Питане за локомотивна нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот ZanderBG » Съб 19 мар 2011 13:19

Ljubon написа:Сега всеки краде на воля, защото има демокрация и се оплаква, че държавата вдига цените и данъците. Така ще е, защото всички солидарно трябва да платим откраднатото! :012:

не сега, от много време насам се краде - едно време от "завода", от ТКЗС-то... Сега пак от държавата, демек от общото... Като се открадне един литър нафта от БДЖ, 100 човека /образно казано/ дават по една стотинка за да покрият щетите.. .Дори такива като мен, дето от 20 години не са се качвали на влак...

и от частното се краде, ама по трудно и чупят ръчички... затова не трябва да има държавни компании

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 19 мар 2011 13:30

Ljubon написа:
Passat_bs написа:Колеги, от къде я намирате тази локомотивна нафта? И аз искам.

Ето откъде идва "хубавата" червена нафта.
Само за един ден, само от едно място се краде по половин тон нафта. scare В рамките на един месец и за цяла България цифрата е умопомрачителна. :shock Нищо чудно, че БДЖ отдавна е пред фалит и разчита на държавни субсидии за закрепване на положението. :bishop
Затова трябва да има затвор за крадците, а за тези, които карат с червена нафта да има конфискация на колата. death Така, както се конфискуват МПС-та при пренасяне на краден дървен материал или дрога, например. :beat_butt2
Склонноста на българина да краде, в частност гориво, не е от вчера. Затова и по време на соца оцветяваха горивото за държавни коли, за да могат да залавят на пътя при проверка крадците и да ги тикат на топло. :Mr Green Fun
Сега всеки краде на воля, защото има демокрация и се оплаква, че държавата вдига цените и данъците. Така ще е, защото всички солидарно трябва да платим откраднатото! :012:

Като служител на БДЖ каращ дизелов автомобил точно поради тази причина си пазя касовите бележки за нафтата от как е купен пасата до ден днешен и по всяко време бих дал проба от горивото в резервоарът си за да докажа че не е придобито по вторият начин. Понеже не искам заради 100 или 200лв да остана без работа. Това е съдбата на тия хубавци от репортажа автоматично уволнение и се завежда дело срещу тях.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 19 мар 2011 13:56

znainainai написа:Като служител на БДЖ каращ дизелов автомобил точно поради тази причина си пазя касовите бележки за нафтата от как е купен пасата до ден днешен и по всяко време бих дал проба от горивото в резервоарът си за да докажа че не е придобито по вторият начин. Понеже не искам заради 100 или 200лв да остана без работа. Това е съдбата на тия хубавци от репортажа автоматично уволнение и се завежда дело срещу тях.

Явно ти се явяваш "бяла лястовица", като чета колко теми има само за червена нафта, нафтата от "туби" и т.н. И тия въпроси се коментират във форума без никакво неудобство. :screwy Сигурно и мнозина те считат за будала, че не си се възползвал, за да си "компенсираш" недостатъчната заплата. Но в БГ е така. :)

http://www.btv.bg/shows/gospodari-na-ef ... t_BDJ.html
Eксклузивните кадри, както и още подробности по случая, ще видим в поредица от репортажи, следващата седмица в "Господари на ефира”, от 23:30 ч. по bTV.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Питане за локомотивна нафта

Мнениеот achodemo » Съб 19 мар 2011 18:20

Аз и да имаше от къде да взема такава нафта , не бих рискувал да я налея . За 60-те стотинки дето ще спестя на литър после могат да ми излезят изотзад като ми се скапе помпата примерно ! :talk:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 19 мар 2011 18:42

помпата няма как да ти се скапе,защото нафтата е хубава тя си е наи нормална нафта но е оцветена и е безакциз,такава въпросна червена нафта се доставя и по училищата които са на парно..ако те хванат с такава нафта ти конфискуват колата и отиваш в затвора..това ми го е казвал човек които кара цистерна и зарежда БДЖ и училища и още др държавни предприятия с нафта..

Потребителски аватар
vwtopmaniak1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwtopmaniak1 » Съб 19 мар 2011 19:18

tarikat89 написа:помпата няма как да ти се скапе,защото нафтата е хубава тя си е наи нормална нафта но е оцветена и е безакциз,такава въпросна червена нафта се доставя и по училищата които са на парно..ако те хванат с такава нафта ти конфискуват колата и отиваш в затвора..това ми го е казвал човек които кара цистерна и зарежда БДЖ и училища и още др държавни предприятия с нафта..

:mrgreen: интересно как ще те хванат, ще те спрат полицаите на улицата, ще ти кажат "абе този дизел много малко пуши, ти май караш с локомотивно гориво" ще смукнат през тръбичката да видят какво ще излезе и ще ти конфискуват колата ли? :mrgreen: не ставайте смешни

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Съб 19 мар 2011 19:29

znainainai написа:
Ljubon написа:
Passat_bs написа:Колеги, от къде я намирате тази локомотивна нафта? И аз искам.

Ето откъде идва "хубавата" червена нафта.
Само за един ден, само от едно място се краде по половин тон нафта. scare В рамките на един месец и за цяла България цифрата е умопомрачителна. :shock Нищо чудно, че БДЖ отдавна е пред фалит и разчита на държавни субсидии за закрепване на положението. :bishop
Затова трябва да има затвор за крадците, а за тези, които карат с червена нафта да има конфискация на колата. death Така, както се конфискуват МПС-та при пренасяне на краден дървен материал или дрога, например. :beat_butt2
Склонноста на българина да краде, в частност гориво, не е от вчера. Затова и по време на соца оцветяваха горивото за държавни коли, за да могат да залавят на пътя при проверка крадците и да ги тикат на топло. :Mr Green Fun
Сега всеки краде на воля, защото има демокрация и се оплаква, че държавата вдига цените и данъците. Така ще е, защото всички солидарно трябва да платим откраднатото! :012:

Като служител на БДЖ каращ дизелов автомобил точно поради тази причина си пазя касовите бележки за нафтата от как е купен пасата до ден днешен и по всяко време бих дал проба от горивото в резервоарът си за да докажа че не е придобито по вторият начин. Понеже не искам заради 100 или 200лв да остана без работа. Това е съдбата на тия хубавци от репортажа автоматично уволнение и се завежда дело срещу тях.

Евала, колега :beer

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Съб 19 мар 2011 21:10

Аз карам от 3 години с такава нафта и засега нямам никакви проблеми с помпа-дюзата (не че разбирам много де, така ми казва майстора). Самата нафта е като от бензиностанцията на цвят и човека май я взима от шофьор на цистерна (не съм го питал никога). И след като на мен ми я продава на 1.80, сигурно шофьора на цистерната или който му я дава и взима на 1.30-1.40.
Като зареждам от бензиностанция не откривам никаква разлика, а съм от шофьорите, които настъпват много и бих усетил разликата.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 19 мар 2011 21:43

naydenov23 написа:Аз карам от 3 години с такава нафта и засега нямам никакви проблеми...
Самата нафта е като от бензиностанцията на цвят и човека май я взима от шофьор на цистерна (не съм го питал никога). И след като на мен ми я продава на 1.80, сигурно шофьора на цистерната или който му я дава и взима на 1.30-1.40.

Браво колега, моите адмирации... :applause: Всички ние доплащаме разликата до 2.60лв. на всеки литър от "евтината" нафта.
Гледам, че имаш изяви и в една друга тема:
naydenov23 написа:Лощото е, че покрай това и нафтата от "БДЖ-то" скочи. Преди я даваха на 1.60, вече ми искат 1.85. Явно в България всичко е вързано и само се чака начален тласък, за да скочат цените.
Някой друг, който сипва от същата "бензиностанция" може ли да каже дали и при него е така?

Както казваш, в България всичко е вързано... Дори ръцете на полицията и прокуратурата са вързани. Затова скоро няма да се оправим и ще сме си в задния двор на Европа. :012:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 19 мар 2011 21:45

Не луд този който яде баницата колега

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Съб 19 мар 2011 22:02

За тази безакцизна нафта вече освен боята ще и слагат и радиоактивна добавка.Тогава няма да има нужда от проба при проверка само минават с уреда покрай колата.Най-лошото е че полепва по резервоара и да си с чиста нафта от колонката ако си карал от тази евтината ще отчита.Това ми го каза достоверен източник който се занимава с доставка на горива.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 19 мар 2011 22:24

didopoli написа:За тази безакцизна нафта вече освен боята ще и слагат и радиоактивна добавка.Тогава няма да има нужда от проба при проверка само минават с уреда покрай колата.Най-лошото е че полепва по резервоара и да си с чиста нафта от колонката ако си карал от тази евтината ще отчита.Това ми го каза достоверен източник който се занимава с доставка на горива.

:applause: :063: :063: ехеее вече наистина ,ще трябва да се пие йод :063: ,тази да не ще я вкарват от Япония

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 19 мар 2011 22:50

Директно от третия им реактор :Mr Green Fun :Mr Green Fun Докато има кой да купува,ще има кой да краде.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 19 мар 2011 23:27

didopoli написа:За тази безакцизна нафта вече освен боята ще и слагат и радиоактивна добавка.Тогава няма да има нужда от проба при проверка само минават с уреда покрай колата.Най-лошото е че полепва по резервоара и да си с чиста нафта от колонката ако си карал от тази евтината ще отчита.Това ми го каза достоверен източник който се занимава с доставка на горива.

:shock :D
Така няма да спрете черния пазар трудно ще излъжете хората!
Незнам какъв Вие проблема на тези които не карат с ТУБНА нафта та постоянно плюете "черния пазар" като зареждате на бензиностанция просто подминете темата.Как мислите като се спре кражбата на нафта и тя ще стане 1лв на бензиностанцията???

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 19 мар 2011 23:35

Най малкото защото е против правилата на форума, не е нещо по различно от това да се коментира нелецензиран софтуер, ала стил как да си хакна Уйндоуса, че Майкрософт ме хвахата, че несъм си платил.

Има си ЛС, има си скайпове, фейсбуци, мобилни телефони. Обсъждайте си там колкото си искате. Явно не сте чели последната тема на тази тематика, и точно как завърши тя :wink: .

viewtopic.php?f=24&t=219681&start=30

следващия, който засегне темата за крадена нафта и кой колко вземал, а той не и за това крадял - заминава където му е мястото (на топло, без право на свиждане... (или писане))!

Върни се в “Дизелови агрегати”