1.9 ТДИ разход на място (литра/час)
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: Разход на място (литра/час) 1.9ТДИ
Не съм го мислил. Има хора преди мен които са го установили, включително и аз.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Никой колега ли не знае какъв е проблема при мен?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Нямаш проблем, просто l/h показва само на колите след 2001г. При мен също не показва, така че споко.
- donMaranzano
vanesto написа:Нямаш проблем, просто l/h показва само на колите след 2001г. При мен също не показва, така че споко.
Благодаря ти колега, че си изкарах акъла...

valiosport написа:Не съм го мислил. Има хора преди мен които са го установили, включително и аз.
Незнам кого си питал и какво си установил но не заблуждавай колегите, че хора всякакви и някой ще вземе да ти се върже.
Между другото в последната ти тема питаше що е то предварение и закъснение на ПД а сега и акъли ръсиш ..... Абе мнения да се трупат.
-
- Двигател:
hvp800 написа:.... Абе мнения да се трупат.
Питал съм в коя посока се променя ъгъла на запалване в + и -
В крайна сметка има ли Ваг Ком не ми трябва никой да ми казва, аз съм я бутнал в +1 и е по-добре, ти твойта ако искаш в - я остави

За какво са ви да ги трупате тези мнения каква роля играят? Може да не ми отговаряш

-
- Автомобил:
- Двигател:
valiosport написа:hvp800 написа:.... Абе мнения да се трупат.
Питал съм в коя посока се променя ъгъла на запалване в + и -
В крайна сметка има ли Ваг Ком не ми трябва никой да ми казва, аз съм я бутнал в +1 и е по-добре, ти твойта ако искаш в - я остави![]()
За какво са ви да ги трупате тези мнения каква роля играят? Може да не ми отговаряш
Най-добре си е в "0". ARL-a на място си кове 0,6l/h. Ако имаш други проблеми по автомобила, след всичките ти проби е отделен въпрос. След пълна ревизия на глава, тандем помпа, дюзи, стартер и алтернатор си върна разхода на място, преди това беше променлива от 0,7-0,9l/h. Лично за мен тези граници от -3 до +3 са поставени за обиране на други проблеми по мотора. То и при дюзите, работи най-добре в "0"

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Така си дойде колата от Италия, с оригинални ремъци,ролки. Хареса ми как върви и че пали на четвърт оборот.
Затова така си я оставихме.
Много съм доволен засега.
Затова така си я оставихме.
Много съм доволен засега.
-
- Двигател:
vladoooo написа: След пълна ревизия на глава, тандем помпа, дюзи, стартер и алтернатор си върна разхода на място, преди това беше променлива от 0,7-0,9l/h
Не виждам каква връзка ще имат стартера, алтернатора за разхода на празен ход. На тандем помпата освен да и смениш оплътненията за да не капе дизел върху маркуча за антифриза друго не виждам кое ще и ревизираш. На главата не знам какво си и ревизирвал и кой я е правил, но бъди сигурен че не е станала по-добре откакто е излязла от фабриката.
Не знам кой здраво мислещ човек ще си разглоби цялата кола за да търси причината защо не му пише 0.6, а 0.9 примерно на дисплея. Твоята явно е имала проблем че си я разглабял. Все пак това не са нови коли, немога да твърдя че всичко и е изрядно, точно както е излязла от фабриката. Нещо което работи не се пипа. В крайна сметка има ли някакъв проблем с времето ще се задълбочава.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че за моментния разход има значение температурата, както и горивото. Моят варира от 0.6 до 0.9 без включени консуматори. При последното зареждане с неизвестна нафта закова на 0.8 .... предишното зареждане беше 0.6- 0.7
- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
Golf 4 1.9 TDI AGR 90 к.с. 2000 г., на ВАГ КОМ съм гледал разхода, при мен го показва л/ч, разход на място след като загрее ми е 0.4-0.5 л/ч.
- donMaranzano
Колеги имам въпрос възможно ли е колата на fis да показва повече отколко гори реално и ако да, откъде идва този проблем?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Хм,в повечето пъти борда показва по-малък разход от реалния.
-
- Двигател:
Re: 1.9 ТДИ разход на място (литра/час)
Пичове днес имах малко свободно време и бутнах малко АРЛ-а в предварение, на око бутнах два пъти и я включихме да видим кво съм направил синхронизация та варира +1.1КВ +0.6КВ и разхода на празен ход намаля от 1.0л/ч на 0.8, но може още да се бутне, до +3 е допустимо.
Първите впечетления са че тегли много повече отпреди и на сухото взе да премигва лампата на ЕСП чат пат на трета предавка...
Показателите на дюзите също са по-добри на всичките цилиндри са +0.4 -0.4, а преди трета и четвърта бягаха над +-1.0
Явно преди като е пръскало горивото по късно го е издухвала през кюнеца.
Първите впечетления са че тегли много повече отпреди и на сухото взе да премигва лампата на ЕСП чат пат на трета предавка...
Показателите на дюзите също са по-добри на всичките цилиндри са +0.4 -0.4, а преди трета и четвърта бягаха над +-1.0
Явно преди като е пръскало горивото по късно го е издухвала през кюнеца.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: 1.9 ТДИ разход на място (литра/час)
Разход от 0.6 л/час се приема за нормален. Това е показател,който зависи от хиляди неща: механично състояние на двигателя, дюзите, проблем в демпферен маховик, качество на горивото, проблемни сензори /разходомер, ЕГР, зацапан въздушен филтър, проблем с налягането на помпата/, консуматори и т.н. Много хора подценяват консумацията и търсят проблема свързан с по-високия разход на друго място, а първо трябва да се провери електрическата консумация на автомобила при изключени всички консуматори. Ако има ,то тя веднага се проличава и в разхода. Всяко пък минимално механично натоварване допълнително от изчисленото за мотора,също се отразява моментално на разхода /пример: затягащо динамо,затягаща водна помпа и товареща помпа на хидравлика т.н/. Показанията по борд системата се приемат за точни,защото се изчисляват на деференциален принцип постъпило и върнато излишно гориво.
Върни се в “Дизелови агрегати”