:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Съвет за Golf3 1,9TDi 90 коня

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 14 авг 2007 14:22

L&R написа:не е нужно да ги караш за да отчетеш , в бензина икономия няма стига спам

МИ аз си мисля, че 1.9ТДИ няма как да харчи 0.3литра на час при работа на празен ход.

Правил съм си експерименти с повечето мотори и е мишън импосибъл.

А точе в бензина икономия няма е ясно, както, и че дизела освен за икономия за друго не става :lol: :lol:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 14 авг 2007 14:23

ако не ме мързи ще сложа скрийншот от VAG-COM утре други ден

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 14 авг 2007 14:24

niikoo_1 написа: дизела освен за икономия за друго не става :lol: :lol:

Не мислиш ли че все повече хора ги интересува именно това поне над 25г.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 14 авг 2007 14:34

L&R написа:ако не ме мързи ще сложа скрийншот от VAG-COM утре други ден

Aз ще пусна скрийн шот със среден разход 3.8литра/100км постигнати с 1.9ТДИ 105коня за пробег от 11километра каране в нощтна София, ама като се прибера.

Прав си за икономията, но въпроса, е че ако човек държи толкова на икономията знаеш има много по-икономични варианти от дизела - газ и метан :lol:
Гафициран пасат 1.8 90коня е много по-евтин и икономичен вариатн от 1.9ТДИ 90коня пасат -> примерно.
Да не говорим за подръжка и т.н

Дизелов автомобил си струва нов от магазина при положение, че е 2-3хил. хил лв. по-скъп. от някакъв малолитражен бензин.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Вто 14 авг 2007 14:55

L&R написа:Просто за разхода няма сравнение дизел(tdi)/бензин.
ТДИ +-2 литра това е няма градско няма селско няма магистралско, повече от 7 не съм горял.

300грама на час нафта на място това е разковничето за градското.

:да:

te4eto88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот te4eto88 » Вто 14 авг 2007 18:21

карам 1.9 тди/90 к.с. 07.97 г.вече 15 месеца и съм повече от доволен.
Преди него имах пасат 2.0 115 к.с и сеат ибиза 1.4 60 к.с ,от дизела съм впечатлен,смесен разход при 100-120 км/час 5,1-5,3 - с клима не се усещта разликата ,а комфорта при пътуване в тия жеги.....
Колегите са прави че читав трудно се намира,но с добър маистор /разбирач на дизелови двигатели ще се родиш - 10 лева/100 км.
Успех !

Потребителски аватар
shinda
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за Golf3 1,9TDi 90 коня

Мнениеот shinda » Пет 30 яну 2009 16:32

Август месец си взех една 3-ка 98г.1.9ТДИ от автосалон,можеби беше третата кола която гледах и просто като и чух мотора останах очарован.Вече я карам повече от половин година и се родих,преди тва имах една 124 купе и смятах да си купувам бензиностанция.Като падна студа почна да пали много трудно за мое голямо учудване,то не бе пушаци не бе чудо,но палеше де.Е все пак исках да разбера от кво е така...........и разбрах за моя голяма радост се разминах само с 100 кинта за 4 изгорели свещи и сега няма ядове вече.И други дизели сам карал,ама при -1о градуса да пали без нито една читава свещ........не ми се е случвало.Но както се коментира всичко е до късмет.Аз лично се родих с тая кола : vw fen

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот propparo » Пет 30 яну 2009 17:22

niikoo_1 написа:
А точе в бензина икономия няма е ясно, както, и че дизела освен за икономия за друго не става :lol: :lol:

Мнението ти важи за първата половина на деветдесетте години на миналия век и то сравнявайки атмосферен бензин с чист дизел.Стига с глупостите.ARL прави леко смешен ABF,като твоя на аватара.А нали като конски сили са едни и същи.Дори МЛ 270 ЦДИ му отстъпва след 180 км/ч.А средния разход на такъв двигател е 6.7л.Усещането за вървене е далеч повече от на ГТИ бензин 150к.с.
Да не говорим за доускорение,сигурност при изпреварване и т.н.Като се замисля,даже АФН с чип е далеч по-спортен като усещане от АБФ при изпреварване,набиране от по-висока предавка и т.н.
Изборът на читав бензинов двигател е също такова предизвикателство,като и дизеловия му еквивалент.А за човек,който е решил да отделя финанси за поддръжка на дизел,дилемата бензин/дизел отдавна я няма.Неслучайно толкова много се усъвършенстваха дизеловите двигатели последните години,и дори заклети марки автомобили само с бензинови двигатели в гамата си решиха да имплантират дизелови агрегати.Та дори и порше кайен вадят на пазара дизелова версия,какво повече да говорим.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Re:

Мнениеот Spas » Пет 30 яну 2009 18:37

propparo написа:
niikoo_1 написа:

Мнението ти важи за първата половина на деветдесетте години на миналия век и то сравнявайки атмосферен бензин с чист дизел.Стига с глупостите.ARL прави леко смешен ABF,като твоя на аватара.А нали като конски сили са едни и същи.Дори МЛ 270 ЦДИ му отстъпва след 180 км/ч.А средния разход на такъв двигател е 6.7л.Усещането за вървене е далеч повече от на ГТИ бензин 150к.с.
Да не говорим за доускорение,сигурност при изпреварване и т.н.Като се замисля,даже АФН с чип е далеч по-спортен като усещане от АБФ при изпреварване,набиране от по-висока предавка и т.н.
Изборът на читав бензинов двигател е също такова предизвикателство,като и дизеловия му еквивалент.А за човек,който е решил да отделя финанси за поддръжка на дизел,дилемата бензин/дизел отдавна я няма.Неслучайно толкова много се усъвършенстваха дизеловите двигатели последните години,и дори заклети марки автомобили само с бензинови двигатели в гамата си решиха да имплантират дизелови агрегати.Та дори и порше кайен вадят на пазара дизелова версия,какво повече да говорим.

Напълно съгласен :) виждал съм го и на живо даже :) А на колегата, който се чуди за 1.9 ТДИ, да му кажа: Колега, НЕ СЕ ЧУДИ! Отивай с някой, който наистина разбира и няма да съжаляваш! Аз имах 1.6 бензин/газ и сега съм с 1.9 тди, няма база за сравнение :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 30 яну 2009 19:03

idiotchooo написа:Напълно съгласен :) виждал съм го и на живо даже :) А на колегата, който се чуди за 1.9 ТДИ, да му кажа: Колега, НЕ СЕ ЧУДИ! Отивай с някой, който наистина разбира и няма да съжаляваш! Аз имах 1.6 бензин/газ и сега съм с 1.9 тди, няма база за сравнение :)

Колегата предполагам за година и половина вече не се чуди, ами се е решил и си го кара.
п.п. темата е от август 2007

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 31 яну 2009 0:35

Колега,от юли месец карам Г3 1,9 ТДИ,и съм от доволен по доволен.Преди да си взема тди-то мислех да си взимам АБФ,но се отказах в последния момент,и да ти кажа никак не съжалявам.Някой беше споменал,че не били бързи.Мога да му кажа,че има много здраве.Служебната ми кола е 110кс,а голфа ми е 90.Голфа върви два пъти повече от служебната.Разхода ми е 5-5,5-лятото в софия,зимата около 6,5.На 1-ви януари ходих до Солун и ми даде разход 4,3 на 100км.Който не вярва да смята,на Благоевград съм заредил до капачката с убезвъздушаване,отидох до Солун,и в София заредих пак до капачката.Минал съм 596км и съм изхарчил 26литра.Както и да го смяташ си е 4,3 на 100км.Айде някой с бензинова кола да ги мине същите километри,със същото гориво.Някой веднага ще каже,колко е нафтата,колко е бензина.Да когато заредих в София от ОМВ алпин-дизела беше някъде около 1.80,вие сметнете като пари колко съм дал.До колкото си спомням към 50лв,не повече.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 31 яну 2009 9:12

Аз съм с ТДИ 90к.с Голф-3-ка и мога да кажа че съм много доволен! Доволен съм от скороста(все пак са 90коня да не пресилваме нещата) Някой беше написал че правили проблеми дебитомерите им--- аз само знам къде се намира и никога не ми се е налагало да правя нещо по него(освен чистене на мембранката му) Така че мисля че между едно ТДИ с малко проблеми и бензинка с малко проблеми по добре първото!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 31 яну 2009 17:25

ABSOLUT написа:[quote"]Напълно съгласен :) виждал съм го и на живо даже :) А на колегата, който се чуди за 1.9 ТДИ, да му кажа: Колега, НЕ СЕ ЧУДИ! Отивай с някой, който наистина разбира и няма да съжаляваш! Аз имах 1.6 бензин/газ и сега съм с 1.9 тди, няма база за сравнение :)

Колегата предполагам за година и половина вече не се чуди, ами се е решил и си го кара.
п.п. темата е от август 2007[/quote]

Извинявам се, не съм видял, че темата е стара :oops:

Потребителски аватар
recaro_7
Автомобил: Vw Passat B5.5 tdi
Двигател:

Мнениеот recaro_7 » Нед 01 фев 2009 10:36

Опа...и Аз да напиша... :Mr Green Fun
Три години бях собственик на Г3 ГТИ 2Е,
през месец март 2008 си взех ГТ ТДИ 90к.с.,чесни казано нямам думи :bowdown ....не доволен,а пре доволен.Колата върви,върви...а стрелката за гориво седи като закована :lol: .
При ГТИ-то 50км = на едно деление.При ТДИ-то може да се мръдне ама след 200км извън градско.
Номера е човек да не бърза при покупката и да не се мята на такива от по 3500лв.
аз си го платих като :bishop на 6100лв. от първи собственик....сменям го при наличие на парици само с Голф 4 или 5 и естествено пак ТДИ :да:
А,и забравих да отбележа,че ГТИ-то беше на газ....не съм против газовите,сега имаме в семейството и дръга кола на газ,икономия си е....ама багажника си ми е цял и нямам тревоги отностно...еми ако ме ударят и колата е с пълна уредба или май навън температурата стана 40 градуса и колата е на сланце...дали няма да гръмне АГУ-то.

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Нед 01 фев 2009 14:16

от дизелова кола по-хубаво няма. нали се сещате че ако имате познат шофьор може да вземате и нафта на 1.20 вместо 1.71? ами колеги сметнете от вт до варна примерно за уикенда отиване, връщане, градско към 500 км, да ти гори 5/100 средно са 25 литра по 1.2 = 30 лева. излиза по ефтино от автобуса, а ако си и с жената пестите още кинти... всеки сам да си преценява... аз съм с Венто 1.9 тд и ми гори с литър повече от на тди (поради по слабият двигател и по-голямото купе) и градско ми е 7 извънградско 5-6, но пак съм доволен.

Върни се в “Дизелови агрегати”