VW Eos сериозни проблеми с филтър за твърди частици

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 01 окт 2007 17:25

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 01 окт 2007 20:24

Kalin72 написа:Е точно това е проблема у нас - всеки го е грижа за това или онова, но се оправдава, длаи с липса на пари, дали с липса на възможност.
Щом ви боли душата от замърсяването, какво правите по тоя повод? карате коли без катализатори, щото било скъпо да ги смените. Ами тогава защо не се лишите от колите изобщо? Щото ви трябват. Хубаво, тогава, щом ви трябват, и децата ви дишат мизериите, не правете глупости, и не харчете по 500-1000 лева за модерни мобилни телефони, ами ги дайте за нещо полезно.

.Катализатора е доста по-евтин 300 и нщо лева с TUV ,а от манагасарян и 150.Проблема е ,че след 20к километри нищо не става от него.Говоря от личен опит - свалих моя и вътре за съжаление беше трагично :cry: - дотогава даже зареждах предимно на ОМВ и понякога на Лукойл.Откакто видях на какво прилича сипвам само в Лукойл и просто го изтърбуших.Не най-доброто решение ,но пък без кола ще ходя с такси и градски транспорт - а те пък хвърлят мноого повече и със сигурност нямат катализатор.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пон 01 окт 2007 21:44

imedarov написа:Карам само с Premium от OMV и съм много доволен.

:да:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 03 окт 2007 23:02

Колега, какво направи, има ли подобрение?

Потребителски аватар
Dombozcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dombozcho » Пет 05 окт 2007 12:00

Да кажи , вече издуха ли един резервар с нафтичка от ОМВ или РОМ ПЕТРОЛ ?

Има ли промяна ?

nikolay_j
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay_j » Нед 07 окт 2007 0:04

Ами още не съм, тъй като колата е в сервиз, защото имаше една щета да се оправя, а оттам чакали все още частта :roll:

Непременно ще пиша, когато пробвам дизела на ОМВ.

nikolay_j
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolay_j » Съб 12 яну 2008 1:34

Доста време мина откакто за последно писах в тази тема, но то ми трябваше, за да съм сигурен в това, което пиша.

Както сте прочели по-горе имах сериозен проблем с DPF-филтъра (или филтър за твърди частици) на новозакупения ми Фолксваген Еос 2.0 TDI. Зареждах дизел от Петрол, тъй като имаме за всички коли на фирмата карти оттам. Но на всеки 300ина километра ми светваше лампичката за задръстен DPF-филтър.

След няколко пъти в сервизите на Фолксваген (и в Сакар, и в този между Герман и Лозен) и изчистване на въпросния филтър за към 30-40 лв. реших да сменя горивото и от тогава зареждам само в ОМВ – Премиум, а през зимата Алпин дизел, тъй като тези горива отговарят (или поне би трябвало) на Евро 5 стандарта за понижено количество сяра.

И най-важното – резултата: много съм доволен от това гориво, проблеми с филтъра от тогава не съм имал (с изключение на 1 път, когато ми светна лампичката, но успях за около 10 минути, както е указано в книжката като го карам с около 2000 оборота на 4-5 скорост, да го изчистя). Разбира се и при предишните пъти (когато бях на дизела на Петрол) съм се опитвал да го изчистя по същия начин, но без успех.

Така че, ако някой има подобни проблеми, определено му препоръчвам Премиум/Алпин дизел от ОМВ. Не съм пробвал нормалния дизел на ОМВ (който си е по Евро 4 стандарт), но май нямам особено желание, тъй като проблемите, които имах бяха наистина доста неприятни и не ми се връща към тях.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 12 яну 2008 1:54

ако имаш възможност опитаи и нафтата на ромпетрол
ли4но за мен е по добра от френска ,немска ,австрииска и унгарска нафта-странно зву4и ,но си познавам автомобилите ,а на вси4ко отгоре раз4итам и по вагком какво ми дава като данни и смея да твърдя 4е е една от наи добрите нафти в изто4на европа :wink:

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Re: Сериозни проблеми с филтър за твърди частици на VW Eos

Мнениеот esto » Нед 29 ное 2009 23:12

нямам търпение да измислят начин да се махат тез филтри!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 30 ное 2009 0:11

Хубава темичка се е заформила. Аз хем съм върл дизелджия като гледам как е с тия филтри почти съм минал в отбора на бензиновите, когато реша да сменям Аудито. Напоследък доста малко километри въртя и затова се замислих.

Потребителски аватар
chopara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chopara » Вто 01 дек 2009 21:18

пробваи при woolf нафтата е супер 2год само там зареждам

Потребителски аватар
Svets
Автомобил: Vw Passat 2004
Двигател: 2.0 TDI BGW

Мнениеот Svets » Сря 02 дек 2009 17:36

esto написа:нямам търпение да измислят начин да се махат тез филтри!

Колега, здравей пръво. Моя пасат Б5,5 имаше такъв филтър, но го махнах поради проблемите по-горе в темата. Вече около 15000км и нямам никакъв проблем с колата. Много проучих нещата преди да го махна и се оказа, че в Крафт наистина си свършиха работата и знаят какво правят.
Поздрави !!!

Потребителски аватар
esto

Мнениеот esto » Сря 02 дек 2009 22:47

Svets написа:
esto написа:нямам търпение да измислят начин да се махат тез филтри!

Колега, здравей пръво. Моя пасат Б5,5 имаше такъв филтър, но го махнах поради проблемите по-горе в темата. Вече около 15000км и нямам никакъв проблем с колата. Много проучих нещата преди да го махна и се оказа, че в Крафт наистина си свършиха работата и знаят какво правят.
Поздрави !!!

колега,ако можеш дай повечко инфо за операцията,на мен и на още много ще им е интересно да научим как може да се махне таз гад.

благодаря !

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 02 дек 2009 22:58

уууууаааауууууу не мислех че българина ще се справи и с ампутирането на тоя филтър но явно вече е факт :lol: а дали това се отразява добре на цялата система??съмнява ме :screwy а ако не искате да имате проблеми с фапфилтър---просто никога не зареждайте от лукойл.то там и бензина им вони на сяра

Потребителски аватар
esto

Мнениеот esto » Сря 02 дек 2009 23:12

SACHO7803 написа:уууууаааауууууу не мислех че българина ще се справи и с ампутирането на тоя филтър но явно вече е факт :lol: а дали това се отразява добре на цялата система??съмнява ме :screwy а ако не искате да имате проблеми с фапфилтър---просто никога не зареждайте от лукойл.то там и бензина им вони на сяра

най-добре е като го няма

Върни се в “Дизелови агрегати”