Adnan написа:kiko946 написа:iскам да ви питам сменихте ли маслото в скоростната кутия и след това ли се появи придърпване при потегляне/с много газ на полуамбриаж не тресе/. Аз се оправих без ремонт на съединителя,брз нови тампони на двигателя и от тогава навъртях още 50 000клм.
пс; - също ходих по сервизи като вас.
А ти когато имаше предърпване смени масло на скоростите и сега е ОК така ли да разбирам ?
И каква е логиката да има предръпване ако маслото е за смяня?
Логиката си я направи сам. Колата я придобих 1998 г. на 100 000 клм. GOLF 3 - дизел AAZ и като всеки мераклия я обслужих масла - спирачно,моторно скорости-деференнциал. Но по важноо е смената на маслото в скоростите сипвайки повече масло като повдигнах с крика колата по високо от страната където е пробката за наливане казваики си от пове4е глава не боли.Нормално колата трябва да е хоризонтална ,дори мои съвет след напълване да се свали крика малко да се оттече 50 - 100 гр.
Приплъзването - придърпване се получи след смената на маслото в скоростите. Възможно износване семеринга на опашката на скоростите в която влиза съединителния феродов диск.Както погоре аз написах сипах повече масло в скоростите.Според мен диска се е омаслявал и от това е идвало приплъзване придърпване.Близо две години се мъчих да потеглям с чалъм с повече газ на полусъединител.Мойто обяснение е ,4е след като ниввото на маслото в скоростната кутия се нормализирало съединителя заработи нормално и сега съм на 150 000 клм. ВАШЕТО ОБЯСНЕНИЕ ??????
ПС;СЕГА ПОТЕГЛЯМ БЕЗ ГАЗ А ТОГАВА ТОВА БЕ НЕВЪЗМОЖНО