Дизелова добавка Юнак
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Re: Добавки за дизел
Преди малко си поръчах от тук https://xenshop.bg/produkt/добавка-дизе ... мерски-1л/
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Сподели мнение после като го пробваш, аз ще изчакам да ми свърши БДЦ-то и тогава мисля да купя.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А пише ли бутилката , какво съдържа добавката?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е,при Юнака-а не говорим за лечение на каквито и да е проблеми,то и в описанието не са споменати такива свойства ! Просто допринася за по-ефективното изгаряне на нафтата,откъдето идва по добрия "пърформънс" и смазва елементите на горивната система с което допринася за по-дългата безпроблемна работа на същите ! Както казах в първия пост ,в който я хваля,при по-стари "всеядни" двигатели разликата е трудно доловима ! Например на Королата 1,4 D-4D каквото и да и налея все си мърка,а dCi-то като усети по-лоша нафта и почва да грачи като гарван :)
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли някой да публикува "Информационен лист за безопасност" или поне една снимка със съставките?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Може ли някой да публикува "Информационен лист за безопасност" или поне една снимка със съставките?
Ей тук при колегите от Фиат форума ,в тази тема на 4-та страница ги има съставките !
http://www.fiatforum.bg/showthread.php?116838-Българска-добавка-Дизел-Юнак-мнения/page4
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Както и предполагах... Стандартна нискокачествена добавка за дизел:
двутактово масло + почистващ агент + цетанов подобрител + подобрител за стартиране
двутактово масло + почистващ агент + цетанов подобрител + подобрител за стартиране
- samo_pechka
И тази бутилка е за не повече от 100л....20лв за 100л или по-малко гориво. Няма лошо ( за Мермерски де )
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизелова добавка Юнак
По моя молба,тази заключена тема се отключи за да мога споделя че след тестването на добавката, ще трябва да си взема назад подигравките които съм написал в нея
Сега след изгорени 2л от тази добавка твърдя че 10% икономия каквато се рекламира не се постига /ако има икономия е в рамките на статистическата грешка/ ,но все пак в интерес на истината мога да потвърдя че добавка е много добра,даже най-добрата която лично аз съм ползвал /на dCi двигател на 80 000км/ ! Преди да я пробвам си карах с двутактово и зимна доза от BDC-то,но след като налях Юнака /егати и името му е измислил/ все едно досега бях без "подобрители" ! Палене,звук и най-вече вървежа и в ниските, и с мръсна газ ,навсякъде има осезаемо подобрение,сега "мърка като котка и бяга като гепард"
: Само ако цената на резервоар 50л беше малко по-малко от 10лв колкото е сега /5-6лв излиза с BDC и масло ако не ползваш отстъпки/ ,всичко щеше да е перфектно.
Така че,може би не трябва да зачеркваме с лека ръка продукта на Мермерски младши,не и преди да го пробваме
Аз след изразходваните 2 литра си поръчах една 5 литрова разфасовка та да се върже по-изгодно, че иначе на литър е кофти да дадеш 3,60 лв за доставка ...оскъпява продукцията !

Сега след изгорени 2л от тази добавка твърдя че 10% икономия каквато се рекламира не се постига /ако има икономия е в рамките на статистическата грешка/ ,но все пак в интерес на истината мога да потвърдя че добавка е много добра,даже най-добрата която лично аз съм ползвал /на dCi двигател на 80 000км/ ! Преди да я пробвам си карах с двутактово и зимна доза от BDC-то,но след като налях Юнака /егати и името му е измислил/ все едно досега бях без "подобрители" ! Палене,звук и най-вече вървежа и в ниските, и с мръсна газ ,навсякъде има осезаемо подобрение,сега "мърка като котка и бяга като гепард"

Така че,може би не трябва да зачеркваме с лека ръка продукта на Мермерски младши,не и преди да го пробваме

- samo_pechka
Нави ме да я пробвам и аз на моите . Не знам само, дали ще се усети на дърт дизел....
Учудих се на този коментар
Това значи, че "чисти" и геометрия...Ако е така-супер.
Ще споделя като покарам с нея.
Учудих се на този коментар
Ted87 написа:Лично аз съм доволен, разхода не се е понижи, но след 30км започна да изкарва страшни чернилки и после се изчисти.
Това значи, че "чисти" и геометрия...Ако е така-супер.
Ще споделя като покарам с нея.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Е добре де, чисти геометрия, ОК. Обаче колко сажди ще има в тази геометрия, че на 30-я километър ще се видят облаци чернилки отзадЯ, то да не е да тупаш старо одеяло след пикник на прашен коларски път
.
Когато се пресилват нещата ...
На VW CR-йли ползва ли го някой. Аз впрочем от години не слагам на моите коли никакви добавки, освен зимата една на Liqui Moly - Diesel Fliess Fit.

Когато се пресилват нещата ...
На VW CR-йли ползва ли го някой. Аз впрочем от години не слагам на моите коли никакви добавки, освен зимата една на Liqui Moly - Diesel Fliess Fit.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Началото на седмицата заредих и аз дизел със въпросната добавка 20 литра само за проба За стотината километра които съм минал мога да кажа следното.Много лесен студен старт.Мотора заработва все едно си го загасил преди минути.Равномерна и тиха работа.Относно динамиката, със Цветан бустера на Протек автомобила определено е по пъргав.За икономия не мога да кажа нищо засега.Малко ме притеснява вискозитета.Доста е по гъста от другите добавки.Все едно е двутактово масло онова жълтото от Кауфланд.
- samo_pechka
Не, те саждите отзад надали ли са от турбината, далеч съм от мисълта. По-скоро натрупвания в изпуск.система , но самият факт , че ги "разтваря/разкарва" ( уж де, ако мога така да се изразя ) , значи че (вероятно) ще има и успех в чистенето на турбината ( ама вероятно нали, няма доказателства :) )
Мен паленето не ме притеснява и двете афн-ки палят само като помиришат ключа , няма значение какво е навън. Мен ме интересува дали под напън и пълна моментна газ ще изпушват . Ако това се минимизира, значи ще има подобрение в емисиите .
Пробвал съм един цетан буустер , марка не се сещам , но беше една опаковка за 130литра. Американска някаква , ако не се лъжа. Дори в гаража имам още една опаковка неотваряна и все забравям да я взема като зареждам , стана сигурно на две - три години
dalgia-73 написа:...Много лесен студен старт.Мотора заработва все едно си го загасил преди минути....
Мен паленето не ме притеснява и двете афн-ки палят само като помиришат ключа , няма значение какво е навън. Мен ме интересува дали под напън и пълна моментна газ ще изпушват . Ако това се минимизира, значи ще има подобрение в емисиите .
Пробвал съм един цетан буустер , марка не се сещам , но беше една опаковка за 130литра. Американска някаква , ако не се лъжа. Дори в гаража имам още една опаковка неотваряна и все забравям да я взема като зареждам , стана сигурно на две - три години
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
А не ви ли притеснява факта, че няма информация за съставките вътре? Ей така да си бухам нещо в колата...не знам... И на мен са ми трили коментари, типично по български. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Пише ги бе,как да не ги пише,ей в тази тема /4-та страница/например са ги снимали и описали :
http://www.fiatforum.bg/showthread.php?116838-Българска-добавка-Дизел-Юнак-мнения/page4
Върни се в “Дизелови агрегати”