пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Чет 20 дек 2007 12:15

Не се притеснявай и при мен е така максимум 6 гълта. Дори на моменти си го сръчквам до 200, защото като го карах бавно до към 2000 оборота, само в града де и мо правеше проблеми геометрията на турбото. Сега като го сръчквам и се оправи т.е. издуха нагара ;). За ниския разход е важно да не го държиш на високи обороти и минавай по-рано на висока предавка. Да не си карал преди това бензинова кола? Ако е така, значи го караш над 2-3000 об. Не е важно да го галиш и да ускоряваш бавно, напротив бързо и после константна скоростНапример аз сам на 5-та със 70км/ч. И не забравяй от време на време да го посръчкваш, заради променливата геометрия ;). Над 1500об само му даваш газ и не ти трябва по-ниска предавка, ако не качваш наклон де :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 20 дек 2007 17:39

Това за сръчкването е много правилно ! Доста хора на който това им е първи дизел са слушали как той върви без газ и гледат да карат с колкото може по-малка скорост на по-голяма предавка /като се качи такъв на моята и ме хваща нервата /което е много кофти особено за тези с променливата геометрия. Не ги жалете тия коли и по-често при изпреварване например ги развъртайте до 3500-600 об/м за да не забрави онова лостче да мърда лопатките и пък и малко нагар да излети :wink:

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Чет 20 дек 2007 19:01

wishmaster написа:
Passat_bs написа:Колеги, какво очаквате, напълно нормално е сега зимата колите ви да харчат малко повече, все пак вънка е голям студ, да не говорим, че колата докато е студена си харчи стабилно, да не говорим, че като я оставиш на едно място да загрява, преди да тръгнеш, средния разход на борда се качва, все пак колата не минава километри, а изразходва гориво, поне на Тойотата ми е така, като седи на едно място, Average-а се качва.

Далеч по-полезно щеше да бъде, просто да споделиш колко харчи твоят 1з...
Темата все пак е за разход на AFN,а не на 1Z. Моят като си беше напомпен на макс в града чукваше 12, обаче на всичката гас, що може да поеме, вървеше много, но и пушеше много. Сега, след като му направих основния ремонт и го карам нормално е градско- около 6, извънградско- около 4,5-5.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 20 дек 2007 20:08

При мен вече втори резервоар/последните седмици под 0 градуса/-твърдо 7,2/100 градско.То пловдивското градско декември стана като софийското.Навън-140км/ч-3000 оборота- около 6.Колата за съжаление я карам студена много често.Мисля че този разход за здрав 7-10 годишен AFN е нормален.
Продължавам да си мисля,че разход под 5/100 да се търси умишлено и да си съобразяваш карането с него е малко нелепо.Имам поло'87,44коня,1л.,което гори повече-бензин,а някакси двете коли не мога да ги сравня...освен че са VW.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 21 дек 2007 17:59

Stivi написа:Това за сръчкването е много правилно ! Доста хора на който това им е първи дизел са слушали как той върви без газ и гледат да карат с колкото може по-малка скорост на по-голяма предавка /като се качи такъв на моята и ме хваща нервата /което е много кофти особено за тези с променливата геометрия. Не ги жалете тия коли и по-често при изпреварване например ги развъртайте до 3500-600 об/м за да не забрави онова лостче да мърда лопатките и пък и малко нагар да излети :wink:

Напълно съгласен, без значение дали е бенц или дизел, двигателя си има нужда от обороти за по-лесно преодоляване на наклони и т.н. Че е изгорила 0.5 - 1л повече за 100км не мисля, че е по-важно от това дали мотора се тормози или си работи спокойно!

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????

Мнениеот Vanich » Пет 21 дек 2007 22:50

MAKAROW написа:Здравейте!
Карам пасат 1.9 ТДИ (комби) АФН.Разхода ми е средно 6,2л/100
Пробвал съм да го сваля,като изцяло извънградско не може да падне под 5,5л/100.Галя го,гаделичкам го,но неще и неще!!!!
Как е при вас ?
Чел съм тук във форума някакви фантастични разходи от 3.8 л/100 а и на доста места видях разходи под 5л/100
Как мислите това реално ли е?????
Днес минах 630 км и постоянно карах 100-105 км/ч без резки ускорения, без сериозен трафик ,кадето има спускане веднага на-0 и пак 5,6 л /100 без никакво градско е ок айде 20 км градско!!!!
Иначе никакви забележки по мотора ,налягането на гумите ми е ок ,нафтата не е пиратска просто започвам да се чудя моя ли не е в ред????
Споделете моля ви???

Същият пасат имам със същият проблем, само че двг е AVG - 110кс. Незнам дали има някаква разлика с AFN. Юли 2007г. го купих. До морето и обратно лятото, ми даде 5.5, Миналата седмица ходих до Търново 460км - 27л =5.86л/100км карал съм с около 110км и енерцийка, с четири човечета вътре. Градско в по-голямата част е студена около 7.5л.
На диагностиката (БОШ в Дружба) казаха че колата е ОК. От пръчката маслото грам не духа. Катализатора е изтърбушен.
Разхода извън градско леко е започнал да ме притеснява, а напоследък и се замисля повече при първото паленето сутрин на -5. Ще я водя на центровка да видят момента на запалмането ми как е, може това да повлияе и на разхода.
Най - вероятно ще отида на супер дизел, ако не се разбереме с един колега от форума. Ако може някои да препоръча майстор.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????

Мнениеот GOLF@ » Съб 22 дек 2007 0:32

Vanich написа:
MAKAROW написа:Здравейте!
Карам пасат 1.9 ТДИ (комби) АФН.Разхода ми е средно 6,2л/100
Пробвал съм да го сваля,като изцяло извънградско не може да падне под 5,5л/100.Галя го,гаделичкам го,но неще и неще!!!!
Как е при вас ?
Чел съм тук във форума някакви фантастични разходи от 3.8 л/100 а и на доста места видях разходи под 5л/100
Как мислите това реално ли е?????
Днес минах 630 км и постоянно карах 100-105 км/ч без резки ускорения, без сериозен трафик ,кадето има спускане веднага на-0 и пак 5,6 л /100 без никакво градско е ок айде 20 км градско!!!!
Иначе никакви забележки по мотора ,налягането на гумите ми е ок ,нафтата не е пиратска просто започвам да се чудя моя ли не е в ред????
Споделете моля ви???

Същият пасат имам със същият проблем, само че двг е AVG - 110кс. Незнам дали има някаква разлика с AFN. Юли 2007г. го купих. До морето и обратно лятото, ми даде 5.5, Миналата седмица ходих до Търново 460км - 27л =5.86л/100км карал съм с около 110км и енерцийка, с четири човечета вътре. Градско в по-голямата част е студена около 7.5л.
На диагностиката (БОШ в Дружба) казаха че колата е ОК. От пръчката маслото грам не духа. Катализатора е изтърбушен.
Разхода извън градско леко е започнал да ме притеснява, а напоследък и се замисля повече при първото паленето сутрин на -5. Ще я водя на центровка да видят момента на запалмането ми как е, може това да повлияе и на разхода.
Най - вероятно ще отида на супер дизел, ако не се разбереме с един колега от форума. Ако може някои да препоръча майстор.

Не ми се сърди за това което ще напиша, но защо не се замислиш какви глупости пишеш. Колко искаш да ти харчи 0/100км. ли?
Майсторите се радват на такива клиенти като теб.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 22 дек 2007 8:57

Перфектен разход за това голямо комби,а и на 10тина години.Мисля че темата е изчерпана.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 22 дек 2007 9:13

проблема с отварянето се вижда отвън,като дръпнеш дръжката.лостовата система е жило което трябва да се отрегулира.вижда се между ламарината на вратата и дръжката

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Съб 22 дек 2007 10:36

sashoskiora написа:Перфектен разход за това голямо комби,а и на 10тина години.Мисля че темата е изчерпана.

По-принцип разхода не е лош за габаритите на колата, обаче като имам един приятел с абсолютно същата кола и разхода му е 5.3л извънградско при скорост 160км/ч започвам да се замислям :019:
Доста хора с пасати - тди пишат във форума, че средният разход им е 5л....

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 22 дек 2007 18:35

Vanich написа: 5.3л извънградско при скорост 160км/ч започвам да се замислям :019:
Доста хора с пасати - тди пишат във форума, че средният разход им е 5л....

Айде на градските легендиииии 5.3 при 160км/ч :lol: :lol: :lol: А при 180 започва да пълни резервоара обратно :evil: що вярвате на всяка глупост която чуете ?? А разход 5/100 е възможен по принцип,но трябва да имаш слонски нерви да го докараш и то лятото на дълъг път !

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 22 дек 2007 18:54

А разход 5/100 е възможен по принцип,но трябва да имаш слонски нерви да го докараш и то лятото на дълъг път !

И в някоя друга държава. :idea:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 22 дек 2007 19:41

Засечено от пълен до пълен резервоар: скорост 120-140, пуснат климатроник, четирима човека в колата - 5.33л/100км. Извънградско.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Съб 22 дек 2007 23:50

В България магистралите са малко и са къси. Никой не може да ме убеди, че държи 120 - 140 на нормален между селски или градски път. Нали пътуват товарни автомобили, насрещно движение, населени места и т.н. Може на моменти да се движите с такава скорост, но не и постоянна или средна скорост.
Минималният разходна 1Z мотора е 198 g/kWh. Само на него намерих графика в нета. На AFN не трябва да се различава много. Предполагам, че ще е малко по-нисък при леко по-широк диапазон обороти, поради по-високото средно ефективно налягане в цилиндъра.

По-малко от това мотора не може да гори. Съответно може да се изчисли на определената предавка с кава скорост ще се движи колата.

При 120 - 140 вече сме извън тези обороти и там разхода е 210-220 g/kWh .

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 23 дек 2007 8:12

разхода беше засечен рано сутрин от Силистра до Русе. Движението в този район и още повече в 5ч сутринта не е такова каквото си го описал - повярвай ми! Всичко на всичко да сме срещнали макс 5 МПС-та. Не беше толкова горещо, нафтата беше В-повер и тук таме съм пускал инерцийка. Нито си продавам колата нито нищо - защо тогава да лъжа? :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”