Golf 4 1,9 TDI PD ASZ Няма тяга в ниските обороти.
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Re: Golf 4 1,9 TDI PD ASZ Няма тяга в ниските обороти.
Според мен това не е нормално. Аз карам Алхамбра ASZ 1,9TDI 131к.с., често карам и ауди А6 AVF 131к.с., масите на колите са горе-долу еднакви 6 скорости са и 2-те коли, само моторите единия напречно,а другия надлъжно, съответно и скоростните кутии са ралични. При аудито вървежа е невероятен, направо е страхотен кеф, лепи за седалката веднага щом му дадеж газ, на втора включва ESP само с подаване на газ, докато сеата е куц кон, почва след 2000 оборота и нагоре да върви, и според мен не чак като аудито. Ако това е нормално, което се съмнявам, дали разликата не идва от скоростните кутии. Карах са проба и VW Sharan 1.9TDI PD , вървеже си от самото начало, но беше 116к.с....
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен проблема се появи след смяна на дебитомера сега сновия до 1800 оборота е много мудна като си сложа стария колата си върви нормално но много пуши маистора каза че вкарвал много въздух и затова го сменихме новия си дава нормални стоиности на диагностиката ама колата не върви нормално
- yochcov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател:
jikata4444 написа:при мен проблема се появи след смяна на дебитомера сега сновия до 1800 оборота е много мудна като си сложа стария колата си върви нормално но много пуши маистора каза че вкарвал много въздух и затова го сменихме новия си дава нормални стоиности на диагностиката ама колата не върви нормално
Колега освен с моя дебитомер, които си дава, че е ок като стойности, съм пробвал и с друг от напълно здрава кола и разликата е никаква!
- bobidonchev
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI 116 ++
- Двигател: AJM 2000 god
Здравейте колеги и аз имам същия проблем мотора е 1.9 ТДИ ПД 116к + чип в ниските обороти е отврат грам не върви а стигне ли 1900 оборота откача не мога да я спра , ако съм по баир нагоре и настъпя в ниските падат оборотите и трябва да върна една скорост надолу за да ги вдигне и да върви , и като че ли това го нямаше в началото след чипа , като ми го слагаха(чипа) турбото ми малко пренадуваше на 1.5 (обаче вървеше като луда) не издържа много и изпуши смених го заедно с дебитомер и Н75 клапана и сякаш тогава стана тоя проблем с ниските обороти , сменях и повдигачи и пак същото дърво в ниските.Един казва че е от разпределителния вал понеже моя не е оригинален (вероятно преди мен собственика го е сменял) а друг казва че е от турбината не била настроена както трябва , и незнам какво да правя и двете са цифра пара дайте някакви съвети
- yochcov
- Двигател:
Колега и с чип и да не върви в ниските, е тука вече има нещо...
- bobidonchev
Лошото е че не просто не върви ами ако не върна един зъб назад направо ще си загасне, в момента се опитвам да стигна до МАП сензора да видя там дали няма нещо , макар че на компа не показва никакви грешки.
- yochcov
- Двигател:
bobidonchev написа:Лошото е че не просто не върви ами ако не върна един зъб назад направо ще си загасне, в момента се опитвам да стигна до МАП сензора да видя там дали няма нещо , макар че на компа не показва никакви грешки.
До мап-а лесно се стига колега, вадиш казанчето за чистачките и той си се вижда, развиваш 2-та болта и е долу :)
- Golf1102000
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110+
Колеги, според мен не е нормално кола с PD мотор да тръгва от 2000 об/мин...
аз съм със 110к.с AHF, за да тръгне както трябва да върви, първо чистих ЕГР, после го махнах и накрая смених N75, доколкото разбрах май всички страдат от тоя клапан... Нали все пак предимството на ПД пред роторната помпа е че не трябва да го има това мислене е ниските....
аз съм със 110к.с AHF, за да тръгне както трябва да върви, първо чистих ЕГР, после го махнах и накрая смених N75, доколкото разбрах май всички страдат от тоя клапан... Нали все пак предимството на ПД пред роторната помпа е че не трябва да го има това мислене е ниските....
- Golf1102000
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110+
Мисълта ми е, че най-вероятно е нещо малко, от което страдат повечето такива мотори... Но съм почти на 100% убеден че не трябва да е така... И лично аз не бих се примирил докато не стане стрела и в ниските

-
- Автомобил: VW T5 1.9 TDI
- Двигател: 2005 AXB
bobidonchev написа:Здравейте колеги и аз имам същия проблем мотора е 1.9 ТДИ ПД 116к + чип в ниските обороти е отврат грам не върви а стигне ли 1900 оборота откача не мога да я спра , ако съм по баир нагоре и настъпя в ниските падат оборотите и трябва да върна една скорост надолу за да ги вдигне и да върви , и като че ли това го нямаше в началото след чипа , като ми го слагаха(чипа) турбото ми малко пренадуваше на 1.5 (обаче вървеше като луда) не издържа много и изпуши смених го заедно с дебитомер и Н75 клапана и сякаш тогава стана тоя проблем с ниските обороти , сменях и повдигачи и пак същото дърво в ниските.Един казва че е от разпределителния вал понеже моя не е оригинален (вероятно преди мен собственика го е сменял) а друг казва че е от турбината не била настроена както трябва , и незнам какво да правя и двете са цифра пара дайте някакви съвети
Да ви кажа и на мен ми изговориха същите диагнози. И аз съм със същия мотор без чип.
Някой със решен проблем?
- bobidonchev
Аз във петък ще ходя да свалям турбината да я чистят да я закачат на машината за настройки и тем подобни понеже казват че може и там да е проблема след това ще пиша какво се е случило , а сега мисля да си затапя ЕГР клапана с ламаринка в момента е изолиран само софтуерно .
Още не съм карал ASZ, който да върви добре под 1800-2000 оборота
.

- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Направи лог на 11-ти канал за да можем да сравним очаквано срещу подадено налягане на турбината в целия оборотен диапазон.
- yochcov
- Двигател:
Да колега толкова от 1800 реално си тръгва, а колеги призапушена турбина би трябвало и да забива в високи обороти, а примерно при мен е ок, цепи си се в целия километраж само мудно тръгва е на първа де, оттам нагоре като е в обороти е ок...И сега се сетих за едно неспоменато нещо, като бях ходил при ифидик - един от хората които разбира от дизели и го питах, каза "може да има пикаеща дюза", (обаче бях забързо във варна и нямах време да му я оставям) вероятно изпускаща и оттам да идва проблема...
-
- Автомобил: VW T5 1.9 TDI
- Двигател: 2005 AXB
Хора при мен проблема се оказа, спукана мембрана на ЕГР клапана.
Затапих вакума , тоест изолирах го и колата литна.
Затапих вакума , тоест изолирах го и колата литна.
Върни се в “Дизелови агрегати”