Кой акумулатор е по-добър за дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Кой акумулатор е по-добър за дизел

Мнениеот georgebonev » Вто 03 ное 2015 8:39

Водния дух1 написа:...взех акумулатор някакъв AFA (118лв.-74 ампера) ...

Моя AFA почва четвърта година и съм доволен от него.
Един от тестовете при мен - държи около 10-на паления и градско 3 дена само на акумулатор.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 03 ное 2015 9:01

Купих колата с Magneti Mareli 74AH 680A, акумулатора е 2012г. засега върти, дори и след 10 дневен престой, но стартера ми е за втулки и миналата година на -10° едвам завъртах... Акумулатора си има лампичка и свети зелено.
Почивните дни свалям стартера за ревизия :th_up

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Вто 03 ное 2015 17:17

samo_pechka написа:Колеги ще ми трябва нов акумулатор, ще се слага на А4 Б5 1.9 тди . Със 140амп.алтернатор съм.
Спрял съм се на този http://maxcar.bg/bg/akumulatori/1461-varta-silver-dynamic-agm-80ah-800a-r.html учуди ме малко цената . Гледам по други сайтове е на по-висока цена, та....да не се набутам на лимонка нещо :stumm Пазарувал ли е някой от този търговец . Или предложение за друг модел аку, държа да е AGM и да не е "дърво", не робувам прекалено на марки разбира се, но съм си патил .... До седмица трябва да съм решил и купил. Ще се радвам на съвет . Търси се мощност, безпроблемност и дълъг експл. срок
Имам такъв на мотоциклета си и съм максимално удовлетворен , досега не бях имал тип AGM.

Аз съм вече трета зима с AGM. Взех го втора употреба на 6години..... оригинално вграден на БМВ 7. 90А с 900А стартов ток. Страшно съм доволен. Тези дни за първи път ми падна. Имах утечка от 140ма + постоянна 300ма консумация от усилвателя и не бях палил колата от близо месец.(имам тема във форума за гадната утечка) Завъртя, но малко мудно и се включи зумера за изтощен акумулатор. Заредих го и наред с това премерих консумацията да видя причината за падналия акумулатор. Мисля че за 9 годишен акумулатор бива!
ето подобен, да не казвам същия http://olx.bg/ad/akumulator-bmw-agm-90ah-ID5uqLM.html#c9c8b69c43 (не познавам човека и не му правя реклама)
До сега карах само с нови БГ акумулатори, които изкарваха гаранцията + 1-2месеца. Сега съм с втора употреба АГМ и никога няма да си помисля за БГ аку. Колата е пасат б5 1.9тди АФН

Последна промяна от svere на Вто 03 ное 2015 18:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 03 ное 2015 18:19

svere написа: Имах утечка от 140А

Б@си майката :eek
Колега да ми кажеш размерите му на твоя какви са? Че кутията на А4 събира макс 315мм ( мисля ) . На другата ( А6) си сложих 350мм ( някъде там ) 95Ач. Ама на тая...

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Вто 03 ное 2015 18:25

Изял съм буква -> 140ма, не 140А... поправих го
А на въпроса ....утре ще го премеря акумулатора, но по спомен, малко трудно влизаше в легена на пасата и не лягаше на стойката, та се наложи да подлагам отдолу парче гитенакс.... т.е малко по голям идва ама става!

ПС:Външни размери на кутията Д/Ш/В 353/175/190

Последна промяна от svere на Сря 04 ное 2015 9:12, променено общо 1 път.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 03 ное 2015 19:02

Поддържайте си автомобилите с ИЗПРАВНА ел. инсталация, особено като добавяте по колата СД, усилватели,туби,навигации с неясна консумация в покой . Също изправни алтернатор и реле-регулатор,плафони,микрета по бравите....
Щото после акумулатора ви виновен. А в 99% от случаите на умрял акумулатор причината е извън него.После марката акумулатор била скапана.

п.п. Не знам колко хора знаят къде се намира втория по големина производител на оловно-кисели батерии в Европа... И ,че от производството му няма и 20% е за вътрешния пазар ,другото е за износ,вкл. ЕС. Та същия този BMW акумулатор може да е от този завод...от който много се отричат :mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 03 ное 2015 20:16

Тази тема според мен е безмислена, защото болшинството "специалисти" се опитват да убедят останалите, че колкото по-голям акумулатор е по-добре, но с ненаучни средства, като например това, че аз съм неграмотен и прочие тъпи доводи. Аз като човек с голям опит с дизеловите автомобили съм забелязал, че препоръчвания от производителя акумулатор е по-добър избор от дори с малко по-голям. Това е от опита ми, нека някой "специалист" ел. грамотен да обясни тук надълго и нашироко, а не с 1-2 изречения, ако трябва и формули да приложи с какво ще ми е от полза по-голям акумулатор и защо в практиката повече издържа по-малкия. Няма начин само при мен да се получава така и десетките ми приятели над които имам преки наблюдения също да са изключение и някой от тях карат дизели с по 55-60 Ач, защото с такъв им е оставил джамбазина, от който са купили колата преди 4 и повече години и даже не ги поглеждат имат ли вода, нито ги свалят за дозареждане. Аз в края на зимата нали си взех варта 63 ah и също съм забравил за проблеми с акумулатора. Веднъж беше засмукала въздух от филтъра и падна бая въртене, обаче не съм го зареждал, малко повече каране имах и това е.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 03 ное 2015 21:04

Това вече сме го коментирали. Кажи имаш ли наблюдение в/у AGM акумулатори?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 03 ное 2015 23:07

Не, освен че са скъпички, а дори и да не бяха за стари автомобили над 7-8 години няма смисъл.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 04 ное 2015 9:11

Zinoto написа:Не, освен че са скъпички, а дори и да не бяха за стари автомобили над 7-8 години няма смисъл.

:-)
И като са толкова "стари" няма нужда да имат акумулатори. Колко хора във форума карат по-нови коли. Човек няма възможност за чисто нова кола, но иска да може да запали във всеки един момент и е готов да вложи пари, макар колата му да е на 8г. Защо да няма смисъл?
Ей нямат край твоите ...

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 04 ное 2015 9:37

Нямат край твоите глупости!! Все едно да си вземеш смартфон и да го ползваш само за ало ало. Новите автомобили имат изисквания за такъв тип акумулатор, а за старите не че не става, просто няма да му използваш възможностите. Айде ако е по евтин от старата технология както и да е, обаче никога няма да бъде. Вие инженерите винаги сте се хвърляли на новите технологии от любопитство, а не са ви ясни старите. Хората с по 7-8 годишни акумулатори как си палят във всеки един момент?!? Не разбрахте, че акумулатора е на последно място от причините да не пали лесно колата във всеки един момент, преди това има доста неща, които не са в ред по автомобила, за да е се е предал акумулатора.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 04 ное 2015 11:47

Честно, не разбирам каква е тезата, която застъпваш, мисля че и ти също.
Хората си палели колите със 7-8 годишни акумулатори, е да ама само ако ти си ги тунинговал или какво? Хайде моля ти се. Сега да търсим Монбат на 7г. ли, и то задължително 45Ah, щото видиш ли някои гадатели неинДЖИнери предричат, че със 75Ah ще е по-зле.
Темата е напълно антиинформативна вече.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 04 ное 2015 14:01

Ти определено не си много по-различен от политиците ни. Нали в предния пост написа, че караме стари коли щото нямаме възможност за нови. Каква е логиката да се хвърляш на големи и скъпи акумулатори, та даже и на AGM технологията като колата ти на пазара е 1000 до 2000 лева. Само "умен" инженер би инвестирал в старата талига скъп акумулатор, на която последния проблем и е акумулатора. Който си мисли, че може да компенсира износения и нерегулиран двигател, стартер, генератор, неработещи свещи, некачествено гориво и т.н с голям акумулатор е в голяма заблуда.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Сря 04 ное 2015 18:24

Aз напълно съм съгласен с мнението на zinoto -не виждам що трябва да го глезя този курник толкова много и не само с акумулатора ,ами с масла скъпи,разни амове по 150лв. и нагоре и т.н.Отдавна съм на мнение ,че колата трябва да ми служи,а не аз на нея.Някой ,ако си мисли че ще удължи животеца на колата си със скъпи консумативи много се лъже-то здравето и вече е взето от някой западняк за 10 тина години.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 04 ное 2015 20:44

Сега се видях с един приятел, който си взе преди 3 години чисто ново Рено Меган, само в България го кара и му е врътнал 150 000 км. На 10 години смятайте на колко км. ще е, а на запад въртят двойно повече километри. Не съм толкова краен и напротив съветвам да се купуват качествени масла и въобще. Обаче специално за акумулатора по-голям от предписания е абсолютна глупост.

Върни се в “Дизелови агрегати”