Гори масло-1Z двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Сря 14 май 2008 20:32

Bundy написа:Къде е тая пропка? :D :) :(

Значи, повдигаш колата на крик, но за да повдигнеш повече предната част на автомобила. След това лягаш отдолу, и търсиш заоблена метална част по средата. На тази кутия(да я наречем така) се казва картер. Там се сабира всичкото масло което си налял в двигателя. А мотора на колата трябва да е студен, защото тогава маслото се е оттекло в картера.
На картера ще видиш една гайка(непомня кой номер ключ беше) и започваш бавно и лека да развърташ, развива се обратно на чесовниковата стрелка mhihi
Подготви сисъд в който ще се оттече нужното количество масло.
П.С. внимавай, ако мислиш че няма да се справиш по-добре помоли някой да ти помогне, или някой който разбира.
Поздрави.

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

въведение в автомобила

Мнениеот ninov » Сря 14 май 2008 21:03

тази тема затъпя много
айде да е затворим
Мисля че е малко опасничко да карате колегата да вдига колата на крик и после да ляга под нея, ами ако стане сакатлъка мен ще ми е много притеснено. Ами ако колегата не закрепи добре колата с крика и вземе че стане най лошото. Я по добре отивай на канал при майстор.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Сря 14 май 2008 21:06

колега караи си колата, невлизаи излишно в някой филм :wink:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 14 май 2008 22:56

Абе ще го изгориш тва масло споко не се превземай,особенно ако проблемите от предните ти постове са наистина верни значи туй масло го нема след 200 км даже и по-малко

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Re: въведение в автомобила

Мнениеот Bundy » Сря 14 май 2008 23:30

ninov написа:тази тема затъпя много
айде да е затворим
Мисля че е малко опасничко да карате колегата да вдига колата на крик и после да ляга под нея, ами ако стане сакатлъка мен ще ми е много притеснено. Ами ако колегата не закрепи добре колата с крика и вземе че стане най лошото. Я по добре отивай на канал при майстор.

Мноооого оригинално бе колега.... Първо ми обясни кво е крик че не разбирам сложния език на който говориш! Като ти е затъпяла темата подминавай и не се спирай повече тука!

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

Ами как да подминабе колега

Мнениеот ninov » Чет 15 май 2008 0:01

Ами как да подминабе колега.
За твое добро ти написах отиди на майстор.
По това което пишеш става ясно че нищо не ти е ясно и само се излагаш пред хората, някой ще си каже е...б... и форум зоната на ниво детска градина 2ра група. То да не знае къде е пробката на маслото ?! А освен да си прецакаш колата накрая ще се прецакаш и ти самият. Аз за добро го казах ама щом си се засегнал, извинявай.
Дано си отстранил проблемите по колата си. Безаварийно каране ти пожелавам и вземи си купи една книга за Голфа има ги на български и не са скъпи около 27 лв ако не се лъжа, Това ще ти помогне за начало.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 15 май 2008 12:13

Тука да не са хора които само с коли се занимават бе колега??? Естествено че ще има неща които не са ясни и ей такива като теб са за това тук да помагат на тея като мен дето не знаят! Ама ти изглежда толкова знаеш че малко си се понадул! Аз ти се извинявам че толкова неук и невеж шофьор като мен е дръзнал да задава още по невежите си въпроси в тоя форум!

МОЛЯ НЯКОЙ МОД ДА ЗАКЛЮЧИ ТАЯ БЕЗМИСЛЕНА ТЕМА!

Потребителски аватар
nanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nanio » Чет 15 май 2008 17:32

Колата на Студен мотор пуши ли СИНЬО?

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 15 май 2008 17:39

Не... Не се е случвало...

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Чет 15 май 2008 22:33

Като стана дума за по-вече масло се сетих: 3-пъти съм сменял масло в щатите, такива плачори просто няма. Не гледат марката, модела и пробега, с пистолета наливат на корем едно масло от варела за всички. Питам го какво е маслото, пича гледа умно, отиде да гледа какво пише на варела-ужас. Едно и също сложиха на една нова хонда и на мойта 12 годишна. За количеството да не говорим, очаквах да проверят колко побира нисана ми, уви, с пистолета /отчита със звук на 1/4 галон май/ ми вкара колкото той си знае. :twisted: Оказа се доста над нормата, абе пълен ужас и това 3-пъти на 3 различни центрове.

Тук в БГ имам обратното чувството,че ние май доста се вживяваме по колите :D

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 16 май 2008 0:29

Ми колега като знаеш как се вадят парите за тая кола нема как да не ти е мила :wink:

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

маслото

Мнениеот ninov » Пет 16 май 2008 10:07

колегата сам каза какво е станало като е долял повечко масло.
Коментара е излишен.
Качеството на маслото в Бг и отвъд океана е различно, както и органите които му опражняват контрол. тук никой не носи отговорност кой какво масло ти продава, слягаш блокираш двигателя и ходи се оплачи на арменския поп ама чакай това да се случи в Америка или някоя друга Европейска страна със законодателство.
То колега в Америка карат с бензин А 92 а до скоро и нафтови коли нямаха.

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Вто 10 юни 2008 22:09

Здравейте колеги колата ми е пасат б3 1.6 ТДИ 82к.с. RA 1989г. и ми гори на 7000км. - 1л. маслото ми е VISCO. Нормално ли е да ми гори толкова или не???

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 юни 2008 22:16

passat_1.6TdI написа:Здравейте колеги колата ми е пасат б3 1.6 ТДИ 82к.с. RA 1989г. и ми гори на 7000км. - 1л. маслото ми е VISCO. Нормално ли е да ми гори толкова или не???

Колега аз съм 80 оки и ям колкото ме почерпиш.Нормално ли е.

Направиха ти забележка и пак продължаваш да задаваш въпроси по които е писано хиляди пъти.
ИМА ТЪРСАЧКА.

Върни се в “Дизелови агрегати”