Legolas написа:Поръчах си и аз и до седмица трябва да пристигне..Само трябва да видя кой да го монтира и да ви пиша за ефекта от поставянето му..По принцип за TDI моторите със дебитомер не се казва Blow off,а dump..Разликата е, че при Blow off-a, въздухът се освобождава в атмосферата и съскането се чува малко повече, при dump-a въздухът се връща обратно в тръбата, защото помпата ще вкара повече нафта заради дебитомера, обаче ако въздухът не се върне обратно ще има пренасищане с нафта и ефекта ще е обратен.Това на клипчето е Blow-off(точно със същият двигател като моят), и на место е супер добре изглежда добре звучи, но дали ще върви според мен не.Ние стандартно в колите си имаме такива разтоварващи клапани от типа на dump-a(само, където се чува едно съскане), но ако искаш да правиш нещо по турбото и да го надуваш оригиналният dump нема да ти е много от полза и по-добре ще да е със другият.До колкото знам има настройки според това при колко налягане да ти отваря, колко отсечено да се чува..
пс.Има blow-off и за дизели с дебитомери, но той е към 800лева. някъде и не си заслужава, защото единствено има разлика във съскането дори смятам, че това на клипчето трябва да е този скъпия, защото двигателят работи добре, но не може да сме сигурни.
Надявам се да съм помогнал....
Интересна и полезна инфомрация (поне за мен), продължавай в същия дух и ни дръж в течение на нещата!