчистила,дюзите и преди това си бяха добре,не знам, но е факт.Смятам следващите няколко зареждания да слагам от тази добавка,пък дано започне да си пали добре и без нея.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 31 мар 2013 16:26

Говори за лошо гориво и много наличие на биодизел, и всекви такива примеси

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Нед 31 мар 2013 23:02

FELIPE, в Асеновград нямаме свястна бензиностанция. Shell-овете са франчайз и продават каквото гориво им оттърва, а Lukoil-ите са горе-долу на същото дередже. На Петрол пък да зареждаш .. трябва си мазохист с техните цени. Препоръчвам ти Bulrom, там нафтата е вносна наистина. Другия вариант е - клубната карта и до разклона за Крумово, тъкмо ще продухваш кюнците по-честичко като минеш камерата на КЦМ :)

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 01 апр 2013 21:13

И аз имах проблем с биодизел много повече въртеше при запалване. Нормално е при тези температури сутрин. Смени горивото и ще се оправи. Ако пък не може да направим сделка търся подобна кола с тези симптоми и труден старт сутрин. Имам си топъл гараж. :biggrin Пиши на лични гледам, че си от близо ще се разберем за цена.
Като за начало имам около 5000. Ако е много ще сваля от цената. :smile

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 02 апр 2013 22:54

Здравейте, аз мойта помпа смених, защото старата си работеше когато си поиска, ама я кажете какъв им е принципа на работа на тези помпи в в резервоара, защото със сигурност не впръскват горивото директно към филръра, на изхода на помпата е зкачено маркуче което си остава вътре в резервоара и отива към резервата а това за изходчщата нафта е на друг край на кошничката и от него не пръска нафта когато помпата работи????

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 07 апр 2013 21:34

може да звучи парадоксално, ама сигурен ли си че акумулатора ти е в час ?

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пон 08 апр 2013 17:58

Акумулатора е нов,на три-четири месеца,мисля декември го купувах...иначе по-колата...ефекта от добавката трая 4-5 дни,сега изветря ли,какво ли,нафтата ,която е в резервоара пак си е с добавка ,но отново започна да пали тегаво :icon_sad ...събирам смелост да сменям гумички на дюзите.

Върни се в “Дизелови агрегати”