Така, днес направихме центровка на ГНП-то, точката е на 65 някъде между зелената и синята линия на графиката. Паленето се подобри и пушеците намаляха.
Сега неприятното. Колата продължава да прави номерата с изключване на цилиндри и претрисане при РЯЗКО подаване на газ. Примерно карам на трета и на 2200 газ до пода, към 2600-700 “припатква” и сякаш изключва един цилиндър. Четох всички теми, които намерих, за свръхналягане на масло и проблеми с повдигачи. От тук нататък освен да меря налягането на маслото и доколкото разбрах, не трябва да превишава 7 бара. Огледахме двигателя днес, и имаше нови омаслявания около капака на клапаните, конзолата на масления филтър, както и гарнитурата на картера. Турбопътищата са чисти, но предполагам от високо налягане може да избие масло през оста. Ако е наред маслената помпа (което ме съмнява)- отварям главата.
pasat b5 1998г AFN мотор спира да върви и започва да пуши сив дим
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: pasat b5 1998г AFN мотор спира да върви и започва да пуши сив дим
Ако остават отворени клапаните си мисля, че и със спрей нямаше да запали.
Ако ти се пробва другия път пробвай след 1 час дали ще запали.
Ако ти се пробва другия път пробвай след 1 час дали ще запали.
Re: pasat b5 1998г AFN мотор спира да върви и започва да пуши сив дим
mshbul написа:Ако остават отворени клапаните си мисля, че и със спрей нямаше да запали.
Ами като почнах да въртя и сякаш наистина една идея по-леко въртеше, но палене няма. После докато идат до авточасти, там пък нямаше нещо старт спрей, та с обезмаслител за спирачки също става, хахах... и горе долу 30 мин се събраха, но тогава си запали. Мен ми е интересно, ако пропада клапан от налягането как не се удря в буталото?? Виждал съм такъв двигател отворен и те се движат на милиметри бутала и клапани! Иначе другата седмица я карам да я разглобяват и ще пиша дали проблемът е решен.
Върни се в “Дизелови агрегати”