Темата все пак е за разход на AFN,а не на 1Z. Моят като си беше напомпен на макс в града чукваше 12, обаче на всичката гас, що може да поеме, вървеше много, но и пушеше много. Сега, след като му направих основния ремонт и го карам нормално е градско- около 6, извънградско- около 4,5-5.wishmaster написа:Passat_bs написа:Колеги, какво очаквате, напълно нормално е сега зимата колите ви да харчат малко повече, все пак вънка е голям студ, да не говорим, че колата докато е студена си харчи стабилно, да не говорим, че като я оставиш на едно място да загрява, преди да тръгнеш, средния разход на борда се качва, все пак колата не минава километри, а изразходва гориво, поне на Тойотата ми е така, като седи на едно място, Average-а се качва.
Далеч по-полезно щеше да бъде, просто да споделиш колко харчи твоят 1з...
Stivi написа:Това за сръчкването е много правилно ! Доста хора на който това им е първи дизел са слушали как той върви без газ и гледат да карат с колкото може по-малка скорост на по-голяма предавка /като се качи такъв на моята и ме хваща нервата /което е много кофти особено за тези с променливата геометрия. Не ги жалете тия коли и по-често при изпреварване например ги развъртайте до 3500-600 об/м за да не забрави онова лостче да мърда лопатките и пък и малко нагар да излети
MAKAROW написа:Здравейте!
Карам пасат 1.9 ТДИ (комби) АФН.Разхода ми е средно 6,2л/100
Пробвал съм да го сваля,като изцяло извънградско не може да падне под 5,5л/100.Галя го,гаделичкам го,но неще и неще!!!!
Как е при вас ?
Чел съм тук във форума някакви фантастични разходи от 3.8 л/100 а и на доста места видях разходи под 5л/100
Как мислите това реално ли е?????
Днес минах 630 км и постоянно карах 100-105 км/ч без резки ускорения, без сериозен трафик ,кадето има спускане веднага на-0 и пак 5,6 л /100 без никакво градско е ок айде 20 км градско!!!!
Иначе никакви забележки по мотора ,налягането на гумите ми е ок ,нафтата не е пиратска просто започвам да се чудя моя ли не е в ред????
Споделете моля ви???
Vanich написа:MAKAROW написа:Здравейте!
Карам пасат 1.9 ТДИ (комби) АФН.Разхода ми е средно 6,2л/100
Пробвал съм да го сваля,като изцяло извънградско не може да падне под 5,5л/100.Галя го,гаделичкам го,но неще и неще!!!!
Как е при вас ?
Чел съм тук във форума някакви фантастични разходи от 3.8 л/100 а и на доста места видях разходи под 5л/100
Как мислите това реално ли е?????
Днес минах 630 км и постоянно карах 100-105 км/ч без резки ускорения, без сериозен трафик ,кадето има спускане веднага на-0 и пак 5,6 л /100 без никакво градско е ок айде 20 км градско!!!!
Иначе никакви забележки по мотора ,налягането на гумите ми е ок ,нафтата не е пиратска просто започвам да се чудя моя ли не е в ред????
Споделете моля ви???
Същият пасат имам със същият проблем, само че двг е AVG - 110кс. Незнам дали има някаква разлика с AFN. Юли 2007г. го купих. До морето и обратно лятото, ми даде 5.5, Миналата седмица ходих до Търново 460км - 27л =5.86л/100км карал съм с около 110км и енерцийка, с четири човечета вътре. Градско в по-голямата част е студена около 7.5л.
На диагностиката (БОШ в Дружба) казаха че колата е ОК. От пръчката маслото грам не духа. Катализатора е изтърбушен.
Разхода извън градско леко е започнал да ме притеснява, а напоследък и се замисля повече при първото паленето сутрин на -5. Ще я водя на центровка да видят момента на запалмането ми как е, може това да повлияе и на разхода.
Най - вероятно ще отида на супер дизел, ако не се разбереме с един колега от форума. Ако може някои да препоръча майстор.
sashoskiora написа:Перфектен разход за това голямо комби,а и на 10тина години.Мисля че темата е изчерпана.
Vanich написа: 5.3л извънградско при скорост 160км/ч започвам да се замислям![]()
Доста хора с пасати - тди пишат във форума, че средният разход им е 5л....
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 57 госта