:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат б5 афн - засилване мнения !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
highline_4motion
Автомобил: Passat Variant B5-Passat Sedan B6
Двигател: AFN-BMP

Re: Пасат б5 афн - засилване мнения !

Мнениеот highline_4motion » Нед 15 мар 2020 20:42

Предно е

Потребителски аватар
GreyGreen
Автомобил: A4
Двигател:

Пасат б5 афн - засилване мнения !

Мнениеот GreyGreen » Пон 16 мар 2020 10:28

Имаш 3 варианта:
1) Слагаш комплект от ACE с твърд маховик, но не съм сигурен дали ще държи.
2) Взимаш твърд маховик и го даваш на стругар да ти го разпробие за комплект от S2 220 коня (скъпо)
3) Заваряваш демпфера и слагаш Закс Performance притискател с някакво яко феродо (много скъпо). (На мен ми излезе около 900 лв със слагането). Но пък държи спокойно над 550 нм, с две думи доста повече от биелите, така че за съединител забравяш като грижа.

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Пон 16 мар 2020 19:34

Ясно , сигурно повече първия или третия (иначе съм стругар ,но ..) , благодария ви много колеги , вие ми помогнахте по кой път да си тръгна ! Ако имам въпроси пак ще пиша

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 16 мар 2020 23:57

Закс перформънс има по-къс живот (по спомен) и съединителят става доста по-твърд. Достатъчно, за да ме мотивира да се нагърбя с монтаж на 6 скоростна кутия. А не беше проста задача. Още помня първото натискане на педала след като разкарах Закс Перформънса и минах на фабричен съединител - бях сигурен, че нещо не сме закачили...

Потребителски аватар
GreyGreen
Двигател:

Мнениеот GreyGreen » Вто 17 мар 2020 9:43

Малко по-твърд е Performance-a, не е абсолютно никаква драма. Щом 43-килограмова жена може да кара моята кола градско, значи всеки от вас може да кара с такъв съединител. Това, че не бил издръжлив, не ти го разбрах, ако си караш нормално ще изкара двойно повече на обикновен.

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Вто 17 мар 2020 22:23

Иначе сега отделя горе и е бая твърд понякога ми писва даже ....

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 18 мар 2020 11:10

Износен е. Трябва да имаш и проблем с включване на задна, но не първоначално на студена кола , а след това , карана поне 20-30км. Също и леко тегаво включване на първа.

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Сря 18 мар 2020 12:16

Има малко затруднение на задна и на първа , но първо включвам на втора и няма проблеми, иначе може ли и да е от маслото на кутия ,защото някъде кутия отдолу омаслена и вътре да останала малко масло ?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 18 мар 2020 12:36

Много може да са причините. Също и от грешно налято масло. Но ако е там причината , ще имаш проблеми при студена кола и не само на първа скорост , а и на втора, след 15 км , каране трябва буквално да изчезне като проблем.
Заради намалено ниво, трябва да е спаднало над сант под нивото на пробката. Теч от скоростната ако е, ще омаже съединителя яко. Ще приплъзва лесно, ще има специфична миризма от самото масло, като го разтъркаш м/у пръстите си, би трябвало да я усетиш.
Може да е и от семерингите зад фланците на полуоските, но това личи яко ако е оттам, отделно ще имаш и други проблеми ( разбити лагери, шум и т.н. ) .
По-вероятно е омазняването да се дължи на семеринга зад маховика. Ако е оттам, няма да приплъзва съединителя, но отдолу скоростната се омазнява доста, усеща се и по миризмата какво е маслото.
Ти сам потвърди , че имаш тежък съединител, къде отделя, аз ти посочих какви са съпъстващите проблеми в такъв случай. Виждам съвпадат .
П.п. знам , че темата е за засилване на кола, но човек имащ намерение да постигне сериозни к.с. , би трябвало малко от малко, да е наясно над средното ниво на компетентност по ДВГ, автомобили и техника въобще. С поставянето на въпроси от типа над моя пост и несигурност при определяне на диагноза , се съмнявам да се справиш с такъв сериозен проект.
Нищо лично колега. Както казах карай си колата и не се вкарвай в излишни филми :beer

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Пет 27 мар 2020 0:56

Имам още едно питане колега - вал от сди , какви ще са плюсовете ако сложа вал от сди ? Мисля че повече въздух ще вкарва в цилиндъра и повече смес, и турбото да настроена на 1.4бар, ?

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 27 мар 2020 8:04

Налягането няма да ти даде повече мощност. Налягането е за да потдържаш приемлив AFR и EGT, иначе ще пушиш като Стара татра и турбото прегрява. 1.4 бара е абсурдно много за това малко турбо, че дори да не се пръсне ще потдържаш високи нива на IAT(температура на входящия въздух) от там имаш пад на мощност и прегряваш термично мотора.
Дори да набиеш някакъв огромен интеркулер за да може да охлади в което се съмнявам, при толкова затворена геометрия за да потдържаш 1.4 бара, получаваш голямо обратно налягане EMP, защото газовете не могат да излезат и съответно студения въздух не може да влезе в двигатела. Получава се ефекта на хибридното турбо, газовете натискат турбината перка а компресора избутва повече отколкото може да поеме мотора и турбото почва да сърджва

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Пет 27 мар 2020 18:49

Сега карам 1749В на 1.2бара , според мен ВА 1.3 поне трябва да държи , но другото което мисля че вала от сди ще помогна в високите обороти и няма да натовари толкова турбината толкова ? Но ще гори повече

Потребителски аватар
GreyGreen
Двигател:

Мнениеот GreyGreen » Пет 27 мар 2020 18:54

С вал от SDI ще се развърта по-рано турбината и ще имаш по-голям диапазон на въртящ момент и съответно коне... но за твоя сетъп, инвестицията е безсмислена. Смени си повдигачите да не ги предървя и не се занимавай с валове.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 27 мар 2020 20:36

ВА стоково върви на 1.35 бара до 1.45 може на 4000 оборота без да превишаваш потока на компресора , но нямаш гориво за толкова

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Пет 27 мар 2020 22:20

GreyGreen написа:С вал от SDI ще се развърта по-рано турбината и ще имаш по-голям диапазон на въртящ момент и съответно коне... но за твоя сетъп, инвестицията е безсмислена. Смени си повдигачите да не ги предървя и не се занимавай с валове.

Точно за това мислех да сменя повдигачите ,това положение да сменя вала , една на добра цена намерих от поло 1.9сди

Върни се в “Дизелови агрегати”