Аз да ползвам темата на колегата, имате ли предства кои датчик мери количеството сажди в ДПФ?.
Преди измерените сажди бяха винаги по малко от изчислените, сега обратно и лошото е че прави регенерации на 50, 70 изминати километри.
Сменен датчик на диференциално налягане, че даваше странни стойности.
Питане за ДПФ
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Питане за ДПФ
А дали измерените ги взема предвид при регенерацията? На А3катовинаги ми е изкарвало 0гр измерени и регенерацията настъпва на база изчислени.
-
владислав
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Взема ги да, 23 гр. и нещо пуска регенерация, това на измерено. Изчислено е 15гр., Диференциалното налягане след регенерация 8 -10 на топло, на студен 3-4 .
Да съм сипал толкова лоша нафта от Еко..., уж досипвах след това maxxmotion и преди това Ромпетрол по скъпата нафта.
Да съм сипал толкова лоша нафта от Еко..., уж досипвах след това maxxmotion и преди това Ромпетрол по скъпата нафта.
-
georgi_1986
- Автомобил: Arteon
- Двигател: DFGA
Според мен слагай добавка за дпф(аз използвам на редекс) на половин резервоар и на магистралата пусни една или две принудителни регенерации.
- nikolasio
- Автомобил: VW Tiguan tdi и VW Golf 4 tdi
- Двигател: CFFB 2010 ALH 2001
Здравей колега. Самото връзване на OBD II (включва се долу под волана) с GSM или мултимедия става с Bluetooth. Мисля че паролата беше 1234.
Моето obd го поръчах от AliExpres преди
6-7години. Купуваш си vag dpf от Google play (8 лв беше преди 6 години пожизнено ) въвежда се кода на двигателя и хвърляш по един поглед от време на време, когато стигне 100% запълване и започне регенерация караш спокойно 1750-2000 оборота (може и градско) и за 10-15 минути приключва. Най-бавно става регенерация ако се случи дълго спускане. (Тигуан 2.0 tdi CFFB) ДПФ втора ръка вече 6 години няма проблем. Гориво Шел ви Пауър
Моето obd го поръчах от AliExpres преди
6-7години. Купуваш си vag dpf от Google play (8 лв беше преди 6 години пожизнено ) въвежда се кода на двигателя и хвърляш по един поглед от време на време, когато стигне 100% запълване и започне регенерация караш спокойно 1750-2000 оборота (може и градско) и за 10-15 минути приключва. Най-бавно става регенерация ако се случи дълго спускане. (Тигуан 2.0 tdi CFFB) ДПФ втора ръка вече 6 години няма проблем. Гориво Шел ви Пауър
-
kukata_pasat
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Само да вметна за моята кола Пасат Б7 (нали се оплаквах че ми светка лампата на ДПФ)хванах му цаката на моя на всеки 220км градско каране си вдига оборотите на 1000 и пуска перките тоест прави тиха регенерация та хватката е да не я прекъсваш и да си караш дори в града нормално а ако я прекъсваш поради някаква причина (примерно че отивах на работа и нямаше как да закъснея) да не е повече от два пъти и след 15-20 Мин каране оборотите се оправят перките не се въртят и лампата на ДПФ не святка.
Върни се в “Дизелови агрегати”