по-шумен е мотора, отколкото преди, причини?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
ДАНЧО написа:pivv написа:а кое масло е по-добре за 12 годишна кола - 5в40 или 10в40?
Много зависи от хилядите километри който е минала , то не че може да си сигурен но все пак , горе доли докато стигне 250 000 10W40 , след тва с минерално.
ами това са доста стари разбирания от времето на жигулите...
ще ти дам жокер

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
GodLike написа:Каква ти беше предишната кола? Може само да ти се струва, че е шумна защото вече си свикнал със шумовете![]()
Аз като слязах от Голфа (3-ка 1.9D 1Y) и се качих в Бората си казах: "Баси хората к'ви коли карали!"
Бързо привикнах и сега и на мен ми се струва, че е шумна, а всъщност шумовете са си същите
Този момент съществува и не е за пренепрегване ...
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juve написа:Колеги , ей сега си идвам от тестоветеБях с мотул 6100 10W40 - 82 % полусинтетика и го смених преди малко с 15W50 същото - еми ако не съм луд ви казвам - гадината стана по тиха и това е ! Извод - колата не може ей така да стане по шумна - ако не е повреда е маслото и това е истината ....
То и аз като сменя прегорялото олио в тигана , кюфтаците стават по-вкусни .
Аиде следващия път го смени пак със същото да видиш че пак ще усетиш разлика

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
TDI-RS написа:ДАНЧО написа:pivv написа:а кое масло е по-добре за 12 годишна кола - 5в40 или 10в40?
Много зависи от хилядите километри който е минала , то не че може да си сигурен но все пак , горе доли докато стигне 250 000 10W40 , след тва с минерално.
ами това са доста стари разбирания от времето на жигулите...
ще ти дам жокертука има турбокомпресор

P.S. Като минах от 5В40 на 10В40 колата мотора стана с една идея по-шумен ,ама колкото да се каже ,че е по-шумен.